FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
Aaaa ja moi drodzy bylem dzis na przegladzie, i tak myslalem ze pan sie przyklei do xenonow aleee nic cisza:) zoabczyl ze niebieskie sa z deka i sprawdza ustawienie mowi ze deko za nisko mysle dobra jest:) pozniej zaparkowal sie w kanal i oglada podwozie i nic rurka zamiast kata przeszla:) ale najbartdziej ciesze sie z tego ze xenon przeszedl:)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
dzisiaj również założyłem xenony i.... przestała działać przednia lampa pozycyjna + kierunek
miał ktoś taki przypadek???? żarówek nie spaliło.
a tak poza tym.... fotorelacja może i pokazała co i jak i nawet chciałem tak zrobić ale nie do końca szło....
może znajdzie się fachman co mi powie po jakiego grzyba wkładać kable z napięcia zwykłej żarówki do środka tej szarej puszki (patrz str 1 obrazek 1 i2)???? włożylem tak na początku i mówie coś nie tak, ponieważ w mojej instalacji kable z przetwornicy wymagają podłączenia do + i – z kabla fabrycznego od fabr. żarówki.
Niestety teraz już nie mam możliwości zrobienia fotek to może jest to trosze zakręcone ale mi z puszki wychodzą tylko kabelki + i – od żarnika z dwiema niewielkimi kostkami cała reszta pospinana opaskami
a tak poza tym.... fotorelacja może i pokazała co i jak i nawet chciałem tak zrobić ale nie do końca szło....
może znajdzie się fachman co mi powie po jakiego grzyba wkładać kable z napięcia zwykłej żarówki do środka tej szarej puszki (patrz str 1 obrazek 1 i2)???? włożylem tak na początku i mówie coś nie tak, ponieważ w mojej instalacji kable z przetwornicy wymagają podłączenia do + i – z kabla fabrycznego od fabr. żarówki.
Niestety teraz już nie mam możliwości zrobienia fotek to może jest to trosze zakręcone ale mi z puszki wychodzą tylko kabelki + i – od żarnika z dwiema niewielkimi kostkami cała reszta pospinana opaskami
[b]Chcesz zarobić pare groszy? mam 2 sprawdzone programy partnerskie więcej info na priv :)[/b]
- Od: 10 paź 2009, 14:04
- Auto: mazda 323F BA 1997 1,5
kozub007 napisał(a):przestała działać przednia lampa pozycyjna + kierunek
ale tylko jedna lampa?? dziwne skoro zarowki sa ok i o jakim autku mowimy o twojej BA??
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
tak o mojej BA mówimy ... padło lewe światło pozycyjne + kierunek, żarówy są ok, dzisiaj pójdę wyciągnę lampę i zalukam co i jak choć się słabo na tym znam ale może podciskam kabelki
[b]Chcesz zarobić pare groszy? mam 2 sprawdzone programy partnerskie więcej info na priv :)[/b]
zobaczyłem co i jak i jednak moja wina..... 10 min roboty i wszystko działa odpiąłem wtyczke wczesniej ale już załatwione 
ZAWSZE BĘDĘ PRZECIW TAKI PRZERÓBKOM
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ŻYCZĘ SPOTKANIA NA PRZECIW I NIECH OŚLEPI!!!!!!!!!!!! MAM TO ZA SOBĄ DOPIERO DŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁUGA DROGA SĄDOWA WYKAZAŁA ŻE GOŚCIU MIAŁ [b]SAMORÓBKI
!!!!![b]
XENONY TYLKO FABRYCZNE I NIKT NIE ZMIENI MEGO ZDANIA
WSZELKI PRZERÓBKI TO TYLKO KOLEJNI PIRACI NA NASZYCH DROGACH!!!!!!!!
nie zastanawialiście się dlaczego nikt nie robi takich rzeczy CYWILIZOWANYCH krajach bo nasz uważam za dziki zachód odnośnie jazdy

ŻYCZĘ SPOTKANIA NA PRZECIW I NIECH OŚLEPI!!!!!!!!!!!! MAM TO ZA SOBĄ DOPIERO DŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁUGA DROGA SĄDOWA WYKAZAŁA ŻE GOŚCIU MIAŁ [b]SAMORÓBKI

XENONY TYLKO FABRYCZNE I NIKT NIE ZMIENI MEGO ZDANIA
WSZELKI PRZERÓBKI TO TYLKO KOLEJNI PIRACI NA NASZYCH DROGACH!!!!!!!!
nie zastanawialiście się dlaczego nikt nie robi takich rzeczy CYWILIZOWANYCH krajach bo nasz uważam za dziki zachód odnośnie jazdy
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
jak nie robia w Angli to normalna sprawa nawet w tym programie "Fani czterech kółek" ED China do leksusa wsadzał 

"Codziennie rano, zaraz po przebudzeniu, sprawdzam, czy nie ma mnie na liscie najbogatszych ludzi swiata.
Jesli nie, to wstaje i ide do roboty."
Jesli nie, to wstaje i ide do roboty."
- Od: 21 cze 2011, 11:33
- Auto: 323f 1.8 BP 95r
Dokładnie, w anglii nic za to nie ma z tego co gadałem z gośćmi z klubu i wszyscy sobie montują xenony jakie i do czego chcą
A w jaki sposob xenon robi z kogos pirata?? bo troche nie moge pojac. A xenon jesli ze dobrze ustawiony nie razi(tylko na soczewkach), jeden pajac u nas zalozyl do vectry b xenony razi jak cholera, brak soczewek. wtedy jedynie opuscic swiatla do samej gleby bo inaczej to jest totalna porazka jadac z takim w czolo, zreszta moj szef ma mietka z xenonami bez soczewek to tam swiatla ustawiaja sie same i swieca prawie po sam zderzak i taki nie bedzie razil jadac z przeciwka.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
zalezy o jaki efekt ci chodzi bo 5000K beda bielsze niz 6 czy 8
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Najlepsze są 4300K, białe światło, 5000 już zaczynają świecić ultrafioletem
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
kozub007 napisał(a):wywalili mnie ze stacji diagnostycznej za lampyale załatwiłem
Bo przed przeglądem należy założyć normalne żarówki...tylko nie potrafię zrozumieć czemu u nas nie wolno stosować HID-ów, w D,UK można i nikt za to nie każe, nawet przegląd auto dostanie.
]
-
Kamil
ja nic nie przekładałem... pojechałem z fartem na drugą stronę ulicy tam mechanik zapytał nawet czy moze zaciągnąć ręczny
chwila zmiaszania z mojej strony, o co mu chodzi??? ale wszystko działa jak powinno a świateł nawet nie załączył 
ja tez mam znajomka w przegladach
mazda przechodzila z przyciemnionymi szybami z przodu, strumienica zamiast kata, i oczywiscie z HID'em
mazda przechodzila z przyciemnionymi szybami z przodu, strumienica zamiast kata, i oczywiscie z HID'em
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Heh panowie...jak tak rozmawiamy to ja bym nie musiał jechać autem na stację diagnostyczną a przegląd mym miał....
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Heh panowie...jak tak rozmawiamy to ja bym nie musiał jechać autem na stację diagnostyczną a przegląd mym miał....
a no ja tez znam takie sztuczki magiczki

-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
KoRnFUN napisał(a):a no ja tez znam takie sztuczki magiczkiale wole chociaz raz w roku zobaczyc co tam w trawie piszczy
Też wolę pojechać i się dowiedzieć co trzeba by było wymienić lub co trzeba wymienić, lecz wszystko się da zrobić
]
-
Kamil