Mazda6 GY RF 2004 2.0 136KM
lukias81 napisał(a):Zakupy zrobione:
Dexelia ultra 5W 30 (137pln)
zestaw filtrów Knecht (158pln) oleju, paliwa, powietrza, węglowy kabinowy
Teraz tylko kuriera wypatrywać i zakładaćA mechanik za to wszystko powiedział mi 500...

ciekawe za ile by rozrząd zrobił.... za 2000zł?

nie mogę się powstrzymać

kombinuj kanał i sam sobie to wymień.
wymiana oleju jest bardzo przyjemna i lajtowa. może przy filtrze paliwa trzeba się trochę nagimnastykować ale nie jest to jakieś arcy trudne, po prostu trzeba przy tym spędzić dłuższą chwilę.
a jak nie masz kanału i fucktycznie mechanik musi Ci to zrobić to spytaj tylko o wymianę oleju z filtrem oleju i wymianę filtra paliwa. takie usługi powinny kosztować MAX 100zł
reszta rzeczy typu filtr powietrza, kabinowy to śmiech na sali a nie robota.
ja bym sam robił takie rzeczy naprawdę niewiele roboty nie wiem tylko gdzie jest filtr paliwa w 6tce ale tez pewnie bym się sam go wymieniał
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Nie, w miejscowym zakładzie zapytałem. Olej i filtr oleju oraz paliwa niech zmienią, jeszcze sobie różowe łapki pobrudzę (A fe!) . Powietrza i kabinówkę to umiem sam
Jutro pewnie LED'y przyjdą
Ciekawe ile by mechanik zaśpiewał za wymianę

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jutro pewnie LED'y przyjdą

lukias81 napisał(a):oponków
Moja mama robi wyśmienite

Takie wymiany jak piszesz to czysta przyjemność spędzania wolnego czasu, chciało by się za to brać taką kasę jak Twój mechanik
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
No on to wyliczył, że wszystkie filtry i olej on daje – ja siedzę i czekam tylko.
Wymieniłem wszystko – opłata 40zł. Filtr paliwa to wyglądał jakby był budyniem zalany... Muszę spytać poprzedniego właściciela, gdzie on ON tankował
LEDy nie przyszły
Wymieniłem wszystko – opłata 40zł. Filtr paliwa to wyglądał jakby był budyniem zalany... Muszę spytać poprzedniego właściciela, gdzie on ON tankował

LEDy nie przyszły
a ja już wiem że przyszły ledy i już je zamontowałeś
dasz jakieś foto jak to wszystko wygląda po wymianie

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
dasz jakieś foto jak to wszystko wygląda po wymianie
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Wrzucę, wrzucę tylko muszę najpierw zrobić 
Rano poszedłem do auta, maska w górę – będę wymieniał postanowiłem. Zdjąłem osłonę, popatrzyłem, że mało miejsca i myślę
będzie... Ale nie zraziłem się tak od razu – włożyłem paluszki do puszki i wygrzebałem przewód, zdjąłem uprzednio drucik zabezpieczający
Wyciągnąłem żarówkę i co ja pacze:

Se myślę, że nie będzie mi pasować to co kupiłem
No i zabrałem się za jej powrotne umiejscowienie w kloszu... Co się namęczyłem, nakląłem i wogóle
Masakra...
Po jej zasadzeniu, myślę <–
sprawdzę czy świeci. Włączam pozycje...No i co? No i nie świeci... Wściekły byłem, myślałem, że coś spieprzyłem.
Po chwili dostrzegłem, że pozycje to się świecą... Tylko to akurat nie ta żarówka co wyjmowałem, a tuż nad nią
Okazało się, że zamiast postojówek to mnie się wyciągnęło H1 (drogowe)
Postojówki to już później w 5 minut znalazły się w miejscu
Rano poszedłem do auta, maska w górę – będę wymieniał postanowiłem. Zdjąłem osłonę, popatrzyłem, że mało miejsca i myślę

Se myślę, że nie będzie mi pasować to co kupiłem

Po jej zasadzeniu, myślę <–

Po chwili dostrzegłem, że pozycje to się świecą... Tylko to akurat nie ta żarówka co wyjmowałem, a tuż nad nią

Okazało się, że zamiast postojówek to mnie się wyciągnęło H1 (drogowe)
Postojówki to już później w 5 minut znalazły się w miejscu

Witam
Przepraszam że tu o to pytam ale jestem nowy i zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, stałem się szczesliwym posiadaczem mazdy 6 2.0 benzyna ale niestety padl rozrusznik nie mogę go zlokalizować prosze o pomoc gdzie on się znajduje z góry dziekuje
Przepraszam że tu o to pytam ale jestem nowy i zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, stałem się szczesliwym posiadaczem mazdy 6 2.0 benzyna ale niestety padl rozrusznik nie mogę go zlokalizować prosze o pomoc gdzie on się znajduje z góry dziekuje
-
domin2605
pod maską
rozrusznik jest z przodu silnika, tuż powyżej osi wału korbowego
na zdjęciu rozrusznik zasłania częścią koło zębate koła zamachowego

rozrusznik jest z przodu silnika, tuż powyżej osi wału korbowego
na zdjęciu rozrusznik zasłania częścią koło zębate koła zamachowego

- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.