central zamek od kierowcy
Strona 1 z 1
witam mam mazdę 323f bj 2000 rok takie pytanie central wszytko chodzi jak zamykam kluczykiem od kierowcy jak otwieram od pasażera to kierowca się nie otwiera co to może być uszkodzony zamek prosił bym o odpowiedz dokładnie mi chodzi bo kupiłem central na pilota który się podłącza pod oryginalny central otwiera mi tylko 3 drzwi i nie wiem co mam robić prosił bym o pomoc
- Od: 17 cze 2011, 21:57
- Auto: Honda Civic 1.6 2005 sport
Musisz zdjąć boczek drzwi kierowcy i zobaczyć czy faktycznie jest tam (działający) siłownik.
Bez tego niestety nic więcej chyba się nie wymyśli.
Bez tego niestety nic więcej chyba się nie wymyśli.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Prawdopodobnie masz źle podpiętą nową centralkę, wpiąłeś się chyba w złączę otwierające od strony pasażera. Tu jest schemat.

Powinieneś być wpięty w pin H otwierający wszystkie zamki włącznie z zamkiem kierowcy, jeżeli wpiąłeś się w pin F będzie on wysterowywał sygnał C który otwiera wszystko z wyjątkiem drzwi kierowcy.
Przynajmniej tak mi się wydaje.

Powinieneś być wpięty w pin H otwierający wszystkie zamki włącznie z zamkiem kierowcy, jeżeli wpiąłeś się w pin F będzie on wysterowywał sygnał C który otwiera wszystko z wyjątkiem drzwi kierowcy.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.... i jazda autem Mazda....
Strona 1 z 1