A powiedzcie mi, wszyscy mieliście w podłodze te klipsy do montażu fabrycznych wycieraczek? Montował je ktoś sam? Wyczytałem na stronie, że do montażu oryginalnych wycieraczek Mazdy trzeba mieć ten zestaw mocowań w podłodze, który fabrycznie był w autach od 2010, a ja mam 2008, więc pytam jak to wygląda
Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
Właśnie dostałem odpowiedź od importera Riguma. Krótko i zwięźle napisali, że sprzedają tylko komplety. Przy okazji przeglądania aukcji dowiedziałem się, że Rigum stosuje jakieś ekologiczne mieszanki także domniemam, że to jest przyczyna tak szybkiego zużycia, bo niespełna 22tys. km za takie trzeba uznać. Żeby chociaż przejeździły 45tys. jak u Ciebie chmooreck to jeszcze 
A powiedzcie mi, wszyscy mieliście w podłodze te klipsy do montażu fabrycznych wycieraczek? Montował je ktoś sam? Wyczytałem na stronie, że do montażu oryginalnych wycieraczek Mazdy trzeba mieć ten zestaw mocowań w podłodze, który fabrycznie był w autach od 2010, a ja mam 2008, więc pytam jak to wygląda
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomek6 napisał(a):A powiedzcie mi, wszyscy mieliście w podłodze te klipsy do montażu fabrycznych wycieraczek?
Ja takze mam 2008 i klipsy mam.
Dziwne dlaczego u Ciebie ich nie ma

Ja nie mam, może dostaliście jako dodatek od dealera (na przykład jako komplet z oryginalnymi wycieraczkami) ?
Jak na razie nie były mi potrzebne – wycieraczki gumowe trzymają sie dobrze na małych kolcach na ich spodzie.
Jak na razie nie były mi potrzebne – wycieraczki gumowe trzymają sie dobrze na małych kolcach na ich spodzie.
Ostatnio edytowano 21 lut 2012, 16:11 przez chmooreck, łącznie edytowano 1 raz
chmooreck napisał(a):Ja nie mam, może dostaliście jako dodatek od dealera (na przykład jako komplet z oryginalnymi wycieraczkami) ?
ja dostalem bez wycieraczek a klipsy juz originalnie wmontowane byly
ja przy kupnie nie dostałem
jak przyjechałem na przegląd to serwisant się pyta czemu nie ma klipsów to ja mu na to, że nie miałem zainstalowanych.
to on poszedł i wrócił z nowymi mówiąc, że to od firmy za free
jak przyjechałem na przegląd to serwisant się pyta czemu nie ma klipsów to ja mu na to, że nie miałem zainstalowanych.
to on poszedł i wrócił z nowymi mówiąc, że to od firmy za free

Wychodzi na to, że sprawa obecności klipsów przed 2010 zależała głównie od dealera
Jutro pojadę do Boronia pożalić się na brak klipsów i marną jakość starych dywaników gumowych. Zobaczymy jaką cenę zaproponują za nowy Mazdowski komplet.
Dziękuję wszystkim za opinie i pomoc w temacie
Dam znać za jakiś czas na co się zdecydowałem 
Dziękuję wszystkim za opinie i pomoc w temacie

kkaczor napisał(a):wydłubałem dziurę piętą
U mnie dokładnie to samo, pod pedałem sprzęgła
Na tą chwilę mam odniesienie do oryginałów od Bołtowicza, są po 255zł z groszami http://boltowicz.istore.pl/pl/dywaniki-gumowe-mazda-6.html
Zobaczymy ile policzy sobie ASO Boroń. Jak wyrobię się jutro ze wszystkim czasowo to podjadę w drodze do domu zapytać (przy okazji pomacam CX5
A może ktoś by chciał dywaniki na tył? Bo np. ma materiałowe i sikającego psa albo teściową, która nie otrzepuje butów ze śniegu i wszystko pływa
Tomek6 napisał(a):sikającego psa albo teściową
psa nie mam a tesciowa zostala w Polsce

Tomek6 napisał(a):Na tą chwilę mam odniesienie do oryginałów od Bołtowicza,
mam te same naprawdę polecam. 2 lata używania i naprawdę jak nowe.
-
Kamil
Panowie a ja z innej beczki.
Czy wie ktos do czego sluzy te biala kostka na zdjeciu

Rozbieralem ostatnio tunel aby dojsc do radia i moim oczom ukazala sie ta kostka kolo lewarka.
Niestety kable gdzies "gina" i nie wiem do czego to prowadzi.
Jakies przypuszczenia
P.S. AUX w podlokietniku mam i dziala wiec to nie jest to (ale dzieki Glowasiek)
Czy wie ktos do czego sluzy te biala kostka na zdjeciu

Rozbieralem ostatnio tunel aby dojsc do radia i moim oczom ukazala sie ta kostka kolo lewarka.
Niestety kable gdzies "gina" i nie wiem do czego to prowadzi.
Jakies przypuszczenia

P.S. AUX w podlokietniku mam i dziala wiec to nie jest to (ale dzieki Glowasiek)
Masz w podłokietniku wejście AUX i zapalniczkę? może to od tego?
Jest jeszcze w akcesoriach mazdy dokupienia kabel do iPoda z możliwością odczytu utworów na wyświetlaczu i może on do podłączenia służy,bo raczej przez jacka taka informacja do audio nie dojdzie.
Jest jeszcze w akcesoriach mazdy dokupienia kabel do iPoda z możliwością odczytu utworów na wyświetlaczu i może on do podłączenia służy,bo raczej przez jacka taka informacja do audio nie dojdzie.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):kabel do iPoda z możliwością odczytu utworów na wyświetlaczu
mozliwe ze to wlasnie to. Nic innego mi do glowy nie przychodzi niestety.
Mimo wszystko dzieki