Sprawa wygląda następująco..
Zauważyłem co jakiś czasz kropkę oleju na podłodze w garażu i po oględzinach wyszło że olej wydobywa się gdzieś z łączenia skrzyni z silnikiem. Wstępna diagnoza to simering na wale. Tak się złożyło że wymieniałem niedawno sprzęgło i przy okazji simering również kupiłem i wymieniłem.. ale niepokoił olej na łączeniu miski z blokiem. po całej operacji ze sprzęgłem olej dalej kapie wiec to musi być pewnie wyciek na misie.
I teraz takie pytanie.. bo są tam z tego co wiem dwa gumowe półksiężyce.. a reszta na silikonie. W serwisie mazdy za uszczelnienie misy powiedzieli 140zl. A jak pytałem to półksiężyc jeden kosztuje ok 80zł.. czyli domyślam się że na pewno ich wymieniać nie będą.
Z zasady sam zajmuje się naprawami.. i z tond pytanie.. czy ktoś uszczelniał już może misę tylko sylikonem...? Myślałem kupić dobry sylikon a te półksiężyce zostawić stare.. bo 160zl za 2 kawałki gumy to chyba lekka przesada..
Jakieś pomysły..? porady..? zamienniki gumowe do mazdy to chyba nie ma sensu.. a może się mylę..
Proszę o opinie i doradę...