Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl, TA62-9H1
drogbayo napisał(a):Szkoda, że pasują tylko do AT
zamontowałem u siebie i nie mogę wrzucić 1 ani 5
A montowałeś specjalnie do MT czy kupiłeś jakie były
Kupiłem jakie były, bo nie spodziewałem się takiego problemu. Ale na postoju mogę się napić
zibi626 napisał(a):To są ceny za dwie sztuki czy za 1 sztukę
Komplet lewa i prawa strona
toka napisał(a):Gdzie można dostać taki uchwyt na kubki?....fajna sprawa, brakuje tego
Allegro i pytać u ludzi którzy rozbierają Xedosy/Millenie najprędzej znajdziesz to w Milleniach
drogbayo napisał(a):Kupiłem jakie były, bo nie spodziewałem się takiego problemu. Ale na postoju mogę się napić
No to chociaż tyle że na postoju się da
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
drogbayo napisał(a):Kupiłem jakie były, bo nie spodziewałem się takiego problemu. Ale na postoju mogę się napić
No to chociaż tyle że na postoju się da
Najlepsze jest to, że demontowałem od manuala
drogbayo napisał(a):Najlepsze jest to, że demontowałem od manuala
To ja już nie rozumiem...dziwne.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):drogbayo napisał(a):Najlepsze jest to, że demontowałem od manuala
To ja już nie rozumiem...dziwne.
No właśnie. I dlatego nie spodziewałem się, że coś takiego może być, ale trudno. Cały czas coś nowego o tym aucie się dowiadujemy
radar88 napisał(a):Koszty wahaczy i pozostałych el:Tylne 2x: EUR 199.98 – £166.54Przednie 2x:US $145.90 --£93.60 +cło 32,50£Sworznie wahaczy 2x (tak to się chyba nazywa): £48.00Sworznie końcówek drążków L & P: US $44.00 --£28.23Filtr K&N + środki czyszczące –£33.51+ £11.62Choinka zapachowa – MAZDA 4szt – £10.47 Znaczki 2x V6 DOHC 24 Valve – 9£
Część z tych rzeczy jest dostępna w PL w bardzo przyzwoitych pieniążkach.
Dodatkowo kolejna część części do X9 jest w przygotowaniu i za jakiś czas doczekamy się amortyzatorów i sworzni wahacza

W końcu będę mógł kupić swojego Xeda bez strachu, że jak coś padnie to kaplica z częściami
l3mur91 napisał(a):Część z tych rzeczy jest dostępna w PL w bardzo przyzwoitych pieniążkach.
Tak i owszem, doskonale o tym wiem...drążek reakcyjny z cukierkiem 380 zł, tylna oś przednia nie wiem...
Końcówka (sworzeń) drążka OYODO – 150zł sztuka, ja za dwie zapłaciłem 240zł 2sztuki wysyłka gratis
Niektóre części faktycznie opłaca się w PL kupować, lecz ja teraz jestem w UK...wysyłka kurierem...paczka standard do 1 kg ponad 100zł...nie chcę wiedzieć ile powyżej 1kg
Szkoda że trzeba płacić cło z USA, bo bym wymienił całe zawieszenie za połowę ceny...i wszystkie Genuine.
Na chwilę obecną mam bardzo duży problem ze znalezieniem, dolnej rury wydechowej tej od kolektorów...na Ebay – -Down pipe/jak w polskim nie wiem...
Pozdrawiam
]
-
Kamil
Łącznik stabilizatora przód: ~75 zł
Łącznik stabilizatora tył: ~80 zł
Tuleja wahacza: ~55 zł
Sprężyna przód/tył: ~330 zł/ ~285 zł
Piasty kompletne: ~600 – ~1000 zł
Drążek układu kierowniczego z przegubem: ~40 zł
Końcówka drążka kierowniczego: ~`170zł – ~400zł
To akurat to co mogę teoretycznie mieć od ręki u siebie w firmie. Ceny mogą jeszcze w jakimś delikatnym zakresie odbiegać...ale
Oczywiście to co wyżej podane czysto teoretycznie, a może komuś coś będzie potrzebne to chętnie pomogę
Amortyzatory, wahacze i sworznie w fazie przygotować przez producenta, także coś widzę, że temat części zamiennych do Xedosa zmierza w dobrą stronę
Trzeba powoli zaczynać poszukiwania
EDIT:
Szukasz elementu oznaczonego "840-289" ?

Znajomy ma X9 na części i podejrzewam, że coś takiego by się znalazło, tylko jak nie ma Cię w PL to bez sensu, bo koszta przeysłki będą 3 razy takie jak sam przedmiot.
Łącznik stabilizatora tył: ~80 zł
Tuleja wahacza: ~55 zł
Sprężyna przód/tył: ~330 zł/ ~285 zł
Piasty kompletne: ~600 – ~1000 zł
Drążek układu kierowniczego z przegubem: ~40 zł
Końcówka drążka kierowniczego: ~`170zł – ~400zł
To akurat to co mogę teoretycznie mieć od ręki u siebie w firmie. Ceny mogą jeszcze w jakimś delikatnym zakresie odbiegać...ale

Amortyzatory, wahacze i sworznie w fazie przygotować przez producenta, także coś widzę, że temat części zamiennych do Xedosa zmierza w dobrą stronę
Trzeba powoli zaczynać poszukiwania

EDIT:
Szukasz elementu oznaczonego "840-289" ?

Znajomy ma X9 na części i podejrzewam, że coś takiego by się znalazło, tylko jak nie ma Cię w PL to bez sensu, bo koszta przeysłki będą 3 razy takie jak sam przedmiot.

l3mur91 napisał(a):Szukasz elementu oznaczonego "840-289" ?
Tak dokładnie tego elementu, lecz na razie to odkładam, w maju będę jechał do PL X9 (na wesele) to pojadę do Wieśka, bo mechanicy z GB to wymieniacze a nie mechaniki...Zobaczymy co Wiesiek powie
l3mur91 napisał(a):To akurat to co mogę teoretycznie mieć od ręki u siebie w firmie. Ceny mogą jeszcze w jakimś delikatnym zakresie odbiegać...aleOczywiście to co wyżej podane czysto teoretycznie, a może komuś coś będzie potrzebne to chętnie pomogę
Można ożywić temat: gdzie kupujecie części...daj mi kilka dni, postaram się stworzyć jakiś mądry wątek na temat cen i miejsc części gdzie można je kupić
Pozdrawiam
]
-
Kamil
Więc tak, dzisiaj odbieram mazdę.
Wymieniony został kompletny rozrząd (rolki, napinacz, pasek)
Pompa wody
Uszczelki dekla (2 uszczelkę będę wymieniał w poniedziałek, mechanik boi się odpiąć gazu z kolektora
)
Końcówki drążka
Sworznie wahacza
Olej + filtr
I jeszcze kilka pierdół, uzupełnię listę później, dzisiaj założę filtr K&N, jadę na myjnię i jutro na spota
Wymieniony został kompletny rozrząd (rolki, napinacz, pasek)
Pompa wody
Uszczelki dekla (2 uszczelkę będę wymieniał w poniedziałek, mechanik boi się odpiąć gazu z kolektora
Końcówki drążka
Sworznie wahacza
Olej + filtr
I jeszcze kilka pierdół, uzupełnię listę później, dzisiaj założę filtr K&N, jadę na myjnię i jutro na spota
]
-
Kamil
Seraf napisał(a):No Mazda kwitniea wciąż w głowie mam ten czas gdy chciałeś ją oddać na żyletki.
Heh prawda, był czas słabości...teraz staram się dogadać na malowanie całej budy (powierzchownie) wraz z zaprawkami itp Kolor oczywiście zostaje ten sam.
Spot w UK: 19 Luty 2012
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 13:13 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil
Jest pięknie, co Xedos 9 to Xedos 9 
Czekam na wiosnę wtedy chcę porobić parę zdjątek swojej i wrzucić w Nasze Mazdy
Na razie jestem na etapie szukania wyświetlacza kompa
oraz zakładania LPG, zastanawiam się nad STG300 jak się będzie sprawował...ah no i jakiś grajek by się przydał 
Czekam na wiosnę wtedy chcę porobić parę zdjątek swojej i wrzucić w Nasze Mazdy
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Seraf napisał(a):No Mazda kwitniea wciąż w głowie mam ten czas gdy chciałeś ją oddać na żyletki.
Kamil miał chwile słabości, ale miłość i pasja do auta wzięła górę
Jak będziesz w Polsce latem, będziemy musieli się spotkać na jakimś zlocie. Gratuluję ślicznego X9.
pozdrawiam
zibi626 napisał(a):zastanawiam się nad STG300 jak się będzie sprawował
Bardzo dobrze będzie się sprawował, mam Staga 300 w BA.
Siwus napisał(a):Kamil miał chwile słabości, ale miłość i pasja do auta wzięła góręcieszy mnie fakt, że została w naszym skromnym gronie X9.
Zgadzam się z Twoją wypowiedzią, był ciężki czas lecz teraz praca wrrrrre
Siwus napisał(a):Jak będziesz w Polsce latem, będziemy musieli się spotkać na jakimś zlocie. Gratuluję ślicznego X9.
pozdrawiam
Moja przy Twojej będzie wyglądała jak bym ją ze szrotu wyciągnął, chociaż....może teraz w kwietniu zaprowadzę auto na Paint Work
Auto wróciło dzisiaj do mechanika na wymianę uszczelki na deklu...nie posłuchałem wcześniej teraz płacę...ale będzie dobrze i wymiana termostatu. W kwietniu myślę nad malowaniem jak już pisałem, a w czerwcu auto jedzie do Dębicy, na naprawę wydechu aby w końcu przestał hałasować, bo mam już go dość, poducha silnika strzela i regeneracja AT, szarpie jak jest zimna, jak ciepła trochę lepiej lecz nie do końca...Po powrocie z Dębicy wymiana tylnego zderzaka i demontaż haka
Jeszcze kooooopa kasy i czasu do efektu który bym chciał uzyskać...lecz pomału do przodu.
Dzięki nie którym ludziom z tego forum wiara w autko wróciła
Pozdrawiam,
Kamil
]
-
Kamil
Dzisiaj przyszła paczka UPSP z fantem do X9.
A wygląda to tak:
Otworzyłem pudło, zaglądam a tam mnóstwo styropianu, wkładam rękę i szukam.
Fajka w zęby
i biegusiem, nie zdążyłem wypalić i już znalazły się na miejscu:
Następny fant czeka w Polsce
W maju znajdzie swoje miejsce 
A wygląda to tak:
Otworzyłem pudło, zaglądam a tam mnóstwo styropianu, wkładam rękę i szukam.
Fajka w zęby
Następny fant czeka w Polsce
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 13:18 przez radar88, łącznie edytowano 2 razy
]
-
Kamil
Ładne te prezenty Ci przychodzą...
Szkoda troszkę że lampy masz niejednolite
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Ładne te prezenty Ci przychodzą...
Jednolite...nie by by wyszła Millenia,jednak wolę te.
Jedna zaparowała, a żeby było śmieszniej to nie jest ta co ją rozklejałem...
Jeszcze cleary na błotniki i już będzie ładniej a w maju...Będzie praktycznie po pierwszym FL
]
-
Kamil