kondensator np 10F
Strona 1 z 1
witam z ciekawosci
kondensatorek 10F badz wiekszy jak bym zamontowal przy akumulatorze czy mial by wplyw na rozruch samochodu
?? ja kiedys mialem 3F w caraudio i pomagalo ze swiatla nie gasly przy basie:) gdzie mialem 700 RMS zestaw wiec sporo ale wiadomo bass a rozrusznik to 2 rozne urzadzenia.
Moim zdaniem nie bedzie mial zadnego wplywu na rozruch silnika bo i tak w czasie rozruchu wszystko jest odcinane od aku i cala moc idzie na rzrusznik. A tak pozatym czy jest sens montowac tak duzy kondensator. A tu dorzucam mala ciekawostke "Kondensatory są elementami obwodów elektrycznych. Jak sama nazwa wskazuje potrafią one kondensować (zagęszczać) ładunki elektryczne. Stosuje się je np. wtedy gdy chcemy wytworzyć regulowaną różnicę potencjałów."
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
to to ja wiem
tylko ciekaw bylem czy 10f cos poprawi; ) wiadomo do car audio 10f to na 2000rms wystarcza a to juz juz potrafi bude z zmienia zrownac
ja u siebie teraz mam 0.5f w car audio o mocy 300RMS i jest tyle ile trzeba bo po co ladowac takie termosy ?
Jak masz problem z rozruchem to moze zmien aku na nowy lbo gdzie indziej lezy problem(swiece,przewody lub cewka). Do tej pory sie nie spodkalem zeby ktos montowal kondensator miedzy rozrusznikiem a aku.
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
nie no u mnie odpala na styk
to bylo czysto teoretyczne pytanie tak dla zaspokojenia ciekawosci bo nie bede wywalac 600 pln lekko zeby przekonac sie "o faktycznie nic nie daje"
wiec pytam sie z ciekawosci moze ktos montowal tak o 
Strona 1 z 1