Dysze spryskiwaczy
W Iveco dopóki nie spryskałem szyby to nie wiedziałem istnieniu tego bajeru
Wszystko w podobnej matowej czerni więc się nie rzucało w oczy chyba że ktoś przemaluje na wściekło żółty
Poza tym wszystko za spojlerem ( i to na każdym piórze
).
bserfer napisał(a):Cześć wszystkim,
Po długich poszukiwaniach, muszę poprosić Was o pomoc z tymi dyszami od tributa.
Ma ktoś pomysł skąd takie dostać, u nas w Łódzi nie ma ich nigdzie, kontaktowałem się z salonami i nie mają, albo może im się nie opłaca sprowadzać, sam już nie wiem.
Była już szansa bo na allegro stał tribute rozwalony ale niestety gość nie miał spryskiwaczy.
Więc jak macie jakieś pomysły skąd wziąć takie dysze to dajcie znać
Ja kupiłem w ASO Gorzów 22zł za sztukę, montaż w Premacy bezproblemowy. 5 minut i po sprawie.
W zasadzie jest to produkt Forda, na zdjęciu masz nr części mazdowski i fordowski. Możesz szukać w ASO Forda również.

damage.inc napisał(a):Ja kupiłem w ASO Gorzów 22zł za sztukę, montaż w Premacy bezproblemowy. 5 minut i po sprawie.
W zasadzie jest to produkt Forda, na zdjęciu masz nr części mazdowski i fordowski. Możesz szukać w ASO Forda również.
Cześć, dzięki za cynk. Już zamówiłem sobie te części. Nie mają na magazynie od ręki i mogę trochę poczekać na spryskiwacze (nawet do 2 miesięcy). No ale trudno. Czekam i zaciskam kciuki, żeby zadzwonili, że już są.
Mazda 323f BJ, 1.8, 114KM
Gdy zamawiałem też nie było ich na magazynie, szukali w Fordzie i Maździe. Po 5 dniach dostali "mazdowskie".
Marwis napisał(a):od czego oryginalnie one sa?
Od mazdy tribute i siostrzanego forda escape, ale pasują idealnie.
Wcisnąłem tylko wężyk na miejsce i usłyszałem kliknięcie, po umiejscowieniu dyszki w dziurze
I pięknie pryska

ok to podaj jeszcze jedno info ile taka impreza??
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Kurcze, dwa tygodnie temu kupiłem dysze z C4 i jeszcze ich nie zamontowałem, a tu takie wynalazki 
- Od: 8 kwi 2011, 08:34
- Auto: Mazda 323f Bj '98 1,8
black_pablo napisał(a):ok to podaj jeszcze jedno info ile taka impreza??
Na allegro, używki do bj, nie mgłowe, 20 zł/szt

W salonie, nówki, i to z Hameryki przyjechały (czekałem 2 tygodnie, ale to w Łodzi)
5 minut i nawet człowiek nieuzdolniony manualnie sobie z tym poradzi

surbannippal napisał(a):Kurcze, dwa tygodnie temu kupiłem dysze z C4 i jeszcze ich nie zamontowałem, a tu takie wynalazki
To nie montuj, spróbuj oddać, a jak nie da rady to sprzedaj i spróbuj takie jak ja kupić bo warto.
Z tego co czytałem to koledzy musieli przerabiać to citroena, a to są plug and play.
A czy testowales te dysze w trakcie szybszej jazdy?? jak sie sprawuja, nie zwiewa oprysku na boki??
Czy te dysze Fordo-Mazdowe co są do Tributea to sa mżawkowe czy strumieniowe??
- Od: 14 kwi 2009, 14:10
- Auto: Citroen Xsara Picasso SX Pack, 1.6 16v, 2007r.
poprz. M 323F BJ, 2.0 DiTD, 2002 r.
W AZ Auto w Warszawie dysze, te o których pisano wcześniej (mazdo-fordowe – nr OEM MAZDY: EC01-67-50YA) są po 19 pln za szt. (i pracownik ASO, potwierdził, że są do Tribute).
Do 323 ory z ASO kosztują 40 PLN za szt i sa strumieniowe
a jak z tym rozpryskiem przy większych prędkościach??? Ktoś to sprawdził??
Do 323 ory z ASO kosztują 40 PLN za szt i sa strumieniowe
a jak z tym rozpryskiem przy większych prędkościach??? Ktoś to sprawdził??
Yazeen napisał(a):A czy testowales te dysze w trakcie szybszej jazdy?? jak sie sprawuja, nie zwiewa oprysku na boki??
Psika dobrze, jakby były dedykowane do tej mazdy. Brać w ciemno
damage.inc napisał(a):Ja kupiłem w ASO Gorzów 22zł za sztukę, montaż w Premacy bezproblemowy. 5 minut i po sprawie.
A do jakiego Forda te dysze są, może ktoś wie???
Jak w ASO Forda podalem numer OEM z paczki z fotki to napisali: WITAM. Katalog nie czyta tego numeru części. Proszę o przesłanie numeru nadwozia samochodu którego dotyczą te dysze.
w fordzie zapytaj o ten numer: 781098, taki podawałem w serwisie w Gorzowie.
Part numbers:
Ford Escape – YL8Z-17603-AA Washer Jet
Mazda Tribute – EC01-67-50YA
w tej wyszukiwarce forda znajduje również ten numer YL8Z-17603-AA
http://www.fordparts.com/
Part numbers:
Ford Escape – YL8Z-17603-AA Washer Jet
Mazda Tribute – EC01-67-50YA
w tej wyszukiwarce forda znajduje również ten numer YL8Z-17603-AA
http://www.fordparts.com/
Ciekawi mnie jak to funkcjonuje przy prędkościach >100 km/h lub podczas jazdy za TIR-em w deszczowa pogodę
Kosząca propozycja dla opcji plug&play 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL