Elektryczne lusterka 626 GE – pytania, problemy, montaż
czy można wyciągnąć sam wkład z lusterka byodkleić je i założyć matę podgrzewającą ?czy nie ma takiej opcji i muszę odkręcić całe lusterko od samochodu i zabrać do domu? jeśli muszę je całe odkręcić to jak jest zamocowane lusterko elektryczne w mzdzie 626 (94)?
- Od: 21 paź 2005, 01:09
- Auto: Mazda cx7 2.2d 2009 po liftingu.
Czy można to założyć do 626 GE jeżeli nie było w wyposażeniu
A jeżeli tak to gdzie i ile to może kosztować
Pozdr.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Folia grzewcza na Allegro – jakieś 7-10 zł za sztukę, trochę kabla, przekaźnik, czteropak piwa i 1,5 godziny pracy włącznie z konsumpcją piwa) razem w sumie 30-40 zł powinien być max – zalezy jakie piwo pijesz 
Częste mycie skraca życie.....

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

- Od: 23 sty 2005, 16:42
- Auto: B2500 2.5 TD , Tribute 3.0 V6
Jak założysz mi to i wiesz skąd wziąć oryginalny przełącznik do podgrzewania lusterek 626 GE to jade do Ciebie. Do Krakowa niedaleko. Pozdrawiam.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Hehe w Kraku to ja juz nie mieszkam od marca ale sentyment wiec opisu na razie nie zmieniam. Obecnie łódzkie. A co do przełącznika, ja podpiąłem się pod ogrzewanie tylniej szyby
i problem z głowy.
Jak czujesz, że sam tego nie zrobisz, to podjedź do pierwszego lepszego elektryka, to naprawde żadna wielka filozofia, ja najbardziej męczyłem się z przeprowadzniem kabli.
Jak czujesz, że sam tego nie zrobisz, to podjedź do pierwszego lepszego elektryka, to naprawde żadna wielka filozofia, ja najbardziej męczyłem się z przeprowadzniem kabli.

A czy czasem w kazdej GE nie jest tak, ze jest to razem z ogrzewaniem tylnej szyby? Wlaczasz ogrzewanie tylnej szyby i grzejesz też lusterka. Byc moze sie myle, ze w nie w kazdej, ale jest to taki drobiazg, ze chyba tak byc powinno.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W mojej GE były faktycznie jakies dwa kabelki niewykorzystane ale wtedy jakoś nie padłem na pomysł grzanych lusterek. w B-serii tego nie było, trzeba było sie męczyć .

qlesh napisał(a):Jak założysz mi to i wiesz skąd wziąć oryginalny przełącznik do podgrzewania lusterek 626 GE to jade do Ciebie. Do Krakowa niedaleko. Pozdrawiam.
przełącznik ten sam co podgrzewanie tylniej szyby. Po co ci 500 wyłączników? a tak włączysz podgrzewanie tylniej i jednocześnie lusterka
nie ważne że nie masz co jeść...grunt że masz mazdę 626
- Od: 8 lis 2005, 14:16
- Auto: mazda 626 1.8i 95r.LPG
tosiek napisał(a):przełącznik ten sam co podgrzewanie tylniej szyby. Po co ci 500 wyłączników? a tak włączysz podgrzewanie tylniej i jednocześnie lusterka
tu święta prawda, nie pomyślałem o tym... ale chyba tak powinno być
mariusz.grzyb napisał(a):żeby wyglądało jak kokpit śmigłowca
Te maty grzewcze do lusterek są od razu z wyprowadzeniem jakichś kabelków?? Może by mi to ktoś tu zrobił, to w sumie tylko wystarczy pociągnąc kabelki. Tylko musze tych mat poszukać.
Dzięki za podpowiedź

qlesh napisał(a):Te maty grzewcze do lusterek są od razu z wyprowadzeniem jakichś kabelków??
Ja mam podgrzewacze stąd
UWAGA:Trzeba kupić 2szt., cena obejmuje jedną!
Mata ma dwie końcówki + i – podłączasz wsuwkami kabelki i po kłopocie. Prosta sprawa, najwięcej trudności sprawia przeciągnięcia kabla przez słupek.
Podłączanie pod przekaźnik tylnej szyby wtedy trzeba jedynie zakupić maty, kabelki i wsuwki.
marek napisał(a):najwięcej trudności sprawia przeciągnięcia kabla przez słupek.
a mi najwięcej kłopotów sprawiło wyjęcie lusterka z obudowy. Jedno szlak trafił

No wlasnie, a nie pęknie mi to tak jak Walusiowi
I czy muszą to być maty idealnie dopasowane, z mazdy 626
Czy nie koniecznie?

qlesh napisał(a):I czy muszą to być maty idealnie dopasowane, z mazdy 626 pytajnik Czy nie koniecznie?
niekoniecznie, zresztą takie to chyba tylko ASO
Waluś napisał(a):a mi najwięcej kłopotów sprawiło wyjęcie lusterka z obudowy
Masz na myśli wyjęcie lusterka w tej czarnej oprawce z z obudowy – odłączenie od mechanizmu sterującego, czy wyjęcie samej szklanej tafli z tej czarnej oprawki?
Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
Da się wyjąć sam wkład lusterka, ale będzie to trudne na przykręconym lusterku. Powinno się natomiast udać po odkręceniu jego zewnętrznej części – 3 śruby od spodu, w miejscu gdzie ono się załamuje przy składaniu – jak je odkręcisz będzie wisieć na kablu, ale można wsadzić już srubokręt pod wkład i odczepić plastikowe zaczepy – pasują 2 osoby (jedna trzyma lusterko druga manewruje śrubokrętem).
Jak by sie miało nie udać (bo potrzebny łamany klucz i szczęście, że śrubu nie siedzą mocno) to całe lusterko zdejmujesz tak: zdejmujesz od środka trójkątna zaślepkę, odkręcasz 4 śruby i wypinasz wtyczkę i już można lusterko wyjąć.
Jak by sie miało nie udać (bo potrzebny łamany klucz i szczęście, że śrubu nie siedzą mocno) to całe lusterko zdejmujesz tak: zdejmujesz od środka trójkątna zaślepkę, odkręcasz 4 śruby i wypinasz wtyczkę i już można lusterko wyjąć.
Pozdrawiam, Rafał
stuk napisał(a):Masz na myśli wyjęcie lusterka w tej czarnej oprawce z z obudowy – odłączenie od mechanizmu sterującego, czy wyjęcie samej szklanej tafli z tej czarnej oprawki
zapewne wyjęcie szkła z czarnej oprawki
Bez dobrej suszarki ani rusz, mi też jedno poszło. (15 pln dalem za nowe, a stare i tak było zmatowiałe)
bardzo chetnie tylko nie wiem jakie wymiary tego itd. Ile mnie to bedzie kosztowac wszystko
Mozesz mniej wiecej okreslic?