Piłka nożna – temat zbiorczy

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Szalotka » 12 lut 2012, 22:05

Fiodor napisał(a):Niestety jak Real dzisiaj wyga to tytuł ma już prawie w kieszeni :(

Jak już kiedyś wspominałem to w lidze hiszpańskiej nie trzeba być mistrzem żeby grac Lidze Mistrzów ;)
Barcelona na tym bazuje. Tak samo Real :)
Trochę to bez sensu ale co zrobić.
Liga Mistrzów to powinni grać mistrzowie kraju a nie vice czy drugie vice po eliminacjach :|
Głupi przepis i tyle.
Szalotka

Postprzez Kamil » 12 lut 2012, 23:26

gromaciek, ale fanboy jestes :P jak już gorąco koło pupki się robi... to "mistrzostwo Hiszpanii można odpuścić, po co nam ono" (tak rozumiem Twój post ;) ) ;) :D na pewno zależy im na mistrzostwie, ale jak się nie uda, to tragedii nie będzie, bo tak jak piszesz, głównym celem jest zakwalifikowanie się do Champions League. Zresztą na tym etapie rozgrywek ja bym nie skreślał Barcy. Po raz kolejny ograją sfrustrowany Real na Camp Nou, Królewscy też się nie raz potknią i wszystko wrócić MOŻE do normy. To dopiero 22 kolejka.... Hellooooł ;)
Kamil

Postprzez Felicjan » 13 lut 2012, 00:05

To jest sport, nawet jeżeli dużą rolę odgrywają pieniądze to pozostał jeszcze pierwiastek sportowy no i bardzo dobrze papa
Hiroshima dała logo Mazdzie, a co Mazda Hiroshimie.
Początkujący

Od: 15 gru 2011, 18:13

Postprzez Szalotka » 13 lut 2012, 09:18

Kamil napisał(a):jak już gorąco koło pupki się robi... to "mistrzostwo Hiszpanii można odpuścić, po co nam ono" (tak rozumiem Twój post ;)

Pewnie że chciałbym zeby Barca miała mistrza Hiszpanii ale cięzka to sprawa w tym sezonie. Mam się powiesić z tego powodu ? :D
W tym przypadku chodzi mi o to że jesli Barca nie bedzie mistrzem kraju to nie powinna grać w lidze mistrzów bo jak sama nazwa wskazuje to jest liga mistrzów a nie vice mistrzów ;)
Szalotka

Postprzez Steffen88 » 15 lut 2012, 22:19

Forumowicz

Od: 16 cze 2010, 15:45

Postprzez Kamil » 15 lut 2012, 23:55

Milan 4 – 0 Arsenal :( Pierwsza bramka, czy widzicie podobieństwo do bramki Balotelli'ego w meczu Polska-Włochy? Mi się wydaję, że Wojtek ma czasem problemy z koncentracją :| Szkoda Arsenalu, Milan pokazał dziś, że jest bardzo mocny.
Kamil

Postprzez Ravfal » 16 lut 2012, 00:17

Bramka Boatenga pikna :D
Ogólnie Arsenal zagrał jakoś tak od niechcenia.
Mi podobała się sytuacja po tym jak Ibra strzelił karnego i przybiegły do niego "krasnale" cieszyć się z bramki.

Jestem ciekawy jakby przy Ibrze wyglądał Giovinco, który zagrał całkiem dobry mecz przeciwko Juve. Kilka razy ładnie zakręcił obrońcami. Szkoda, że Juve nie wykorzystało szansy i nie przeskoczyło Milanu w lidze.
Forumowicz

Od: 23 cze 2011, 17:10
Auto: Mazda 6 GY 2.0 Diesel (CiTD) 121 KM 2004 r.

Postprzez Kamil » 16 lut 2012, 00:28

Ravfal napisał(a):Bramka Boatenga pikna :D

piękna, ale wydaje mi się, że Wojtek powinien to najzwyczajniej złapać. Zaryzykuję stwierdzenie, że dla A. Boruca ten strzał nie sprawiłby żadnego problemu.
Ibra ma życiową formę... Ukraińcy niech trzęsą gaciami <oczy>
Ravfal napisał(a):Kilka razy ładnie zakręcił obrońcami. Szkoda, że Juve nie wykorzystało szansy i nie przeskoczyło Milanu w lidze.

Nie bez powodu skreślili Giovinco w Juve, ale futbol jest nie obliczalny i pewnie teraz plują sobie w brodę.
Mnie uraczyła historia L.Obraniaka. Strzelić 2 bramki Lille, w takich okolicznościach, w TAKIM meczu, a szczególnie jedną w TEJ minucie, to jest "coś" :]
Kamil

Postprzez Radex » 16 lut 2012, 00:40

dajcie spokoj, ogladalem z kumplem przy flaszeczce licząc na w miarę dobre widowisko a tu zawód...
arsenal bez pomysłu na grę, ustawiony defensywnie i non stop grający do tyłu, dopiero na końcu się obudzili jak było 3-0.... po co pytam się ?! po co ?! teraz to mogę się w <dupa> pocałować, trzeba było grać od początku...
co do Milanu, grali swoje, szybkie akcje z głową. brameczki pierwsza klasa choć za ac milanem jakoś bardzo nie przepadam :)
szkoda że arsenal popsuł to widowisko...
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Kamil » 16 lut 2012, 00:44

Radex napisał(a):dajcie spokoj, ogladalem z kumplem przy flaszeczce licząc na w miarę dobre widowisko a tu zawód...
arsenal bez pomysłu na grę, ustawiony defensywnie i non stop grający do tyłu, dopiero na końcu się obudzili jak było 3-0.... po co pytam się ?! po co ?! teraz to mogę się w <dupa> pocałować, trzeba było grać od początku...
co do Milanu, grali swoje, szybkie akcje z głową. brameczki pierwsza klasa choć za ac milanem jakoś bardzo nie przepadam :)
szkoda że arsenal popsuł to widowisko...

Hehe, też oglądałem z kumplem smakując tą Twoją orzechówkę.... (fuuu... jakie to gęste – wiśniowa lepsza ;P) i tak jak piszesz, arsenal bez pomysłu, 20metr do Abiattiego i zero pomysłu, szkoda Kanonierów tylko ze względu na Wojtka. Zapracowali na ten wynik.
Radex napisał(a):trzeba było grać od początku...

pierwsze 12 minut było obiecujące! :]
Ostatnio edytowano 16 lut 2012, 00:47 przez Kamil, łącznie edytowano 1 raz
Kamil

Postprzez Ravfal » 16 lut 2012, 00:47

Dzisiaj Ibra zagrał całkiem dobrze, ale kilka dni temu w coppa italia w meczu z Juve zagrał kiepsko, żeby nie powiedzieć beznadziejnie(i ta jego frustracja i pretensje do Storariego po końcowym gwizdku), ale jeżeli chodzi o niego to w Milanie jest raczej nie do ruszenia, niezależnie od formy jaką prezentuje.
Forumowicz

Od: 23 cze 2011, 17:10
Auto: Mazda 6 GY 2.0 Diesel (CiTD) 121 KM 2004 r.

Postprzez Kamil » 16 lut 2012, 00:50

Ravfal napisał(a):w meczu z Juve zagrał kiepsko, żeby nie powiedzieć beznadziejnie(

akurat tego nie widziałem. Ibra ma słabą psyche. Odnosi się wrażenie, że gra kosmos kiedy mu się chcę, a jak nie ma dnia/humoru to biega obrażony po boisku. Dla mnie był dziś najlepszy.
Kamil

Postprzez Radex » 16 lut 2012, 01:00

Kamil napisał(a): orzechówkę.... (fuuu... jakie to gęste – wiśniowa lepsza )

orzechóweczka git majonez :P może po prostu nie trafiła w gusta :) a do jakiej wiśniówki porównujesz? bo najlepsza jest z soplicy i polska :)

żeby nie było OT to w sobotę o 15:30 hertha podejmuje Borussię :) mam nadzieje że BVB pobije rekord meczów bez porażki... :]

ps.
na zdrowie <spoko> <piwo> <czarodziej>
Forumowicz

Postprzez Kamil » 16 lut 2012, 01:14

Radex napisał(a): bo najlepsza jest z soplicy
piję co najlepsze – Soplica Wiśniowa rzecz jasna :D Kolega mówił, że orzechówkę z mlekiem piją i niby taaaaakie dobre... ale baliśmy się przetestować bo tylko 4x200ml mielismy <diabełek>
Radex napisał(a):żeby nie było OT to w sobotę o 15:30
Kij w bundeslige, Legia i Wisła dziś w LE, a w piątek Ekstraklasa w końcu rusza :D
Kamil

Postprzez Fiodor » 20 lut 2012, 09:41

Zobaczcie a raczej posłuchajcie komentarza <rotfl> do meczu Barcelona – Valencja
http://beta.sportowefakty.pl/pilka-nozna/268989/zobacz-show-lionela-messiego-wideo
To się nazywa polot ...
Obrazek ...raz nie zawsze, zawsze nie wciąż ;)
Forumowicz

Od: 23 sie 2010, 23:30
Auto: szkoda tej Mazdy.. wyżej
MAZDA 323F 1.5-16V (99r)

Postprzez Radex » 20 lut 2012, 13:12

Kamil napisał(a):Kij w bundeslige, Legia i Wisła dziś w LE, a w piątek Ekstraklasa w końcu rusza

pffff... hahaha

Fiodor napisał(a):Zobaczcie a raczej posłuchajcie komentarza <rotfl> do meczu Barcelona – Valencja
http://beta.sportowefakty.pl/pilka-nozna/268989/zobacz-show-lionela-messiego-wideo
To się nazywa polot ...

ten komentator jest śmieszny i gada prawie jak indyk: "golgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgol" <glupek2>

a tu stare dobre czasy....
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 20 lut 2012, 16:16

Radex napisał(a):ten komentator jest śmieszny i gada prawie jak indyk: "golgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgol" <glupek2>

Luzny gość :D Komentował bezstronnie :)
Kombinatora Argentino :D To mnie rozbawiło :D

No ale faktycznie Barca ma gwiazdora jakich mało :)
Szalotka

Postprzez Radex » 20 lut 2012, 16:34

gromaciek napisał(a):No ale faktycznie Barca ma gwiazdora jakich mało

powinien grać w Realu, wtedy byłby dream team :D
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 20 lut 2012, 16:50

Radex napisał(a):powinien grać w Realu, wtedy byłby dream team :D

Mówisz o Ronaldo ? Jeden za drugim chyba nie przepada ale jest tam jeszcze Gonzalo Higuain :) Też Argentyńczyk o duzych możliwościach. Razem mogliby stworzyć konkretny duet napastników <spoko>
Co do Ronaldo to jak to mówią płaczek ale z piłka też wie co robić <spoko>
Szalotka

Postprzez Kamil » 23 lut 2012, 09:36

Obrazek
Kamil