Gdzie na wakacje? Polecane miejsca wypoczynku.
cbrPL, jak bedziesz w okolicach Gierlozy, zachacz o poniemieckie sluzy w Mamerkach. swoim wygladem robia wrazenie. 

.wolnemedia.net
- Od: 15 sie 2009, 14:03
- Auto: MAGDA 121 DB 1,3 16V 91' 39kW
Jak lubisz aktywny wypoczynek to może warto poświęcić jeden dzień i spędzić go w Ostródzie – mam tu głównie na myśli wyciąg narciarski (narty wodne), ale w sumie jest sporo różnych innych atrakcji do zwiedzania (np.kanał ostródzko-elbląski, itp). Tyle że z Giżycka to będzie około 140km z tego co sie orientuję

Dzięki wszystkim za pomoc, ułożę sobie jakiś plan zwiedzania, a jak on wyjdzie to okaże się w praniu 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Jak byś potrzebował pomocy to pisz
tel możemy się na PW wymienić, ja po 15-stej codziennie jestem wolny a do Kruklanek rzut beretem 
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Szukam jakiegoś godnego polecenia pensjonatu w Zakopanym ,ewentualnie w okolicach Bukowina tatrzańska ,Białka tatrzańska czy inne okolice.
Ważna jest dla mnie jakość jadła (nie mielone przez 7 dni w rożnej wersji
).
W planie mamy Giewont,Morskie oko ,chodzenie po szlakach.
Najlepiej jakieś sprawdzone przez was.
Wybieramy się tam na wakacje czyli czas letni.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Marian
Ważna jest dla mnie jakość jadła (nie mielone przez 7 dni w rożnej wersji

W planie mamy Giewont,Morskie oko ,chodzenie po szlakach.
Najlepiej jakieś sprawdzone przez was.
Wybieramy się tam na wakacje czyli czas letni.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Klimatycznie i dość smacznie jest w pensjonacie Toporów w Białce Tatrzańskiej. Ja byłem w ub. roku w Liptakówce w Białce – jedzenie smaczne, ale poziom obsługi pozostawiał trochę do życzenia. Na piwko wolałem skoczyć właśnie do Toporowa.
Bardzo odradzam wakacje (lipiec, sierpień). Jeśli możesz, to wybierz się w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem w lipcu. Korki były takie, że myślałem, że mnie trafi szlag. Spędziłem godziny za kółkiem, parkowałem kilometry od wejścia do Morskiego Oka itd. Stanowczo nie polecam takiego rozwiązania i ja bym się drugi raz na to nie zdecydował.
Bardzo odradzam wakacje (lipiec, sierpień). Jeśli możesz, to wybierz się w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem w lipcu. Korki były takie, że myślałem, że mnie trafi szlag. Spędziłem godziny za kółkiem, parkowałem kilometry od wejścia do Morskiego Oka itd. Stanowczo nie polecam takiego rozwiązania i ja bym się drugi raz na to nie zdecydował.
nemi napisał(a):Bardzo odradzam wakacje (lipiec, sierpień). Jeśli możesz, to wybierz się w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem w lipcu.
Właśnie będę w lipcu
Miala być Warszawa ale euro ja wyeliminowało i padło na tatry.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Zdecydowanie polecam http://willaregina.com
swojego czasu dość często tam zaglądałem. Cisza i spokój.
swojego czasu dość często tam zaglądałem. Cisza i spokój.
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Marianek napisał(a):Miala być Warszawa ale euro ja wyeliminowało i padło na tatry.
Finał jest 1 lipca, więc może Warszawy nie musisz skreślać? Tydzień w Warszawie to chyba trochę za dużo, ale można to połączyć z jakimś odpoczynkiem. Oczywiście zależy to od budżetu... Jeśli możesz sobie pozwolić na wakacje z większym budżetem, to polecam zatrzymanie się w hotelu
http://holiday.aquila.pl/index.html – przypuszczam, że będzie też jakiś pakiet wakacyjny korzystny cenowo. Śniadania pyszne, a kolacje po prostu wspaniałe. Ja to miejsce uwielbiam.
Można wykupić sobie jakieś zabiegi, wypożyczyć rowery i pojeździć po okolicznych lasach, pograć w golfa i bez ograniczeń korzystać z sauny, jakuzzi i basenu. Do Warszawy jest blisko i bez kłopotów można sobie "wyskakiwać" na jakieś zwiedzanie.
Poza Warszawą niewiele jest do roboty niestety. Jedyne w miarę bliskie miejsca to Kazimierz Dolny, Nałęczów i Janowiec, gdzie przy odrobinie samozaparcia można się udać rano i wrócić wieczorem.
nemi napisał(a): Tydzień w Warszawie to chyba trochę za dużo, ale można to połączyć z jakimś odpoczynkiem. Oczywiście zależy to od budżetu... Jeśli możesz sobie pozwolić na wakacje z większym budżetem, to polecam zatrzymanie się w hotelu
W Warszawie mieliśmy plan być tydzień i pewnie by starczyło żeby zwiedzić wszystko co mieliśmy zaplanowane,jest tego trochę do zwiedzania
Hotel rezerwował bym u siebie http://www.neckermann.be/algemeen.aspx taniej niz w PL
Chodzenie po górach uwielbiamy,w tatrach jeszcze nie byliśmy stad taki pomysł.
Budżet mamy na średnim poziomie nie za duży nie za mały
Dzieki Nemi za wszystkie info.
Pozdrawiam
Marian
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek napisał(a):Hotel rezerwował bym u siebie http://www.neckermann.be/algemeen.aspx taniej niz w PL
Przejrzałem... Czy ja wiem czy taniej? Sobieski wygląda z zewnątrz jak g***o w trawie (na żywo) i kosztuje 80 Euro za osobę, Bristol za 114 za osobę to też nie jest jakaś promocja /1000 zł za dzień
Naprawdę polecałbym ten Holiday Inn – w ubiegłym roku chyba ok 2.000 zł kosztował za tydzień z posiłkami dla dwóch osób. Do tego pewnie parę stówek za jakiś alkohol i masaże. Od czasu do czasu mają naprawdę świetne pakiety, szczególnie wakacyjne pakiety rodzinne
Gdybyś się zdecydował na Warszawę, to chętnie pomogę w zaplanowaniu pobytu. Z górami gorzej – w ubiegłym roku byłem tak niezadowolony z pobytu i w sumie niewiele wiem
EDIT:
Tak przy okazji ceny z grudnia 2011 w HI:
http://img94.imageshack.us/img94/3071/2 ... 152532.jpg
Właśnie dlatego Warszawa nam odpadła
bo przez euro znikło parę fajnych hoteli z oferty,
Ibis,Radinsson Blu w cenie bodajże 40-50 euro od osoby przy pobycie 8 dni 2 gratis i inne.
Dzieki za info, pokaże zonie jak z pracy wróci zobaczymy,karta dan całkiem całkiem ale obiady w planie byłyby na mieście,oraz odwiedzenie kontrowersyjnego Fukiera.
Ibis,Radinsson Blu w cenie bodajże 40-50 euro od osoby przy pobycie 8 dni 2 gratis i inne.
Dzieki za info, pokaże zonie jak z pracy wróci zobaczymy,karta dan całkiem całkiem ale obiady w planie byłyby na mieście,oraz odwiedzenie kontrowersyjnego Fukiera.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
dodam tylko od siebie, przez 5lat bywałem na urlopach na Podhalu, tylko że ja siedziałem w Poroninie, autem oczywiście dojazd na nocleg, nie wiedziałem co to korki prawie
dojazd z rana ok 7, wyjazd też z rana ok 6. Wszędzie gdzie się wybieraliśmy na wyjście to dojazd busami, do zakopca na pieszo jeśli był dzień wolny od łażenia po górach, busy ciągle jeżdżą, nie myślisz o samochodzie, że stoi na parkingu, że ktoś porysuje czy coś innego. Idziesz spokojnie na szlak. Znaleźć dobre miejsce parkingowe też graniczyło z cudem. Jedynie na Słowację pojechaliśmy samochodem do Strbskiego Plesa, a że wcześnie rano dostaliśmy garaż na parkingu jeden z kilkunastu 

Zamiast Warszawy jedź sobie do Zakopca, a jak będziesz chciał pozwiedzać to przejedź się do Krakowa, tam zwiedzania i atrakcji Ci nie zabraknie 
radzi89 napisał(a):do Krakowa,
Kraków mam zaliczony dwa lata temu
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
jak kościelisko to mogę polecić:
http://www.zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=972
od kilkunastu dobrych lat a widoki są tam nie do opisania
jakby co to Karolina i Daniel z Gdyni
ostatnio byłem tam na weselu
http://www.zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=972
od kilkunastu dobrych lat a widoki są tam nie do opisania
jakby co to Karolina i Daniel z Gdyni
ostatnio byłem tam na weselu
D4NI3L napisał(a):jak kościelisko to mogę polecić:
Ciekawie to wygląda,widzę ze dobre położenie a jak z komunikacja tam?
Nie bardzo widzi nam się poruszanie autem
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek napisał(a):Ciekawie to wygląda,widzę ze dobre położenie a jak z komunikacja tam?
Nie bardzo widzi nam się poruszanie autem
PW
ja polecam noclegi tutaj:
http://www.gubalowka.z-ne.pl/
nie wiem jak tam jadło ponieważ mieliśmy tylko noclegi, parking przy pensjonacie za zamkniętą bramą, czysto, mili właściciele, grill do dyspozycji na prawdę polecam, też byliśmy na Giewoncie jechaliśmy busikami z tego co pamiętam dwa razy po 3zł chyba, jakby coś to służę info na PW
http://www.gubalowka.z-ne.pl/
nie wiem jak tam jadło ponieważ mieliśmy tylko noclegi, parking przy pensjonacie za zamkniętą bramą, czysto, mili właściciele, grill do dyspozycji na prawdę polecam, też byliśmy na Giewoncie jechaliśmy busikami z tego co pamiętam dwa razy po 3zł chyba, jakby coś to służę info na PW
- Od: 22 lip 2011, 17:58