Hej, jak rozbiera się drzwi w Mazdzie BG ?
Szyba nie chce mi się opuszczać ani podnosić, muszę dostać się do środka i zobaczyć co się stało.
Może ktoś napisze w skrócie co po kolei trzeba zrobić ?
Szukam na forum ale znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam,
dziuniek.
Jak rozebrać drzwi BG 323 1,3 94r 3d
Strona 1 z 1
szyba elektryczna czy manualna?
a drzwi... odkrecasz wszystkie sruby, w podlokietniku, w klamce itp itd. sciagasz zaslepke przy lusterkach a potem z czuciem odrywasz boczek. jest na plastikowych klipsach, wyczuj gdzie sa i tylko tam wloz palec i pociagnij. i tak dookola boczka
potem wyciagasz w gore, bo boczek ma kołnierz ktorym jest zahaczony w drzwiach 
a drzwi... odkrecasz wszystkie sruby, w podlokietniku, w klamce itp itd. sciagasz zaslepke przy lusterkach a potem z czuciem odrywasz boczek. jest na plastikowych klipsach, wyczuj gdzie sa i tylko tam wloz palec i pociagnij. i tak dookola boczka

- Od: 4 mar 2008, 01:41
- Auto: Mazda 929 LA m52
Mazda 323F BG bp
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. Zwróć tylko uwage jeszcze na klamke – jak ją odkręcisz to delikatnie potem musisz przełożyc przez boczek przy jego zdejmowaniu bo ona zostaje na drzwaich cały czas (tj. nie schodzi razem z boczkiem)

Witam,
dziękuję za pomoc, szyba opuszczana elektryczni, musiała chyba wypaść z mechanizmu podnoszenia,
strasznie terkocze i nie chce się podnieść,
w zeszłym tygodniu jechałem jak było – 18
z opadniętą szybą, hehehe
dziuniek
dziękuję za pomoc, szyba opuszczana elektryczni, musiała chyba wypaść z mechanizmu podnoszenia,
strasznie terkocze i nie chce się podnieść,
w zeszłym tygodniu jechałem jak było – 18
dziuniek
- Od: 9 lut 2012, 11:14
- Auto: Mazda 323 BG 1,3 16v B3-ME 1994r.
Strona 1 z 1