Witam wszystkich
Właśnie mam problem z zamuloną nagrzewnicą. Proszę o pomoc. Potrzebuje dobrać się do nagrzewnicy tylko nie wiem jak to zrobić aby nie narozrabiać. Z tego co wiem nagrzewnica jest za przednim kokpitem. Jak rozebrać kokpit tak aby szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać. Proszę o pomoc bo grozi mi zamarznięcie.
Pozdrawiam
Edit mariusz.grzyb :
Poprawiam temat, na przyszłość stosuj się do regulaminu
Nagrzewnica – jak wymontować?
Strona 1 z 1
Sebastian napisał(a):szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać.
nie ma takiej opcji
Jest to najbardziej przepieprzone zajecie jakie kiedykolwiek robiłem w GE. Wolałbym chyba kapitalny zrobić. Musisz zdemontować cały kokpit łącznie z obudową hamulca ręcznego i podłokietnikiem. A i tak wyjęcie nagrzewnicy wówczas nie jest żadną przyjemnością.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
Sebastian napisał(a): Jak rozebrać kokpit tak aby szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać.
Moze na poczatek ja przepluczesz woda pod cisnieniem. Proponuje tak zrobic. Dojscie do wezy, przy silniku, po zdjeciu dolotu powietrza albo na szybkozlaczkach na grodzi silnika. Zaopatrz sie moze w jakis kawalek weza i zlaczke zeby nie polac wszystkiego. To napewno kosztuje mniej pracy. Pozatym jeden z kolegow proponowal czyscic uklad preparatem kamix. Podobno stosowal z powodzeniem.
Pzdr
SHY
Strona 1 z 1