Nagrzewnica – jak wymontować?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Sebastian » 5 gru 2005, 15:24

Witam wszystkich
Właśnie mam problem z zamuloną nagrzewnicą. Proszę o pomoc. Potrzebuje dobrać się do nagrzewnicy tylko nie wiem jak to zrobić aby nie narozrabiać. Z tego co wiem nagrzewnica jest za przednim kokpitem. Jak rozebrać kokpit tak aby szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać. Proszę o pomoc bo grozi mi zamarznięcie.
Pozdrawiam

Edit mariusz.grzyb :
Poprawiam temat, na przyszłość stosuj się do regulaminu
Mazda to my.
Forumowicz

Od: 3 sty 2004, 14:05
Auto: Mazda 626 GE 2.0 Sedan 92r

Postprzez mayer » 5 gru 2005, 15:35

Sebastian napisał(a):szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać.

nie ma takiej opcji
Jest to najbardziej przepieprzone zajecie jakie kiedykolwiek robiłem w GE. Wolałbym chyba kapitalny zrobić. Musisz zdemontować cały kokpit łącznie z obudową hamulca ręcznego i podłokietnikiem. A i tak wyjęcie nagrzewnicy wówczas nie jest żadną przyjemnością.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez b2 » 5 gru 2005, 19:45

Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez SHY » 5 gru 2005, 20:15

Sebastian napisał(a): Jak rozebrać kokpit tak aby szybko i bezboleśnie zdemontować nagrzewnicę i ją przepłukać.

Moze na poczatek ja przepluczesz woda pod cisnieniem. Proponuje tak zrobic. Dojscie do wezy, przy silniku, po zdjeciu dolotu powietrza albo na szybkozlaczkach na grodzi silnika. Zaopatrz sie moze w jakis kawalek weza i zlaczke zeby nie polac wszystkiego. To napewno kosztuje mniej pracy. Pozatym jeden z kolegow proponowal czyscic uklad preparatem kamix. Podobno stosowal z powodzeniem.

Pzdr
SHY
Forumowicz

Od: 22 lut 2005, 23:16
Auto: Mazda 6 GH 2,2 MZR-CD 163KM