Mazda 929 HB MA `86 Coupe
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Tak to ten model 
Prace stoją nadal, zima nie odpuszcza, czujnik stopu taki jak w aucie nigdzie nie do kupienia, a ten co kupiłem jest inny niestety ale wina braku stopów nie leży raczej na nim bo prąd przez niego przechodzi ale już do świateł nie dociera.
pompa wody niestety też nie pasuje ta co kupiłem. najprawdopodobniej spowodowne jest to tym iż mam tam silnik 2.0 90 konny a nie ten 101. a dorwać pompe do silnika 90 konnego hmm zupełnie jak klapke od wlewu paliwa. każdy wie że powinna być ale nikt na oczy nie widział na rynku wtórnym...
Prace stoją nadal, zima nie odpuszcza, czujnik stopu taki jak w aucie nigdzie nie do kupienia, a ten co kupiłem jest inny niestety ale wina braku stopów nie leży raczej na nim bo prąd przez niego przechodzi ale już do świateł nie dociera.
pompa wody niestety też nie pasuje ta co kupiłem. najprawdopodobniej spowodowne jest to tym iż mam tam silnik 2.0 90 konny a nie ten 101. a dorwać pompe do silnika 90 konnego hmm zupełnie jak klapke od wlewu paliwa. każdy wie że powinna być ale nikt na oczy nie widział na rynku wtórnym...
Poszukuje części do 929 HB Coupe !
- Od: 6 gru 2011, 00:25
- Auto: BMW E28 524TD 84r
Mazda 929 Coupe 86r
_KaMiK_ napisał(a):pompa wody niestety też nie pasuje ta co kupiłem. najprawdopodobniej spowodowne jest to tym iż mam tam silnik 2.0 90 konny a nie ten 101. a dorwać pompe do silnika 90 konnego hmm zupełnie jak klapke od wlewu paliwa. każdy wie że powinna być ale nikt na oczy nie widział na rynku wtórnym...
Hmm... po oryginale szukałeś?
Edit:
Znalazłem coś takiego klik
Taką właśnie kupiłem i jest blee nie pasi ;D Mam na sprzedaż jak ktoś chce nową z uszczelkami etc za naprawdę dobre pieniądze 
Lecz już dzięki koledze l3mur91 na 99% udało się dorwać pasującą pompę
Lecz już dzięki koledze l3mur91 na 99% udało się dorwać pasującą pompę
Mazda 929 Coupe 86r
Okej, pompa pasuje, już założona na aucie. Węże od razu wymienione bo nadawały się tylko na szrot.
Stop`y odnalezione, działają !
okazało się że jeden ze sterowników leżał w bagażniku, po jego podłączeniu zaczeły działać, kontrolki w kabinie nagle też ożyły, ciekawostka ale nie wnikam 
Natomiast problem pojawił się kolejny, zaworek iglicowy z gaźnika uszkodzony, przepuszcza paliwo i oczywiście co? znowu nigdzie nie do dostania ehh makabra jakaś
Mechanizmy świateł rozebrane, oczyszczone, niestety łączniki silniczki >> światła – w tragicznym stanie całe połamane plastikowe otwory w który sie tuleje znajdują i dopóty nie dorwę nigdzie takich to będzie problem.
Neony też już wyleciały z auta, paski to tylko naklejki więc też nie będzie z nimi problemu
Po za tym nadal brak mi części których brakowało – czyt. żadnych postępów w tej kwestii...
Stop`y odnalezione, działają !
Natomiast problem pojawił się kolejny, zaworek iglicowy z gaźnika uszkodzony, przepuszcza paliwo i oczywiście co? znowu nigdzie nie do dostania ehh makabra jakaś
Mechanizmy świateł rozebrane, oczyszczone, niestety łączniki silniczki >> światła – w tragicznym stanie całe połamane plastikowe otwory w który sie tuleje znajdują i dopóty nie dorwę nigdzie takich to będzie problem.
Neony też już wyleciały z auta, paski to tylko naklejki więc też nie będzie z nimi problemu
Po za tym nadal brak mi części których brakowało – czyt. żadnych postępów w tej kwestii...
Mazda 929 Coupe 86r
Dobra zaworek iglicowy poskromiony 
Znajomy tokarz zdziałał cuda iii jest nowy zaworek już
Silnik gada, aż miło, ale jest problem z ciśnieniem oleju, kontrolka coś się nie zapala hmm oby to była pierdoła ...
Znajomy tokarz zdziałał cuda iii jest nowy zaworek już
Silnik gada, aż miło, ale jest problem z ciśnieniem oleju, kontrolka coś się nie zapala hmm oby to była pierdoła ...
Ostatnio edytowano 22 mar 2012, 15:15 przez _KaMiK_, łącznie edytowano 1 raz
Mazda 929 Coupe 86r
Z Vipera zrobiłeś Mazdę