TomaS626 napisał(a):co do tych 17'' to chyba komus kto jezdzi sam madzia lub co najwyzej w dwie osoby bo jak tyl siadzie to na banka ociera bo profil opony za duzy do feli...Jak dla mnie 15'' sa git i nie zmienie na wieksze bo po naszych drogach bylaby masakra
ja mam 17nastki 205/40
nic mi nie ociera nawet jak wsiade w 5osob i zaladuje madzie na maxa... z tym ze domyslnie stoi ona dosc wysoko – spory przeswit od opony do nadkola
dobra przyczepnosc na zakretach, spalanie wzrasta w porownaniu do zimowek 14' o ok 1l/100km
jezdzi sie dosc sztywno natomiast wszelkie dziury sa mega odczuwalne – nawet laczenia asfaltu

oczywiscie kwestia przyzwyczajenia ale na poczatku jak sie wpadlo w jakas dziure z zaskoczenia to myslalem ze zawalu dostane bo kolo urwalem czycos

co do cisnienia tez uwazam ze powinno byc rzedu 2.4-2.5
wczesniej pompowalem 2.2 i gorzej sie jezdzilo + tez swojegoczasu skrzywilem felge i rozcialem opone :/
oponku mam Barum bravius 2, ze sredniej polki ale uwazam ze za ta cene warto

PS:
ktos tu pisal ze ma 205/45/R17... czy to w ogole wejdzie? z tego co sie dowiadywalem moze obcierac o nadkola przy skrecie kola... przynajmniej tak twierdzili ludzie zajmujacy sie oponkami.