Siadnięte tylne zawieszenie
Strona 1 z 1
Witam, mam problem... Otóż jak w tytule, od paru dni, jeżdżąc problem się nasilał. Samochód stawał sie coraz twardszy, tzn tył. Jazda wyglądała tak jak na taczkach, drobna nierówność i cały samochód skacze. Tył leży, tak że aż koła się lekko schowały w w błotnikach. Twardy jak diabli. Dopiero dziś to zauważyłem, tzn to ze tył usiadł. Jadę tak czy siak do mechanika w poniedziałek, świeczki wymienić. Czego mogę się spodziewać? Amortyzatory, sprężyny. Zobaczyłbym ale zimno na dworze -15, nie bardzo chce mi się samochód podnosić.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Amortyzatory – tzn jedna lub dwie strony. Miałem to w tym tygodniu z lewej tylnej strony...
viewtopic.php?f=127&t=130898&p=2203019#p2203019
Czeka Cie wymiana jednego lub dwóch amortyzatorów, oczywiście wraz z osłonami i odbojnikami,
od razu zaopatrz się w łączniki tylnego stabilizatora bo za cholery ich nie odkręcisz...
To zapewne rozwiąże Twój problem.
viewtopic.php?f=127&t=130898&p=2203019#p2203019
Czeka Cie wymiana jednego lub dwóch amortyzatorów, oczywiście wraz z osłonami i odbojnikami,
od razu zaopatrz się w łączniki tylnego stabilizatora bo za cholery ich nie odkręcisz...
To zapewne rozwiąże Twój problem.
U Ciebie jeden, u mnie oba... Trudno jak wymieniać to wszystko. Staram się szukać oszczędności, wymienię to co powinno sie wymienić, czyli to co napisałeś. W poniedziałek pojadę do mechaniora to oceni ale jak piszesz ze miałeś to samo to nie ma co kombinować w podgrzewanie. Tylko wymienić
Pogotowie Komputerowe
co od amorów polecam wymieniać parami zresztą jak każda taka rzecz w zawieszeniu...
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Nie pocieszę ale z robocizną i wymianą górnych mocowań mnie to kosztowało 1000 PLN! Ale musiałem bo z jednej strony urwało się mocowanie
- Od: 8 kwi 2011, 08:34
- Auto: Mazda 323f Bj '98 1,8
Kupione już mam, Amortyzatory Daichi 180 pln sztuka ale plusem jest to ze maja 2-letnia gwarancje. Odboje i oslony Monroe i laczniki stablizatora ale firmy juz nie pamietam. Dzis lub jutro juz na pewno pojade wymienic, czekam az beda miec wolny garaz. W poniedzialek jak wymienialem swice zarowe, podgrzalismy je, puscily ale co z tego jak we srode i bylo juz to samo. Dam znac co i jak z wymiana.
Pogotowie Komputerowe
też się cieszyłem z 2 letniej gwaracji na Kayaby,
tyle tylko że jest ona ważna tylko gdy montaż potwierdzony jest pieczątką i podpisem autoryzowanego (nie wiem co to dokładnie oznacza, ale tak było napisane) mechanika
. Dla mnie sprawa była prosta zaufałem firmie i założyłem sam
.
P.S Komplet 2 mory i odłony z odbojami 490 PLN.

P.S Komplet 2 mory i odłony z odbojami 490 PLN.
Bez Mazdy nie ma jazdy
- Od: 3 sty 2011, 12:11
- Auto: 323F'99 BJ 1.5 GLX Twilight Blue Mica LPG KME Nevo
Witam, no i założone. Stare amory były raczej fabryczne. Pordzewiałe trochę, Ale dało się odczytać w zasadzie informacje żeby nie podgrzewać ect, no i oznaczenia które pewnie was zainsteresuja
BJ3D 28900D pod tym 9527 i pod tym UNISIA JECS. Daichi, wyglądają na dobrze wykonane, zobaczymy ile posłużą. Stare pewnie jakby się zadbało o stan osłon to by pewnie jeszcze posłużyły. Jeden jeszcze niby sprawny tzn odbija, ale drugi, prawy już niestety nie. Łączników nie wymieniałem bo były w bardzo dobrym stanie, ciężko było nimi poruszyć.
BJ3D 28900D pod tym 9527 i pod tym UNISIA JECS. Daichi, wyglądają na dobrze wykonane, zobaczymy ile posłużą. Stare pewnie jakby się zadbało o stan osłon to by pewnie jeszcze posłużyły. Jeden jeszcze niby sprawny tzn odbija, ale drugi, prawy już niestety nie. Łączników nie wymieniałem bo były w bardzo dobrym stanie, ciężko było nimi poruszyć.
Pogotowie Komputerowe
Dają rade, dobrze się jeździ, nie są za sztywne. Przy przejazdach przez śpiących policjantów nie bujają. Nie jeżdżę sportowo. Moim zdaniem są ok.
Pogotowie Komputerowe
Ehh
Ja powiem tak: miałem kiedyś BA 2.0 V6 i również nastała pora na wymianę amorów, pokusiłem się o tańsze, bo zawsze to jakieś oszczędności. Zakupiłem SLR 120zł/szt z początku również je chwaliłem, ale do czasu. Po roku zaczął tłuc się jeden po chwili drugi....
Drugi raz już tak się w butelkę nie nabiłem.
Do nowej Madzi BJ zakupione już czekają na montaż KYB
Ja powiem tak: miałem kiedyś BA 2.0 V6 i również nastała pora na wymianę amorów, pokusiłem się o tańsze, bo zawsze to jakieś oszczędności. Zakupiłem SLR 120zł/szt z początku również je chwaliłem, ale do czasu. Po roku zaczął tłuc się jeden po chwili drugi....
Drugi raz już tak się w butelkę nie nabiłem.
Do nowej Madzi BJ zakupione już czekają na montaż KYB

- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Strona 1 z 1