14 września 2012 – Mapet-tuning Show The Best of Trends w Wawrzkowiźnie

Postprzez marco_polo » 25 sty 2012, 23:05

Witam
Obrazek

W imieniu organizatorów chciałbym zaprosić was na PIERWSZY ZLOT z cyklu
MAPET-TUNIG SHOW THE BEST OF TRENDS
http://www.mapet-tuning.com/zlot/
Obrazek
14-16 września 2012 Wawrzkowizna
Zlot dla najlepszych projektów w PL dla aut:
Japońskich – BMW – VAG
http://www.facebook.com/events/343879088957144

Celem zlotu jest zgromadzenie w jednym miejscu fanatyków tuningu i ich wycackanych wozideł. Chodząc po forach internetowych zauważyliśmy zależność, że wiele osób zamyka się w kręgu ulubionej marki i nawet nie wie, że w PL są równie ciekawe "grube" projekty z innym logo w grillu lub na masce.
http://vimeo.com/35426608
My – czyli grupa znajomych, pasjonatów, skupionych wokół portalu mapet-TUNING wraz z patronatem jakim otoczyła nas marka TRENDS, a dokładniej czasopisma Japan Trends, VW Trends i BMW Trends – podjęliśmy wyzwania postawienia obok siebie tych kilku na pierwszy rzut oka niezwiązanych ze sobą marek tylko po to, by zafundować Wam w jednym czasie i w tym samym miejscu uczte dla oka w postaci dziesiątek perełek z polskiej sceny tuningowej...
Obrazek

Zlot nie ma na celu pokazania, którego producenta auta są lepsze i kto lepiej tuninguje samochody. Chcemy stworzyć niepowtarzalny klimat rodem z zagranicznych imprez, gdzie każdy uczestnik zlotu miło spędzi czas w gronie maniaków, a nie jak często bywa na masowych spędach – niespełna rozumu kierowców, co jeżdża pod wpływem obwieszonym siatkami bolidem 1.3 i "palą gumę" na trawniku. Każde auto uczestniczące w imprezie otrzyma pamiątkowe wyróźnienie dla odznaczenia, że znalazało się w gronie najlepszych aut z PL... Dodatkowo oczywiście zostaną przyznane odznaczenia innego typu. Między innymi innymi najcikawszy silnik, wnętrze, koło czy zawieszenie. Staramy się by pula nagród była również interesująca.

Obrazek
Impreza odbędzie się celowo w Centrum Polski, by każdy miał podobną odległość do pokonania. Miejscem zlotu będzie ośrodek wypoczynkowy Wawrzkowizna w Rząsawie koło Bełchatowa. Sprawdzony przez nas dwukrotnie ośrodek z dobrym zapleczem noclegowym i ciekawym położeniem wśród lasów i zalewu. W ośrodku znajduje się restauracja i i inne punkty gastronomiczne. W związku, że znajduje się na terenie chronionym jest zakaz grillowania! oprócz wyznaczonego miejsca na ognisko, które odbędzie się w sobotni wieczór.
TU NAS ZNAJDZIECIE
http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&h ... ea5bfaf984

Zlot dla ekip aut zaproszonych i przyjętych po zgłoszeniu bedzie trwał do godz 14 w piątek do 14 w niedzielę, a głównym dniem zlotu jest jak zwykle Sobota. W sobotę i w niedzielę na teren imprezy będą wpuszczani zwiedzający, którzy mogą przebywać na terenie w godzinach 10-20. Cena biletu dla zwiedzających to 5zł.
Obrazek

Dla aut uczestniczących będzie otwarta w piatek i w sobotę do godzin południowych na terenie zlotu minimyjnia mapet-TUNING powered by Meguiar's. Inne myjnie w pobliskim Bełchatowie. Cena za wjazd dla auta i kierowcy/właściciela wynosi 50zł i będzie pobierana do 20 lipca przelewem na konto. Każdy inny widz / zlotowicz pomijając kierowcę / właściciela pojazdu ponosi opłatę wysokości 5zł przy bramce zlotowej
Zapraszamy do wysyłania zgłoszeń :)
JEŚLI WYKAZUJESZ CHĘĆ UCZESTNICZENIA – PRZEŚLIJ MAIL ZAWIERAJĄCY:
W zgłoszeniu należy zawrzeć:
– dokładny opis modyfikacji
– min 5 zdjęć dobrej jakości (musi być widać: przód, bok, tył, środek, silnik itp)
– dane kontaktowe
– imię i nazwisko dodatkowo nick
– numer rejestracyjny

mail: (zależnie od marki auta)
zlot-JAPAN@wp.pl
zlot-BMW@wp.pl
zlot-VAG@wp.pl

Pozdrawiamy
ekipa The BEST Of
http://www.mapet-TUNING.com/ZLOT

zlot-JAPAN@wp.pl
Pozdrawiam
marco_polo
marco_polo

Postprzez malutka » 26 sty 2012, 02:07

hmmm Ile aut jest w stanie pomieścić teren tego ośrodka? Przewidujecie jakieś ograniczenia liczby uczestników? Jak zabezpieczony będzie teren?

50 zł – opłata za wjazd auta – za to że wjedzie i będzie stało? Rozumiem, że nie przewidujecie żadnych szkoleń czy konkurencji sprawnościowych, a pobyt w ośrodku płatny jest osobno?

marco_polo napisał(a):W zgłoszeniu należy zawrzeć:
– dokładny opis modyfikacji
– min 5 zdjęć dobrej jakości (musi być widać: przód, bok, tył, środek, silnik itp)

Czyli darmowy materiał dla gazety...
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Radex » 26 sty 2012, 12:02

50zł – drogo, lepiej odłożyć tą kasę i jechać na zlot Mazdaspeed

Moglibyście liczyć na większą frekwencję dając upusty Klubom. No chyba że nie ma na tyle miejsca i stąd tak drogie bilety bo kto będzie chciał to przyjedzie i przy okazji sobie zarobicie bo w sumie tylko o to chodzi ;)
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez onyx » 26 sty 2012, 13:13

Radex napisał(a):50zł – drogo, lepiej odłożyć tą kasę i jechać na zlot Mazdaspeed

Moglibyście liczyć na większą frekwencję dając upusty Klubom. No chyba że nie ma na tyle miejsca i stąd tak drogie bilety bo kto będzie chciał to przyjedzie i przy okazji sobie zarobicie bo w sumie tylko o to chodzi ;)

to impreza dla "elyty" hahaha Bedzie selekcja :D

Dla mnie nuda... kopanie w oponki. Z tego co przeczytałem nie będzie żadnych zawodów ani prób.
ciekawe jakie atrakcje będą?? Jak znam życie to 15 min występ tancerek go-go i namiociki z bro :P
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez Grzyby » 26 sty 2012, 21:29

onyx napisał(a):15 min występ tancerek go-go

a u nas takich nie ma :P
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Radex » 26 sty 2012, 22:34

Grzyby napisał(a):

ale czasem są tancerze :P
Forumowicz

Postprzez onyx » 27 sty 2012, 09:34

Grzyby napisał(a):

Zawsze można to zmienić :D

Radex napisał(a): Grzyby napisał(a):

<lol>
Forumowicz

Postprzez Szymon » 27 sty 2012, 10:41

Radex napisał(a):
Grzyby napisał(a):

Cycki też często i gęsto :) Fakt, że męskie.. no ale :P
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez marco_polo » 29 sty 2012, 23:26

macie propozycję zapraszam chcecie być jako klub piszcie wszytskie info i sugestie mile widziane
zlot-theBESTof@wp.pl nie zmienia to faktu ze mają być najlepsze projekty w pl plan jest na 200 aut ktoś napisał to impreza dla "elyty" Bedzie selekcja jak ma być poziom a nie druciarstwo to możesz to tak nazywać ale polecam rzucić okiem na zloty w de i uk I WSZYSTKO JASNE ;) ale wg mnie wystarczy mieć pomysł i pasje we krwi

pzdr

i jeszcze raz gorąco zapraszam mazdo maniaków
marco_polo

Postprzez malutka » 30 sty 2012, 02:27

Otrzymałam odpowiedź na jedno z pięciu pytań, ale spoko.

Nie wiem jak koledzy, ale ja uważam, że:

1) Fakt iż ktoś profesjonalnie tuninguje samochód, nie świadczy o tym, że ma równie dobrze poukładane pod kopułą – a co za tym idzie nie gwarantuje, że właściciel zajebistego auta nie będzie jeździł na bani, lub też, że na trzeźwo nie spowoduje zagrożenia życia/mienia.

Stąd też moje pytania o pojemność ośrodka/ilość aut/ewentualne ograniczenia/zabezpieczenie terenu itd. Bo jeśli wystawiać auto, to w bezpiecznym miejscu. A niestety na różnych zlotach widziałam, że osoby, nie zaliczające się do kategorii "druciarstwa" potrafią zachowywać się bardzo nieodpowiedzialnie.

2) Osoby, które rzeczywiście wkładają w swoje auto kupę pasji, pieniędzy i nowoczesnej technologii raczej niechętnie opiszą swoje projekty aż tak szczegółowo jak tego wymagacie w zgłoszeniu (a przynajmniej nie te osoby których zdanie znam).
Dlatego napisałam, że jest to darmowy materiał dla gazety patronującej. A to jest mocno nie w porządku wobec owych pasjonatów.

3) Nie wiem jak widzą to koledzy, dlatego wypowiem się na podstawie środowiska które znam osobiście (a nie jest to wyłącznie ten klub) – ci ludzie tuningują auta z pasji, miłości do jazdy i osiągów, chęci sprawdzenia czy ich praca osiągnęła zamierzone efekty (oczywiście w odpowiednich do tego miejscach), a nie po to by ktoś spuszczał się na widok turbiny pod maską...

Dlatego też wizja zlotu w ośrodku wczasowym, polegającego na postawieniu i pokazywaniu auta, zapłaceniu za to 50zł plus jakieś minimum 100zł za nocleg (2 doby/os), 100 wyżywienie, min. 200 dojazd, w porównaniu z dobrze zabezpieczonym zlotem na lotnisku czy torze, zawierającym konkurencje sprawnościowe (os, slalom, 1/4), przegrywa nawet gdyby ten drugi miał być droższy (a za zwyczaj nie jest).

Nie wróżę wielu chętnych z tego Klubu.

Nie widzę niczego fajnego w oglądaniu cudzych fur na parkingu – stać koło auta każdy potrafi. No ale oczywiście to moje prywatne zdanie, z którym możecie się nie zgodzić.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez damian » 31 sty 2012, 13:53

malutka napisał(a):Nie widzę niczego fajnego w oglądaniu cudzych fur na parkingu – stać koło auta każdy potrafi. No ale oczywiście to moje prywatne zdanie, z którym możecie się nie zgodzić.

atam, jeśli to rzeczywiście będzie 200 najładniejszych fur z kraju, typu jak civic na załączonej focie to jak dla mnie fajne było by oglądanie tego. Myślę, że właścicielom tak odpicowanych samochodów ( nie oszukujmy się, nie są to samochody do katowania na torze, tylko na pokaz) szkoda było by je niszczyć na torze, dla nich satysfakcją jest to, że mogą je wystawić na pokaz, ludzie je oglądają, podobają im się i jeszcze można zdobyć jakiś tytuł, np najładniejsze auto zlotu, czy najładniejszy silnik.
Forumowicz

Od: 17 wrz 2006, 17:02
Auto: 323F BG

Postprzez Barthez » 4 lut 2012, 09:39

damian napisał(a):Myślę, że właścicielom tak odpicowanych samochodów ( nie oszukujmy się, nie są to samochody do katowania na torze, tylko na pokaz)

a ile u nas w klubie jest takich aut? ja znam jedno i to jeszcze nie ukończone ;)
byłem na kilku zagranicznych (duuużych) imprezach moto do "oglądania" , gdzie największą atrakcją była mocno oblegana budka z kebabem i powiem że po 30 minutach czułem nudę...

marco_polo – dziękujemy za zaproszenie ale w tym klubie ludzie w większości preferują aktywne zloty wraz z szeroko rozumianą imprezą integracyjną ;)
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez piwo » 4 lut 2012, 17:16

dokladnie.autka sa do jazdy i sprawiania funu z jazdy a nie patrzenia na nie. track day to jest to co tygryski lubią najbardziej. zreszta nie ma czegos takiego jak tuning optyczny.tuning to tylko to co polepsza osiagi, a blyszczacy lakier czy zderzaki do ziemi na pewno tego nie robia.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez Radex » 10 lut 2012, 14:15

jak zwykle rozgorzała dyskusja o interpretacji słowa "tuning" :)
impreza jaka jest każdy widzi.... :D

jak komuś będzie pasowało to przyjedzie pooglądać autka :) ........a reszta porządnych ludzi pojedzie do Wrocławia na tor 29 września <czarodziej> <spoko>
Forumowicz

Postprzez malutka » 10 lut 2012, 15:45

damian napisał(a):Myślę, że właścicielom tak odpicowanych samochodów ( nie oszukujmy się, nie są to samochody do katowania na torze, tylko na pokaz) szkoda było by je niszczyć na torze

Należałoby właśnie rozgraniczyć te dwa pojęcia – niektórzy robią samochody po to, by nimi jeździć, ale jeśli samochód jest robiony wyłącznie na pokaz to i owszem taka impreza to dla właściciela raj. Jednak jak mądrze stwierdził Bartek:
Barthez napisał(a):a ile u nas w klubie jest takich aut? ja znam jedno i to jeszcze nie ukończone ;)

I śmiem twierdzić, że w innych klubach, takich perełek zrobionych na wysokim poziomie jest równie niewiele.

Jako widz tam nie pojadę, bo oglądanie samochodów na parkingu nie wzbudza we mnie aż takich emocji. Jako uczestnik (pomijając, że auto jeszcze nie skończone) też bym się nie wybrała, bo poza argumentem wyżej, nie mam zaufania co do bezpieczeństwa i organizacji proponowanej tutaj imprezy.
Ale to jest oczywiście moje prywatne zdanie i nikomu go nie narzucam :D

Bartek słusznie napisał – dziękujemy za zaproszenie – kto będzie chciał to się wybierze.

Radex napisał(a):a reszta porządnych ludzi pojedzie do Wrocławia na tor

;)
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Boris86 » 28 lut 2012, 22:16

Oj.... ogromnie sie mylicie i wręcz czuć tu kompleksy. Prawda jest taka że polska scena tuningowa idzie w 3 kierunkach. Performance, JDM i Cult-German i o ile z pierwszej kategorii aut dużo na tą impreze nie zawita to z drugiej i trzeciej na pewno masa świetnych projektów się zgłosi. A na prawde w Polsce ich nie brakuje. Radze przejrzeć imprezy typu BMW German Fest czy Cultstyle na lotnisku Wilcze Laski, albo obejrzeć relacje z wojny północ południe.

Ja mam blisko i na pewno rozważę tą impreze w moim kalendarzu wydarzeń na ten sezon i prawdopodobnie na nią zawitam. Imprezka w centrum polski, z założenia na poziomie. SUPER. Do tego panowie z Gazety trends moje imprezy jeszcze jako FunDay'a odwiedzali więc czemu ja miałbym nie odwiedzić ich.

Nie zgodzę się też z opinią że to że ktoś włożył masę kasy i godzin pracy w auto nie znaczy że nie jeździ jak idiota i nie spowoduje zagrożenia na zlocie. Właśnie po to jest ta selekcja. Jak ktoś spędził rok, dwa, trzy dopracowując każdy detal w wozie to wie ile to kosztowało pracy i peklu i nie bedzie nic odpierdalał żeby swojemu cacuszku i cacuszkom innym krzywdy nie zrobić.

Mniej wstrętu i zaściankowości drogi mazdaspeedklubie
Ostatnio edytowano 28 lut 2012, 23:18 przez Boris86, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez ravo » 28 lut 2012, 22:39

Boris86 napisał(a):rozwarzę

a ja nie rozważę hehe

Boris86 napisał(a):Nie zgodzę się też z opinią że to że ktoś włożył masę kasy i godzin pracy w auto nie znaczy że nie jeździ jak idiota i nie spowoduje zagrożenia na zlocie. Właśnie po to jest ta selekcja. Jak ktoś spędził rok, dwa, trzy dopracowując każdy detal w wozie to wie ile to kosztowało pracy i peklu i nie bedzie nic odpierdalał żeby swojemu cacuszku i cacuszkom innym krzywdy nie zrobić.

wydawało mi się, że Ty byłeś na paru imprezach ale chyba nie ...

Boris86 napisał(a):Mniej wstrętu i zaściankowości drogi mazdaspeedklubie

dobrze postaramy się otworzyć na german style i Russian erotic dance
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez onyx » 28 lut 2012, 22:47

Boris86 napisał(a):Mniej wstrętu i zaściankowości drogi mazdaspeedklubie
Nie przesadzasz? hahaha Chyba za bardzo bierzesz to do siebie i prawdę mówiąc nie wiem co chciałeś przekazać.

P.S. Jeżeli poziom "koniowalenia" na wielu forach jeszcze Ci nie zbrzydł, to charakterem imprezy nie będziesz zawiedziony ;)

ravo napisał(a):Russian erotic dance

W końcu jakieś zmiany w Klubie – w końcu nowa jakość zobowiązuje <lol>
Forumowicz

Postprzez malutka » 28 lut 2012, 22:51

ravo napisał(a):Russian erotic dance

Kto będzie prowadził zajęcia?
GRU na kierownika sekcji tanecznej! :D
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez ravo » 28 lut 2012, 22:52

onyx napisał(a): końcu nowa jakość zobowiązuje

hehe to hasło kojarzy mi się z cudami Tuska :)

Kto będzie prowadził zajęcia?

mhm może Ci panowie co chcieli kupić subaru ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26