Mazda6 2013 widziana podczas testów
1, 2
Roboczy prototyp Mazdy6, mającej wejść do sprzedaży najprawdopodobniej w przyszłym roku, został przyłapany podczas testów na terenie Europy.
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/20 ... as-testow/
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/20 ... as-testow/
the right man in the wrong place...
Widzę, że Pan Prezes wypycha tematy ze strony klubowej do dalszej dyskusji...
I dobrze.
Zdjęcia nie budzą żadnej sensacji, to pewnie testy technologii a nadwozie ciągle obecnie dostępne.
Jak by nadwozie było przedpremierowe to owszem... Czekamy na pierwsze zdjęcia szpiegowskie limuzyny Mazdy w nowym nadwoziu, zapewne pokrewne z Shinari.

Zdjęcia nie budzą żadnej sensacji, to pewnie testy technologii a nadwozie ciągle obecnie dostępne.
Jak by nadwozie było przedpremierowe to owszem... Czekamy na pierwsze zdjęcia szpiegowskie limuzyny Mazdy w nowym nadwoziu, zapewne pokrewne z Shinari.

smile napisał(a):Zdjęcia nie budzą żadnej sensacji, to pewnie testy technologii a nadwozie ciągle obecnie dostępne.Jak by nadwozie było przedpremierowe to owszem... Czekamy na pierwsze zdjęcia szpiegowskie limuzyny Mazdy w nowym nadwoziu, zapewne pokrewne z Shinari.
Z dużym prawdopodobieństwem "stara" jest wyłącznie góra nadwozia i jego poszycie, natomiast płyta podłogowa, mechanika, napęd, elektryka i wyposażenie pochodzą już z kolejnej generacji modelu, zbudowanej w oparciu o rozwiązania SKYACTIV. Świadczy o tym na pewno inny rozstaw kół i osi, do których bryła modelu GH musiała być dostosowana kątówką i plastrami. W środku widać fotel i kierownicę z CX-5, przerobioną klimatyzację oraz zegary z "trójki" – zastosowane najprawdopodobniej ze względu na kompatybilność z nowymi systemami.
Dominator napisał(a):Właśnie, gdzie tu nowe, na zdjęciach nowe to są jedynie taśmy izolacyjne A tak to pewnie lift.
Bez wątpienia nie jest to lifting, a tzw. test mule (muł testowy), gdzie nowa mechanika jest wsadzona pod starą skorupę w celu jej przetestowania jeszcze przed ukończeniem nadwozia, do którego ostatecznie ma trafić.
Jeśli Mazda zachowa tempo w jakim po podobnie "ukrytej" CX-piątce pojawiła się wersja produkcyjna, to już za rok będziemy wiedzieli ile w nowej szóstce będzie wspomnianej Shinari, czy raczej Takeri
the right man in the wrong place...
smile napisał(a):A wiadomo coś o zaprzestaniu produkcji CX-7
Jak na razie to tylko plotki i spekulacje a dlaczego ?
Powodem jest CX5 która cenowo i wymiarami wewnątrz bardzo zbliżyła się do CX7.
Zobaczymy co z tego będzie bo może zakończyć się nowym modelem po połączeniu CX7 i CX9.
Czas pokaże
Było: 323BD-1.5 AT, 323BG-1.6, 323BJ-1.5, 323BJ-1.6 :–)
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM

Już na nią czekam
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
jarsoN napisał(a):Dla mnie bardzo podobna ta nowa 6stka do poprzedniej
Fakt, jeżeli zmienią lampy tak jak w cx-5 i wyłagodzą trochę linię, mowa szóstka będzie bardzo podobna do "starej".
If you’re in control, you’re not going fast enough.
ja moge potwierdzic ze cos bedzie ale na pewno nie nowy model, dwa tygodnie temu widzialem dwie mazdy 6 na zjezdzie z autostrady kierunek Lich w niemczech z zakrytymi przodami wiec jedno jest pewne facelifting bedzie ale czy nowy model tego nie moge potwierdzic
Teraz: Mazda 3 1.6 109KM
Poprzednia: Hania Civic Aerodeck 1.5 114KM
Kiedys: Madzia 323F BG 1.6 88KM
Japonki są najlepsze
Poprzednia: Hania Civic Aerodeck 1.5 114KM
Kiedys: Madzia 323F BG 1.6 88KM
Japonki są najlepsze
- Od: 27 cze 2004, 01:55
- Auto: Mazda 3 1.6 2005r.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Choć wiele nie widać, zapowiada się świetnie. Premiera w przyszłym roku, później dwa lata trzeba im dać na doszlifowanie niedociągnięć i będę wymieniał swoją trójeczkę na "coś większego" 
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
Śliczna
Bardzo odpowiada mi ta nowa linia nadwozia. O niebo lepsza od obecnej (nie bijcie, to tylko moje zdanie
)

Bardzo odpowiada mi ta nowa linia nadwozia. O niebo lepsza od obecnej (nie bijcie, to tylko moje zdanie
- Od: 6 kwi 2011, 09:32
- Auto: Mazda 3 BK Y6 '04 Hatchback
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
1, 2