przez hellmi » 27 kwi 2007, 19:22
Witam
Wiem, że o obniżaniu zawieszenia było już nie raz, ale mimo to postanowiłem założyć ten wątek i juz tłumacze dla czego.
Czytam sobie posty w dziale nasze mazdy i w przypadku mazdy 323f BA najczęstszym słowem jest "gleba". Wynikałoby z tego, że wielu z Was jeździ obniżonymi mazdami, co jest zrozumiałe patrząc na seryjne zawieszenie w BA.
Sam właśnie założyłem nowe aluski 16", ale wiele to nie dało, bo dalej wygląda jak terenówka, więc myśle nad obniżeniem jej. Jeśli chodzi o obniżenie "na lato" to nie ma najmniejszego problemu, bo na tych kołach auto poszło sporo do góry, ale boję się zimy (czy na seryjnych 14" nie będzie za nisko – myślę o obniżeniu o 30mm), i dlatego właśnie założyłem ten wątek, który podejrzewam nie tylko mnie się przyda. Chodziło by mi o to, żeby Ci z Was, którzy maja obniżone 323f BA wpisali tu: o ile auto jest obniżone, jakie sprężyny, jakie felgi i opony (zima/lato) i może parę słów na temat wrażeń z jazdy. Wiem, że w dziale nasze mazdy można znaleźć informacje, czy dane auto jest obniżone, czy nie, ale nie zawsze jest informacja na temat marki sprężyn, i czy wymieniane były też amory. Myślę, że pomimo tego, że temat był już wałkowany zebranie tego do kupy mogłoby bardzo się przydać szczególnie tym wahającym się.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.