Mazda3 BK Y6 '04 Exclusive Turbo [MC]
lemoniada napisał(a):a najważniejsze efekt ?
Jeśli chodzi o efekty to jestem niesamowicie zaskoczony

Także zredukowany został szum i jednocześnie poprawiła się jakość dźwięku głośników . Bas odczuwam o nieco niższych tonach. Porównywałem gdy jedną stronę wygłuszyłem a drugiej nie.
Mój brat również zauważył różnicę ;]
marcin255 napisał(a):i + 50 kg.
Tak... są plusy i minusy takich modów. 50 kg to może nie ale około 15kg doszło
Dzi@dek napisał(a):Jedno pytanie.
Czy robiłeś u siebie cokolwiek z "wyciszeniem" nadkoli ? Czy są oryginały i hałasują ?
Jeśli chodzi o nadkola wewnątrz M-ki to tak jak pisałem okleiłem je matą filcową ale tylko tylne nadkola... , a od zewnętrznej strony jest seria... Myślę że zakonserwowanie podwozia rozwiązałoby problem z głośnymi nadkolami.
dzux napisał(a):bardzo fajnie to wszystko sfotografowane ,czy planujesz jeszcze cos wyciszyć???
Tak. Myślałem nad zakupem takiego materiału który stosuje się do wyciszenia skrzyń basowych. Tj taka jak by wata ciemnego koloru którą bym wyłożył na powierzchniach, które były wygłuszane matami czyli bagażnik, pod kanapą, i od wewnętrznej strony poszycie drzwi oraz klapę bagażnika. Upchał bym tego materiału na maxa ile by tylko weszło

- Od: 30 sty 2011, 01:03
- Auto: Scion Tc 2.4 VVTI :)
911mc napisał(a):Jeśli chodzi o nadkola wewnątrz M-ki to tak jak pisałem okleiłem je matą filcową ale tylko tylne nadkola... , a od zewnętrznej strony jest seria... Myślę że zakonserwowanie podwozia rozwiązałoby problem z głośnymi nadkolami.
Co do bagażnika... to tam jest sama mata filcowa, czy bitumiczna najpierw na spób weszła? Bo wydaje mi się, że na zdjęciach widzę też tą bitumiczną przebijającą z pod spodu? Bo nadkola to widzę, że sama filcowa jest.
- Od: 6 kwi 2011, 09:32
- Auto: Mazda 3 BK Y6 '04 Hatchback
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
Dzięki
Będzie trochę cieplej, wolny weekend, wizyta u teściów (mają garaż) to się zrobi cisze w Madzi

Będzie trochę cieplej, wolny weekend, wizyta u teściów (mają garaż) to się zrobi cisze w Madzi
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
No u mnie odpaliła po ok 0.5s dłuższym czasie dziś, ale stała przed pare dni nie ruszana pod blokiem
A spiralka paliła się przez 5-6s 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
U mnie póki co też pali na dotyk. No i świeci się kontrolka od świec – jakieś 2-3 sek.
Temperatura: -10st.
Temperatura: -10st.
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
2 lutego mija rocznica zakupu M-ki więc trzeba było jej coś sprezentować
Tym razem jest to... Audio
Wzmacniacz Crunch MXB 4125 z HI INPUT

Skrzynia basowa AudioProject z bass reflex :

20 m kabla

i 4 wieczory w garażu
Tym razem jest to... Audio
Wzmacniacz Crunch MXB 4125 z HI INPUT

Skrzynia basowa AudioProject z bass reflex :

20 m kabla

i 4 wieczory w garażu

Ostatnio edytowano 7 lut 2012, 20:04 przez 911mc, łącznie edytowano 2 razy
Napisz coś o głośniku w tej skrzynce, moc, średnica. Wygląda ciekawie
Dzisiaj Mazdeczka pomyślnie przeszła badanie techniczne na którym nie było się do czego przyczepić 
W mrozy poniżej -20C* poddała się i zamarzła... Wczoraj rano po przekręceniu kluczyka i przy próbie odpalania komputer zaczął świrować
był ładniutki test zegarów "opening ceremony" światła przednie zaczęły błyskać jak w radiowozie
i nie chciała uruchomić pomimo że podłączałem ją na kable do jeepa.
Także mróz zajrzał zbyt głęboko ... Udało się odpalić po 2 godzinnym grzaniem nagrzewnicą w garażu.

W mrozy poniżej -20C* poddała się i zamarzła... Wczoraj rano po przekręceniu kluczyka i przy próbie odpalania komputer zaczął świrować
Także mróz zajrzał zbyt głęboko ... Udało się odpalić po 2 godzinnym grzaniem nagrzewnicą w garażu.

I jakie żarówki w końcu poszły tam?
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Jak wrazenia z odsluchu? Czy sygnal puszczony z radia na wzmacniacz daje rade? Mam tez skrzynke z glosnikiem 12" plus wzmak monoblock JBL GTO 601 ale wacham sie czy zagra to jakos pod zwyklym radiem.
cbr napisał(a):I jakie żarówki w końcu poszły tam?
Tutaj jest bardzo poręczny kalkulator doboru żarówek OSRAM, strona Philipsa dziś nie rabotajet
http://am_application.osram.info/publish/index_en.html