z mojego doświadczenia to dopiero początek problemów z webasto ale zawsze ciesze się, jeśli się mylę, gdyż przeważnie czarne scenariusze przedstawiam. jednak w przyszła zimę zapewne będziesz webasto solidnie serwisował.
Oby nie
www.mazdaspeed.pl
z mojego doświadczenia to dopiero początek problemów z webasto ale zawsze ciesze się, jeśli się mylę, gdyż przeważnie czarne scenariusze przedstawiam. jednak w przyszła zimę zapewne będziesz webasto solidnie serwisował.
MarQs napisał(a):...Serwis ostatecznie wyniosl 1200pln i w zasadzie caly osprzet zwiazany z webastem zostal wymieniony. Jest nowa fabrycznie komora spalania, reszta regenerowana.
Nie potrafie ocenic czy to duzo czy malo jak na taka naprawe... wydatek bolał, ale chyba warto bylo...
Elmerwawa napisał(a):...
cemoi napisał(a):MarQs napisał(a):...Serwis ostatecznie wyniosl 1200pln i w zasadzie caly osprzet zwiazany z webastem zostal wymieniony. Jest nowa fabrycznie komora spalania, reszta regenerowana.
Nie potrafie ocenic czy to duzo czy malo jak na taka naprawe... wydatek bolał, ale chyba warto bylo...
Zastanawia mnie co oznacza ta "regeneracja" skoro pompki do paliwa i do płynu są jednorazowe, a zregenerować sterownika się nie da! (gdzieś na innym wątku jest rozmowa na temat naprawy i tworzenia własnego sterownika". Ciekawe co rozumiesz przez "cały osprzęt" – domniemam, że rurki paliwowe i do płynu chłodzącego". Po mojemu skasowali Cię na jakieś 600 pln za robociznę (o ile wymienili Ci komorę wraz z żarnikiem).
Ani dużo ani mało – normalnie.
Vivaldi71 napisał(a):Witam Wszystkich mam nadzieje że dobrze trafiłem z pytaniem.
Zakupiłem autko Mazda 6 2.0 2003r, z nie podłączonym webasto, bezpiecznik spalony, wrzuciłem nowy i o dziwo zaskoczyło.
Ale teraz mam problem ponieważ jeśli webasto nie działa, nie mogę włączyć na konsoli normalnego ogrzewania, klimy, nie wyświetla się spalanie, ogólnie działa tylko audio i zegarek
Mam nadzieję że ktoś pomoże![]()
![]()
![]()
Zaznaczam że jesli webasto uruchomione to wszystko działa jeśli wyłącze a nawet wyciągnąłem bezpiecznik który założyłem .
wszystko znika
Iwibal napisał(a):Vivaldi71 napisał(a):Witam Wszystkich mam nadzieje że dobrze trafiłem z pytaniem.
Zakupiłem autko Mazda 6 2.0 2003r, z nie podłączonym webasto, bezpiecznik spalony, wrzuciłem nowy i o dziwo zaskoczyło.
Ale teraz mam problem ponieważ jeśli webasto nie działa, nie mogę włączyć na konsoli normalnego ogrzewania, klimy, nie wyświetla się spalanie, ogólnie działa tylko audio i zegarek
Mam nadzieję że ktoś pomoże![]()
![]()
![]()
Zaznaczam że jesli webasto uruchomione to wszystko działa jeśli wyłącze a nawet wyciągnąłem bezpiecznik który założyłem .
wszystko znika
Koledzy pomóżcie. Dzięki Koledze gzym udało mi się uruchomić webasto, ale mam to samo co Vivaldi71Pozdrawiam
Pabllo napisał(a):Witam, a ja mam problem z moim webasto, ale tylko jak ma mi dogrzać silnik i kabinę jak sobię ustawię godz na sterowniku (jajku w środku)
poprostu jakiś przekaźnik słychać jak zrobi pęk i potem dmuchawa działa, ale webasto się nie włącza,
co może być winne? bo jeśli odpalę auto to webasto włącza się i dogrzewa silnik,
pompkę do paliwa webasto ma swoją?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6