Schemat podpięcia lusterek elektrycznych i przednich szyb
1, 2
schematy zostały wstawione ponownie. Przepraszam wszystkich ale bylem w wojsku i nie miałem czasu siedzieć na necie.
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Teraz nie mam dostępu do notatek ale podepnij i sprawdź
jeśli dasz w lewo a lusterko pójdzie w prawo (ew. Ty dasz w górę a ono zejdzie na dół) to wystarczy zamienić kable i będzie śmigało 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
tutaj masz schemat podpięcia elektrycznych lusterek nie trzeba się sugerować wtyczkami opisanymi w tym schemacie wystarczy ogarnąć z niego kolory kabli, mnie sie przydał bardzo bo też zakładałem elektryczne z podgrzewaniem

- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
podepnę sie pod temat otoz zalozylem nowy wklad lusterka pogrzewanego ale nie grzalo
dzis sprawdzilem i nie mam napiecia na przewodach dochodzacych do lusterke przy wlaczonym ogrzewaniu i zaplonie
moje pytanie jest takie czy wie ktos gdzie te dwa kable od podgrzewania wedruja abym moc je przejrzec czy sa cale i gdzie dochadza
dziekuje
dzis sprawdzilem i nie mam napiecia na przewodach dochodzacych do lusterke przy wlaczonym ogrzewaniu i zaplonie
moje pytanie jest takie czy wie ktos gdzie te dwa kable od podgrzewania wedruja abym moc je przejrzec czy sa cale i gdzie dochadza
dziekuje
- Od: 19 sie 2011, 22:48
- Auto: Mazda 6 GG
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
nie wiem dopiero zaczynam walczyc z tym problem
lusterko mo peklo od pasazera w sylwestra i kupilem nowe i zalozylem i jestem pewien ze to jest podgrzewane fabrycznie wiec chyba ma przekazniki choc nie ukrywam ze slaba grzeja zima (o ile wogole grzeja bo po ok 10 km srednio widze rezultaty) ale napewno tylna szyba elegancko grzeje
lusterko mo peklo od pasazera w sylwestra i kupilem nowe i zalozylem i jestem pewien ze to jest podgrzewane fabrycznie wiec chyba ma przekazniki choc nie ukrywam ze slaba grzeja zima (o ile wogole grzeja bo po ok 10 km srednio widze rezultaty) ale napewno tylna szyba elegancko grzeje
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
no to mogę powiedzieć ci że nie masz przekaźnika lusterka robią się ciepła momentalnie
przekaźnik masz po prawej stronie na dole przy nogach pasażera oznaczenia Przekaźnika LA10
tam powinny być 2 przekaźniki LA10 jeden do klaksonu ,zaś drugi do ogrzewania lusterek
przekaźnik masz po prawej stronie na dole przy nogach pasażera oznaczenia Przekaźnika LA10
tam powinny być 2 przekaźniki LA10 jeden do klaksonu ,zaś drugi do ogrzewania lusterek
Siema
Mam pytanie o te ogrzewanie lusterek. Chodzi o to czy jesli nie mam tego drugiego przekażnika ani 2 kostki żeby wpiąć w nia drugi ten przekażnik to czy moge pociagnać przewody do przycisku i na żywca sie wpiąć w instalacje? Bo kupiłem nawet drugi przekażnik ale nie mam kostki drugiej tam w słupku przy nogach pasażera. Szukałem juz i nie znalazłem. Jest możliwe ze nie mam tej kostki czy zle szukałem?
Mam pytanie o te ogrzewanie lusterek. Chodzi o to czy jesli nie mam tego drugiego przekażnika ani 2 kostki żeby wpiąć w nia drugi ten przekażnik to czy moge pociagnać przewody do przycisku i na żywca sie wpiąć w instalacje? Bo kupiłem nawet drugi przekażnik ale nie mam kostki drugiej tam w słupku przy nogach pasażera. Szukałem juz i nie znalazłem. Jest możliwe ze nie mam tej kostki czy zle szukałem?
- Od: 7 paź 2008, 20:45
- Auto: Mazda 323f BA
jednak odnalazłem tą nieschorną wtyczke od przekażnika była bardzo wysoko schowana i sklejona taśma ale już ją dorwałem hehe
lusterka bedą grzać
ps nie wiecie gdzie moge dostać instalacje z pełną elektryka do drzwi kierowcy. za cholere nigdzie jej nie ma

ps nie wiecie gdzie moge dostać instalacje z pełną elektryka do drzwi kierowcy. za cholere nigdzie jej nie ma
- Od: 7 paź 2008, 20:45
- Auto: Mazda 323f BA
jak szybvko powinno sie nagrzac lustro
ja zauwazylem ze jak jest tylko taka mgla czy para na nim to moment 3 min i czyste ale jak jest przy,mrozek i lod to juz 10 min nie wystarcza
ja zauwazylem ze jak jest tylko taka mgla czy para na nim to moment 3 min i czyste ale jak jest przy,mrozek i lod to juz 10 min nie wystarcza
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
Witam, mam problem z 2 przednimi szybami elektrycznymi w madzi 323f Ba 1.5 1996r, w aucie posiadam 4 szyby el, z konsoli kierowcy otworzę i zamknę tylko [jakie?] szyby, prawą przednią od str pasażera otworzę i zamknę tylko przyciskiem z tych samych drzwi(pasażera), rzecz polega na tym że nie otworzę ani nie zamknę 2 przednich szyb z konsoli kierowcy;/ po przyciśnięciu przycisków przednich szyb żadnej reakcji, próbowałem na wszystkie możliwe sposoby, dzień wcześniej zauważyłem jakby madzia miała jakies przesilenie w elektryce wolne obroty spadaly aż pod 0,5tyś/min;/;/ i do tego karoseria "kopala", po jakims czasie wszystko sie "uspokoiło" obroty i "kopanie" karoserii, ale dopiero dzisiaj zauważyłem że nie działają mi 2 przednie szyby;/ Co może być powodem?? przełaczniki mam sprawne, bo podlączyłem z innej madzi i to samo tylne działaja a przod nie. Bezpieczniki sprawne, może jakiś przekaźnik?? Może problem z masą?
Jeśli napisalem post w złym dziale prosze o przeniesienie i o zrozumienie, nowy jestem na forum. Pozdrawiam wszystkich, i proszę o kontakt z osobą kto miał taki podobny przypadek z szybami.
Jeśli napisalem post w złym dziale prosze o przeniesienie i o zrozumienie, nowy jestem na forum. Pozdrawiam wszystkich, i proszę o kontakt z osobą kto miał taki podobny przypadek z szybami.
- Od: 12 sie 2013, 15:39
- Auto: Mazda 323f 1.5 16v 1996r. LPG!
1, 2