Niskie ciśnienie na jednym cylindrze 2,0 FS

Postprzez Enduro » 13 sty 2012, 19:48

grzech_z napisał(a):..Czy w przypadku upalonych zaworów ściąga się głowicę? ...

tak, ale mozna wykonac "test utraty kompresji", a on powie gdzie jest nieszczelnosc
pozdr.
Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez umcyk » 13 sty 2012, 22:30

kmail napisał(a):Oj żartowałem, poprostu nikt mi nie zaproponował pomocy. A wystarczyło by polecić warsztat.

a jakby szanowny kolega napisal do grupy lodzkiej od razu to napewno dostalbys to czego chciales.
Odebrales juz autko ?
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 21:44
626 GF 2.0 115KM rok 2000
Pb + LPG

Postprzez krislodz » 13 sty 2012, 22:58

kmail napisał(a):Tak czy siak koszt wyszedł 1700 zł.
Jak odbiore auto będe dokładanie wiedział za co.

Gdzie w końcu oddałeś autko?
Forumowicz

Od: 7 gru 2011, 19:06
Auto: 626 GF 2.0-115km+Lpg 2000r po lifcie

Postprzez grzech_z » 14 sty 2012, 08:55

Enduro napisał(a):
grzech_z napisał(a):..Czy w przypadku upalonych zaworów ściąga się głowicę? ...

tak, ale mozna wykonac "test utraty kompresji", a on powie gdzie jest nieszczelnosc
pozdr.
Enduro

mozesz przyblizyc temat? cos o tym slyszalem ale malo kto ma aparature do takiego testu. w aso moga miec? jaki moze byc koszt?
szerokości
grzech
Forumowicz

Od: 5 gru 2011, 11:08
Auto: 626; 99r; 2.0; 136KM

Postprzez Enduro » 14 sty 2012, 11:24

grzech_z napisał(a):
Enduro napisał(a):...... "test utraty kompresji", a on powie gdzie jest nieszczelnosc
pozdr.Enduro

mozesz przyblizyc temat? cos o tym slyszalem ale malo kto ma aparature do takiego testu. w aso moga miec? jaki moze byc koszt?

w sumie wiadomo mi o kosztach rzędu 150/200pln ,ale czy wszystkie ASO itp są w stanie taki test przeprowdzić o wątpie..
wiem osobiście gdzie w Poznaniu, jest firma co takie próby wykonuje.
polecam podzwonić i popytać pod rzetelnymi i sprawdzonymi adresami .
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez Solo1183 » 18 maja 2013, 13:34

Aż żal czytać takie posty... :|

W jaki sposób zawory mogą być wypalone w całości????? <glupek2>
Oleju do komory spalania dolewa się celem uszczelnienia pierścieni podczas pomiaru sprężania i przez to wyeliminowania możliwości utraty ciśnienia właśnie przez słabe uszczelnienie tłoka. W sytuacji kiedy po takim zabiegu wzrasta ciśnienie jasnym jest, że to gniazda zaworowe "zaszły" nagarem i/lub się nadpaliły, przy jednoczesnym nadpaleniu zaworów.

Nie piszczcie Panowie głupot o wypalonym w całości zaworze bo płakać się chce – w przypadku całkowitego wypalenia grzybków ramię wlazłoby do komory spalania, głowica odfrunęłaby gdzieś daleko i tłok najprawdopodobniej wyszedłby bokiem....poza tym w trakcie pomiaru taka komora spalania nie trzymałaby zupełnie ciśnienia.

A propos – przy pęknięciu/złamaniu korby tłoka silnik w momencie by się rozleciał – raczej z pękniętą korbą nie pracowałby dalej jedynie ze spadekiem ciśnienia....życzę powodzenia przy takich konkluzjach.

Pozdrawiam,
Solo1183

Postprzez Enduro » 18 maja 2013, 15:49

Solo1183 napisał(a):Aż żal czytać takie posty... :|
W jaki sposób zawory mogą być wypalone w całości????? ..,

zbyt wyskoka temperatura spalania,
z powodu chrzczonego paliwa np. poprzez dodatki rozpuszczalnikowe itp... <glupek2>
E
Forumowicz