Barthez napisał(a):s i w y napisał(a):Ja mam LG 42 3D LED i jestem zadowolony
właśnie się przymierzam do LGka

jak Ci się to sprawuje
myślę o: 42lv4500 lub jak znajdę w dobrej cenie to lw4500 ale na 3d to mi nie zależy

Z tych LG, które rozważasz polecam model 42LW4500, bo jest wyraźnie lepszy od serii LV, więc warto dopłacić te 300 zł i to nie dla „wodotrysków”. Przyzwoity telewizor, z równomiernym podświetleniem jak na led, dobrym odwzorowaniem kolorów, skalowaniem, bdb pasywnym 3D. Niestety słabą stroną jest kontrast i czerń, która jest bardziej szara niż czarna, co wynika z zastosowanej matrycy IPS. Za to unikniemy refleksów, bo jest ona matowa, co dla niektórych może być wręcz priorytetem.
Jeśli telewizor ma służyć głównie jako dodatkowy "monitor" do komputera to będzie to dobry wybór.
P.S.
Kupno za granicą na dzień dzisiejszy może się opłacić praktycznie tylko i wyłącznie, jeśli trafisz na jakąś okazyjną wyprzedaż, np. kiedy wchodzą nowe modele, stare są na ogół przeceniane, czasami znacznie.
s i w y napisał(a):ZOOMik napisał(a):W ogóle nie zależy – jakość kabla HDMI nie ma żadnego wpływu na jakość obrazu.
To dlaczego obraz się różnił gołym okiem? Jak możesz mi to wyjaśnić?

Ty tak twierdzisz, bo ja go na oczy nie widziałem

Oczywiście masz prawo do własnej opinii, ale wybacz nie wierzę w „cuda” – przeczy temu zarówno teoria jak i praktyka a miałem okazję „przetestować” wiele kabli HDMI z różnych półek cenowych. Owszem, różnią się one jakością wykonania (jeszcze bardziej ceną), ale ta nie przekłada się w żaden sposób na „subtelne” zmiany w jakości obrazu, jak ma to miejsce w przypadku przesyłania sygnału analogowego. Jeśli zdarzy się, że trafimy na kabel HDMI bardzo kiepski jakościowo, uszkodzony, ewentualnie jego długość będzie znaczna to obraz będzie się „ciął” lub w ogóle go nie uświadczymy. Jeśli ktoś pisze, że po wymianie kabla HDMI uzyskał o niebo lepszy obraz to w zasadzie w tym momencie dla mnie dyskusja kończy się zanim się zaczęła