A jest to Model 929 HB w wersji Coupe z rocznika 1986 wersja silnikowa z gaźnikiem 90 konia dopiero wkraczam w świat Mazd
Coś więcej o aucie? Być może niektórym znane, być może nie. Ostatnie 3 lata auto podobno nie jeździło.
Przywiozłem je do stolicy Wielkopolski na lawecie.
Aktualnie przeciekająca pompa wody uniemożliwia jazde i dokonanie przeglądu którego to ważność zakończyła się 3 lata temu.
Auto odpala hamuje jedzie do przodu do tyłu i skręca tyle wiem bo sam sprawdziłem zdejmując z lawety
W najbliższy weekend jak pogoda pozwoli mam zamiar ogarnąć temat silnika i przeglądu, części już czekają na montaż, przy okazji standardowo rozrząd, filtry etc
Co do samego auta, nie będę krył, sporo do zrobienia by przywrócić znów jego blask ale potencjał jest
Do usunięcia są pasy z auta, dokładki na progach, neony schowane za owymi dokładkami, nakładka z kierownicy i chromowany lewarek od zmiany biegów no i jak gdzieś dostane w końcu normalny końcowy tłumik to też od razu będzie montowany w miejscu tych owych co są teraz na aucie
Z braków pozostaje kwestia połamanych zawiasów od schowka i podłokietnika, brak prostokątnej lampki oświetlającej wnętrze, uszkodzony silniczek jednego z świateł.
Delikatnie zadarty materiał w narożu drzwi kierowcy myśle dobry tapicer ogarnie temat.
Blacharsko kilka wyprysków rdzawych mam zamiar do wiosny też ogarnąć.
I jak ja widzę auto? Być może dla fanom modelu nie przypadnie to do gustu, ale ja widze projekt czystko, bez żadnego wieśniactwa, jedyne co to będzie na pewno nisko i na początek na szerokiej stali a kiedyś może ogarnę jakąś ładną felge zapewne całkiem przypadkiem jak to w takich przypadkach bywa