Dziwne zachowanie silnika – nie odpala
1, 2
Temat jest ciężki chyba nikt takiego problemu nie miał, byłeś w dobrej firmie chłopaki powiedzieli co jest nie tak a gdzie przyczyna ciężko stwierdzić gdzieś bierze lewe powietrze i tym tropem trzeba się posuwać, może zatankuj auto pod korek zobacz czy może lepiej odpali, najedz na podjazd wejdź pod auto może cos więcej będziesz widział , ciężko cos więcej powiedzieć
plast napisał(a):I jeszcze jedno czy to normalne,że do baku wchodzi mi max 45l. mimo iż wskaźnik paliwa pokazuje powyżej maxa bo wydaje mi się albo się mylę,że powinno wchodzić 55? Już doczytałem wszyscy tak podobno mają.
Tak, to normalne był o tym temat.
Po prawie miesiącu poszukiwań i pompowań by odpalić już jest wszystko ok. Chłopcy z Mazvagtechu dali rade. Sprawcą całego zamieszania okazał się filtr paliwa (knecht wymieniany pół roku temu) lub też jego podpięcie, który zasysał powietrze i tym samym zapowietrzał cały układ. Najważniejsze, że obyło się bez wstawiania zaworu zwrotnego oraz wymiany przewodów paliwowych. Wszystkim przy okazji życzę Do Siego roku!!!! Pozdrawiam.
- Od: 17 cze 2010, 16:59
- Auto: M3 1,6 BK 2006r. diesel
1, 2