Blade napisał(a):Dzień przed wigilią rodzicom spalił się stary telewizor. Szukamy teraz jakiegoś tv 32 calowego w kwocie do 2 tyś zł. Nie są potrzebne wodotryski typu internet, 3D itd. – normalny odbiornik do telewizji i DVD.
Jakieś propozycje? Jakość obrazu (kolory, czernie) jest priorytetem. Póki co wypatrzyłem Panasonica Viera E30 (TX-L32E30B) ale szukam alternatyw.
PS. Wiem że ten Panas ma multum wodotrysków ale zbiera pochlebne opinie a wersji bez netu itp. bzdetów (raczej) nie ma.
Edit 29.12. : TV kupiony
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wprawdzie już musztarda po obiedzie, bo TV wybrałeś, ale jako że tematyka audio video a zwłaszcza kina domowego jest mi od wielu lat bliska, więc napiszę może komuś się przyda…odradzam tego Panasonica, ponieważ to bardzo przeciętny model – nie zagłębiając się zbytnio w szczegóły: m.in. kiepski kontrast, słabe odwzorowanie kolorów i nasycenie, niska rozdzielczość dynamiczna. Krótko mówiąc blado wypada to, na czym Ci przede wszystkim zależy, czyli jakość obrazu, choć swoją drogą dźwięk również nie powala. Generalnie firma Panasonic postawiła na technologię plazmową, którą doskonali i te modele z czystym sumieniem mogę polecić, jeśli tylko ktoś takowe wyświetlacze preferuje z ich wszystkimi wadami;) Natomiast jeśli chodzi o LCD to są lepsi na rynku, np. Samsung UE32D6500, co prawda nieznacznie przekracza budżet, ale moim zdaniem warto dołożyć, choć jeśli odbiorcą sprzętu ma być nie specjalnie wybredny telewidz to tak naprawdę co byś nie kupił powinien być zadowolony

Radex napisał(a):100Hz to lipa! porównywałem ostatnio płynności i ostrość przy różnych telewizorach... 200Hz only!
Nie ma takiej prostej zależności – są układy lepsze i gorsze, ale liczba „Hz” nie jest tego jedynym wyznacznikiem a powiedziałbym, że bardziej „marketingowym haczykiem”, jednym z wielu parametrów technicznych, takich jak np. kontrast dynamiczny czy czas reakcji matrycy, którymi producenci próbują się „ścigać” w walce o klienta.
s i w y napisał(a):Ale jakość obrazu i tak prawie najbardziej zależy od dobrego kabla HDMI

W ogóle nie zależy – jakość kabla HDMI nie ma żadnego wpływu na jakość obrazu.