Ja użyłem do tego:
2 – maty ogrzewcze GB-10S -6zł/szt
2m- kabla
termokurczliwa rurka
taśma dwustronna
taśma izolacyjna
konektorki 4szt/0,25gr
trochę benzyny ekstrakcyjnej
Zacząłem od wyjęcia szkła z ramki za pomoc suszarki i cienkiego śrubokręta . Podgrzewamy całą powierzchnie lusterka 2-3min następnie cała ramka robi się elastyczna i wtedy możemy odgiąć ja śrubokrętem i zacząć delikatnie podważać ( śrubokręt wsadzamy miedzy szkło a czarny plastik na krawędzi szkła)
Podgrzewamy podginamy , podgrzewamy podginamy i tak na zmianę
Stary klej na ramce jak i na lusterku zdrapujemy i pozostawiamy do ponownego montażu

Po odklejeniu ukazuje nam się cała ramka

Teraz możemy przejść do do zdejmowania lusterka
Zaczynamy od małego czarnego trójkącika przy lusterku we wnętrzu – porostu go pociągamy

Pora na tapicerkę

Włącznik podwadzamy śrubokrętem i odpinamy kostke
Tapicerka trzyma się na 3 śrubach i 4 plastikowym kołkach
1-śruba wnętrze klamki
2- pod zdjętymi przełącznikami szyb
3- pod uchwytem od drzwi (pod zaślepką)
plastikowe kołki znajdując się na lewej i prawej krawędzi tapicerki(wystarczy odkręcić i wyciągnąć, montując spowrotem wystarczy tylko wcisnąć)
Po odkręceniu należy pociągnąć energicznie za dół tapicerki od strony głośnika następnie za drugi koniec od strony zamka, gdy zaczepu puszcza tapicerkę unosimy do góry
Oto interesująca nas kostka

Delikatnie odrywamy folie (aby jej nie uszkodzić) i odpinamy kostkę
Teraz możemy odkręcić trzy śruby od lusterka i mały plastikowy kołek i wyjmujemy lusterko razem z całym kablem.
Dalej lusterko ląduje na stół

Zaczynamy od zdjęcia gumowej osłony i zsunięcia jej po kablu aż do samej kostki co ułatwi prace

Odkręcamy 1 śrubke od małego białego plastiku pod którym kryje się zawinięty kabel

Od spodu lusterka odkręcamy trzy śruby i rozdzielamy lusterko na 2 czesci

Po docięciu nowych kabli około 50 cm każdy przewlekamy je w następujący sposób

Lusterka trzeba oczyścić ze starego kleju:
Białe paski elastycznego kleju najlepiej zdrapać i zostawić do ponownego przyklejenia
Na lusterku znajduje się tez przezroczysta folia(chyba zapobiegająca rozsypaniu lusterka po stłuczeniu) która usunąłem . Po oczyszczeniu i odtłuszczeniu (benzyna ekstrakcyjna) możemy przyklejic i podłączyć mate . Mate przyklejamy tak aby styki były na środku otworu w ramce.

Z powodu konwektorów musiałem powiększyć trochę otwór na kable do fabrycznej maty grzewczej, ja użyłem do tego lutownicy z końcówka do dekoracji i ozdób

Przed ponownym zakładaniem szkła należy sprawdzić czy korektorki mogą spokojnie schować się.
Nakładamy stary klej w te same miejsca co wcześniej a na samym środku ramki przyklejamy kawałek taśmy dwustronnej.
Ramkę razem z klejem delikatnie podgrzewamy suszarka aby była elastyczna następnie wciskamy szkło . Na koniec trzeba upewnić się ze ramka wszędzie przylega
Jeżeli np: 3 rogi ramki dolegają do szkła a 4 już nie chce to podgrzewam ten róg dodatkowo i pomagamy w wejść za pomocą płaskiego śrubokręta wsadzając śrubokręt do środka obudowy podtrzymując ramkę a palcem naciskając na szkło

Po skręceniu lusterka został tylko montaż i podłączenie

Za podłączanie lusterka odpowiedzialne są kable : czarny i czerwony są ta dwa wolne piny w kostce.
Nie chcąc przerabiać kostki porostu uciąłem je i połączyłem z kablami od lusterka za pomocą cyny na końcu zaizolowałem

Należy pamiętać aby kable poprowadzić ta samą droga co wcześniej.
Lustereczko fajnie grzeje już po 30sek. Z drugą strona postępujemy identycznie.
W razie pytań pisać