Ciekawy jestem jaka bedzie ich odpowiedz....
Jak wielu z was, takze dostalem fotke z bobolic z wakacji... (jak znajde to zeskanuje i wrzuce w Nowym Roku
Radar słupek ustawiony 200m za łukiem. Podwójna ciągła, brak budynków.
Od dłuzszego czasu jade (jeszcze wtedy golfem 3 kombi) za jakimś autem które się "wlekło" jakieś 40 i do tego hamowało co chwile ( tzn kierujący bo samo pewnie nie).... Miałem świadomość że są tam fotoradary, ale na wyjsciu z tego luku widze ze nic nie jedzie to zjechalem na lewo i wyprzedzam – w tym czasie uśmiech i PSTRYK:)
Po ponad miesiacu dostalem pocztówke ze zdjęciem na którym jestem ja usmiechniety na lewym pasie za podwojna ciągłą oraz auto na prawym – jesteśmy łeb w łeb.
Oczywiście były 3 opcje opisane we wcześniejszych postach – szczegółów typu prędkość, kwota i punkty nie pamiętam...
Odpisałem wtedy uprzejmie, iż to nie moja prędkość, tylko auta jadącego prawym pasem. Ja choć jest to zabronione zjechałem na lewy aby skręcić na działkę po lewej stronie....Po krótce dostałem pismo w którym piszą coś w stylu:
Proszę nie cwaniakować, tam nie ma zadnego wjazdu tylko przez 2 km ciągnie się rów – mandat za prędkość ten sam, punkty też, a w bonusie za cwaniakowanie jeszcze punkty za podwojna ciągłą i ekstra 100zł – proszę wskazać osobę którą mamy obdarowaćNaczytałem się, iż nie mogą dawać mandatu jeśli są dwa auta, że nie mogą karać za podwójną ciągłą bo zdjęcie do tego nie upoważnia.....ale odpuściłem nie wierząc w to że wygram i nie chciałem dalszego i może większego zamieszania – sąd itp...... Było to chyba 300zł....
Na prośbę o dane osoby podałem dane mojej prawie 70 letniej babci która juz nie jezdzi wiec nie miala problemu z punktami....Ich odpowiedz byla w stylu:
Panie – wez Pan znow nie cwaniakuj bo na zdjeciu widac ze to mlody mezczyzna a nie 70letnia kobieta....
:) tak wiec poddalem sie juz karze bo nic lepszego nie przyszlo mi do glowy:):) moze gdybym powalczyl jeszcze to bym cos ugral, ale mialem wtedy urwanie glowy i wolalem zaplacic niz sie szarpac jak matka z łobuzem....