Mazda 323C BH Z5 1996 koniec przygody
Zaraz po zakupie przepustnica była rozbierana i czyszczona przez mojego 'mechanika', który nie miał bladego pojęcia o działaniu tych sprężynek, tylko wyliczył mniej więcej ile obrotów potrzebował do wykręcenia tych śrubek od regulacji, żeby po czyszczeniu ustawić tak jak było
Wątpię czy złożył to dobrze, wyregulował napewno źle bo samochód gasł po wyłączeniu ssania, ale po własnoręcznej regulacji udało się dojść do takiego stanu żeby dało się jeździć. Póżniej inny mechanik regulawał, niby pod komputer podłączał, i miało być wszystko OK, ale objawy mam takie jak piszą w tej fotorelacji czyli: wysokie obroty 2-2,5tyś na zimnym silniku, spadek obrotów poniżej 500 na biegu jałowym po włączeniu odbiorników prądu. Ten drugi mechanik twierdził że to wina alternatora, ale go sprawdzałem i dziala jak dzwon ~14V.
- Od: 19 paź 2009, 19:24
- Auto: 323c (BA) 1.5 16V '97 + LPG
Dobre foto
Emblemat też
Myślę , gdzie w eFce szło by go upchnąć ... 

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=119872
323F V6 KF Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
I Love MyHonda
323F V6 KF Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
I Love My
- Od: 19 mar 2011, 20:00
- Auto: 323f BA Z5->323f BA KF V6
to nie jest ori, zeby ja tak eksponowac 
czarno-czerwona ladnie komponuje sie z caloscia. zaluje tylko i moze to poprawie, ze nie zrobilem polokraglego rogu przy koncowej"D"
czarno-czerwona ladnie komponuje sie z caloscia. zaluje tylko i moze to poprawie, ze nie zrobilem polokraglego rogu przy koncowej"D"
Hope for the best, prepare for the worst
Moja 323C
Moja 323C
- Od: 16 maja 2007, 15:02
- Auto: Mazda MX-3 white V6
Radex napisał(a):waski_lwo napisał(a):Chromowa chyba byłaby troszkę bardziej widoczna...
ale wtedy nie pasowałoby do czarnego znaczka mazdy.
tak jest lepiej
a u mnie pasuje do czarnego znaczka
ogólnie emblemacik na +

- Od: 5 gru 2010, 09:08
- Auto: I*I Mazda 323c 1.8 16v 114KM 95r.+
dzisiaj rano ktos przygotowal dla mnie "mila" niespodzianke...

co za mendy
lusterka sa rozwalone po obu stronach
wgniecenie na slupku nad drzwiami od uderzenia
wygieta wycieraczka i slady po odbiciu sie lusterek od karoserii..
ehh
czy lusterka poliftowe z rodziny BA – F/P/BJ beda pasowaly do C?
cos takiego wypatrzylem w mojej okolicy
http://allegro.pl/lusterko-ele-pod-mazd ... 91646.html

co za mendy
lusterka sa rozwalone po obu stronach
wgniecenie na slupku nad drzwiami od uderzenia
wygieta wycieraczka i slady po odbiciu sie lusterek od karoserii..
ehh
czy lusterka poliftowe z rodziny BA – F/P/BJ beda pasowaly do C?
cos takiego wypatrzylem w mojej okolicy

Hope for the best, prepare for the worst
Moja 323C
Moja 323C
- Od: 16 maja 2007, 15:02
- Auto: Mazda MX-3 white V6
nom szkoda Madzi a tych cwelów co to zrobili powinien ktoś kiedyś złapać i tak im napier.... że by zakosztowali szpitalnego jedzonka
co do mazdy wiadomo że nie potrzebny wydatek ci się nadarzył 
- Od: 19 cze 2010, 18:39
- Auto: Była Mazda Jest ? Foka 2 1,6 Ti-VCT 115km,2005r.
to ładnie autko załatwili ....
nie zazdroszcze i mam nadzieję że wruci do lepszego stanu jak najmniejszym kosztem i jak najszybciej:)
-
dasiu
Współczuje majster. Tyle pracy człowiek wkłada, dba żeby wszystko było jak należy, a tu znajdzie sie jakiś debil któremu to przeszkadza, albo zazdrości. Moja siostra ma Opla Corse, zaraz po kupnie miała podobną sytuacje. Urwane lusterko, skradzione kołpaki, jakaś wgniotka.
Ogólnie piekna Madzia, kawał roboty zrobiłeś. Oby znaleźli tego co zrobił te szkody. pozdro
Ogólnie piekna Madzia, kawał roboty zrobiłeś. Oby znaleźli tego co zrobił te szkody. pozdro
Mazda 323f BA 1.8 BP 95r
- Od: 27 cze 2010, 22:17
- Auto: Mazda 323f BA 2.0 v6 KF 96r
chciałbym dodać iż na policje nie masz co liczyć... moja mama miała sytułację że regularnie przebijano jej opony... policja nie zrobiła kompletnie nic dopiero moja ingerencja w sprawe przyniosła najlepsze efekty
mama ma spokój do dziś:)
-
dasiu