Mazda3 BK Y6 2005 1,6 HB ***SPRZEDANE***
Ja też... bo niby jak?
"Nie wyważamy, pojeździ pan tydzień, będzie nawalało po kierownicy, ale to nie szkodzi." ? O_O
Nigdy czegoś takiego mi w kapciarni nie powiedzieli, mówili tylko, żebym przez 2-3 dni nie hamował ostro, żeby się opona na feldze nie obróciła zanim pasta wyschnie, bo szlag trafi wyważenie...
"Nie wyważamy, pojeździ pan tydzień, będzie nawalało po kierownicy, ale to nie szkodzi." ? O_O
Nigdy czegoś takiego mi w kapciarni nie powiedzieli, mówili tylko, żebym przez 2-3 dni nie hamował ostro, żeby się opona na feldze nie obróciła zanim pasta wyschnie, bo szlag trafi wyważenie...
Jedź do innego warsztatu i je porzadnie wyważ. Ja też pierwsze słysze, a jeździć z niewyważonymi to szkoda zawieszenia jak na moje 

Auto bardzo ładne; lubię "trójeczki"
Co do nakładek to mam mieszane uczucia – wjeba[o mi główny nerw wzrokowy od połysku....
A ten gość to nie wulkanizator tylko kowal jakiś z Kurwidrągów... Wyważ od razu, zawiechy szkoda.

A ten gość to nie wulkanizator tylko kowal jakiś z Kurwidrągów... Wyważ od razu, zawiechy szkoda.
Mistrza cechuje spokój i długie ruchy.
spotkałem się też z przypadkiem, że opona miała wadę fabryczną i nie dało się wyważyć. Wtedy od razu reklamujesz, a jak pojeździsz tydzień to może być 

Zapłaciłeś teraz powiedzmy za zakładanie opon na felgi + wyważanie, kazał przyjechać za tydzień "ale pan płacił tylko za założenie opon". Biznes is biznes. 

-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Nie zapłaciłem ani złotówki. Rozliczymy się na wiosnę jak przyjadę na wyważenie ...Ten wulkanizator to w sumie kolega wiec raczej nie mówił tak żeby mnie na koszty naciągać.
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):Nie zapłaciłem ani złotówki. Rozliczymy się na wiosnę jak przyjadę na wyważenie ...Ten wulkanizator to w sumie kolega wiec raczej nie mówił tak żeby mnie na koszty naciągać.
Trzeba koledze powiedzieć żeby zmienił działalność
Nowe opony zakładamy wyważamy po 1tys.km wyważamy ponownie jak się ułożą -tak twierdzi mój mechanik.
ps. ładne zadbane autko
ps. ładne zadbane autko
Mi tez się wydaje dziwne. Nowe czy nie – wyważyć trzeba zawsze. Drugie wyważenie po jakimś tam przebiegu też wydaje się zasadne (jeśli i koła i pony były nowe). Ja zakładałem w ASO i generalnie nie kazali po 1000 km przyjeżdzać, pojadę wiosną.
A sama Madzia – wiadomo – ładna – a ta pasta to jakaś magia. Ciekawe czy po jakimś czasie coś się w tym miejscu z lakierem nie zadzieje...

A sama Madzia – wiadomo – ładna – a ta pasta to jakaś magia. Ciekawe czy po jakimś czasie coś się w tym miejscu z lakierem nie zadzieje...

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Jak dotąd nic się z lakierem nie dzieje, i lepiej żeby tak zostało, bo glinkowana była całość 

Kolejna awaria, tym razem H7 mijania od kierowcy.Ale dałem radę wymienić bez pomocy forum
Zakupiłem Bosch Pure Light.
Oczywiście miałem 2 zapasowe w schowku w bagażniku, ale przy próbie wymiany okazało się, że obie są zepsute ... pozrywane druciki w środku żarówek. Możliwe, żeby coś takiego stało się od wstrząsów
Żarówki były w twardym plastikowym pudełku z lekkim luzem w środku.
Oczywiście miałem 2 zapasowe w schowku w bagażniku, ale przy próbie wymiany okazało się, że obie są zepsute ... pozrywane druciki w środku żarówek. Możliwe, żeby coś takiego stało się od wstrząsów
Grzegorz K napisał(a):Kolejna awaria, tym razem H7 mijania od kierowcy.Ale dałem radę wymienić bez pomocy forumZakupiłem Bosch Pure Light.
Oczywiście miałem 2 zapasowe w schowku w bagażniku, ale przy próbie wymiany okazało się, że obie są zepsute ... pozrywane druciki w środku żarówek. Możliwe, żeby coś takiego stało się od wstrząsówŻarówki były w twardym plastikowym pudełku z lekkim luzem w środku.
Raczej nie. W aucie też są zamontowane na sztywono w reflektorze. No chyba, że latały jak wściekłe gdzieś po bagażniku i ciągle się obijały.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Wstrząsy mają wpływ na żywotność żarówki, żarnik jest dość kruchy, jak długo jeździły to mogło nastąpić zmęczenie materiału.
W lampie są wstrząsy, ale żarówka siedzi sztywno. W tym pudełku było sporo luzu (pudełko w bagażniku w tym bocznym schowku koło lewarka), a przez ok pół roku jeździłem codziennie w sumie 20km po tej drodze
http://www.wykop.pl/ramka/833829/droga-w-tragicznym-stanie-w-pilawie-dolnej-przyczyna/
Tam to się całe auto trzęsło ...
Co by nie było teraz zapasową żarówkę owinąłem profilaktycznie w folię bąbelkową ...
http://www.wykop.pl/ramka/833829/droga-w-tragicznym-stanie-w-pilawie-dolnej-przyczyna/
Tam to się całe auto trzęsło ...
Co by nie było teraz zapasową żarówkę owinąłem profilaktycznie w folię bąbelkową ...
Mały update.
Na walentynki zrobiłem z żoną trasę do Wawy i z powrotem czyli 860km. Średnie spalanie 5,4 l/100km :–) Oczywiście auto uwalone po dach :–/
Na parkingu po nocnym postoju i sporych opadach ujrzałem jak mogłaby wyglądać linia M3 w kombi, design by ZIMA

Na walentynki zrobiłem z żoną trasę do Wawy i z powrotem czyli 860km. Średnie spalanie 5,4 l/100km :–) Oczywiście auto uwalone po dach :–/
Na parkingu po nocnym postoju i sporych opadach ujrzałem jak mogłaby wyglądać linia M3 w kombi, design by ZIMA

Jak nic z nieba nie pada to się sprawdza. Mieszkam kilka km od kamieniołomu, jak zostawię auto na dworze na 2 godziny np. po woskowaniu to po powrocie auto już jest okurzone. Ale widać to dopiero jak palcem przejadę. Wszystkie inne auta w okolicy (czyt. nie srebrne) całe życie jeżdżą uwalone pyłem