Jaki dostaliscie najwiekszy mandat?

Pogaduchy motoryzacyjne.
PostTen post został usunięty przez Lulka 16 gru 2011, 18:09.
Powód: ot

PostTen post został usunięty przez Lulka 16 gru 2011, 18:09.
Powód: ot

Postprzez Radex » 18 gru 2011, 12:47

300zł 6pkt <płacze>
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez lukard » 31 gru 2011, 18:06

Moj przypadek z przed 3-4lat....

Jade oplem corsa B wersja sport.... wieczor, pusto na drodze, ladna dluga prosta.... rozmawiam przez tel z żoną, dyktuje mi liste zakupow do sklepu bo mają przyjść nasi znajomi... z takim zaangazowanie sluchalem, że nie zauwazylem tablicy białej z domkami......

wychodzi pan i macha lizakiem.... zjechalem i zaczelo sie......

– predkosc 120 pare na 50
– telefon w dloni
– brak pasow
– auto zony i oczywiscie dokumenty w jej torebce.. .
– a ja dopiero co wrocilem z irlandii w ktorej bylem 3 lata i wyrobilem sobie ich prawko zeby miec dodatkową zniżke na OC..... wiec brak polskiego prawa jazdy – co wydawaloby sie ze nie jest to problemem.....

Najwiekszy problem dla Panów stanowiło moje prawo jazdy – nie mogli pojąć dlaczego wymieniłem skoro polskie jest honorowane w UE, a Irlandia jest w UE..... tłumaczyłem, że jeśli jedzie się na wycieczkę to tak, ale przy stałym pobycie jest obowiązek wymiany ( po to zeby mogli naliczac punkty chyba)... a ja wymienilem zeby miec dodatkowe 10% znizki bo mialem tam auto....
Nie chcieli uwierzyc – uznali ze jest podrobione, i ze cos sciemniam.....
Brak dokumentow auta byl kolejnym problemem....
Doszło do tego że chcieli mi wypisać 1000złotych, wyjaśnić sprawe mojego prawka, a auto na lawete!!!!

Trwalo wszystko ponad godzine! Na zmiane chodzili do auta i gadali przez radio, troche ze mną..... jeden nie chcial sluchac, a drugi młodszy zaczął widzieć sens w tym co mówię.... po chwili próbował to wytłumaczyć swojemu mniej bystremu koledze..... Byłem załamany wtedy, dodatkowo stres spowodowany powrotem do kraju, a tu takie przywitanie – to wszystko im tlumaczylem, prosilem- poniżałem się..... ale udało się – przez radio cos tam posprawdzali, zlitowali sie nade mną – dostalem 50zl za brak pasow...:) czyli oplacalo sie ich nie zapinac...

swoją drogą naopowiadalem im ile zarabia sie za granica, jak dobrze zarabiaja tam mundurowi, bo mialem znajomego irola z gardy – policji... ze w Polsce to wyzysk, ze policja ma slabe zarobki itp.... chlopaki zlapali gadke i przytakiwali i zaczeli mi sie żalić że mają dużo godzin, że gówniane zarobki itp...:)

Mialem jeszcze kilka podobnych sytuacji, ale w 90% wychodzilem z mandatem 100 góra 200złotych... a czesto mialo to byc jakies 400-600zł..... gdybym w 2010roku dostal wszystko co mi chcieli dac to byloby tego ze 3000zł a punktów jakies 40...... Wiem ze brzmi nieprawdopodobnie ale tak jest... w tym roku moze dostalem 2 mandaty po 100złotych, ale jezdzilem juz grzeczniej.....

Nie bede opisywal wszystkich przygow bo zająłem chyba z 10 małych postów:)
Forumowicz

Od: 4 gru 2011, 20:54
Auto: Mazda 6 BJ 2.5 192 AT Sport Kombi

Postprzez lukard » 31 gru 2011, 18:29

Opisze jeszcze jeden z tego roku.....

sierpien, jeden sloneczny dzien w tym miesiacu – mialem jechac cos zalatwić w łodzi... żeby wykorzystac ten sloneczny dzien wziąłem motocykl .... w okolicach kutna ludzie migają, zabudowany – jade około 80km/h (dla niewtajemniczonych policjanci rozumni z reguły nie łapią motocyklistów za przekroczenia typu 30km/h

Widze chłopaków w cieniu pod drzewem na hulajnogach – a jeden wychodzi i mnie zatrzymuje.....

zjechalem, zdejmuje kask i mowie: Panowie fajnie tak macie w cieniu w to piątkowe popołudnie, a ja musze jeszcze pracować w tym upale a do tego w skórzanym kombinezonie.... uchetać się idzie:) i się śmieje – oni także:)
Pytam czy przekroczyłem prędkość a oni że "trochę"... to pytam czy będziemy coś pisali – a oni że gdyby było 180 to tak, a za takie coś to nie będzie robił z siebie pośmiewiska, bo sam jezdzi na Rjedynce to wie ze to nie predkosc.... i zaczyna mnie pytac o motocykl, ile koni, spalanie itp,,, pogadalismy i pojechalem...

Nastepnego dnia wsiadam do auta, dzwoni do mnie kolega i opowiadam mu powyższą historię.. jade, a tu wychodzi lizak i macha!!!! mowie [cenzura]..co za pech

i znow (moj najczestszy zestaw)
predkosc +30km/h
telefon
brak pasow .

500zł i 6pkt....

skromnie powiedzialem trudno, ze nie takie mam problemy, a za bledy trzeba placic wiec zaplace.... zaczął pisać.... w trakcie pyta mnie jakie mam problemy – a ja mowie ze żona ma kłopoty ze zdrowiem, właśnie jade do szpitala (to akurat była wtedy prawda... nooo..ulepszona prawda:)

powiedzial na to że może zejść na 300złotych i 4pkt.... (nie spodziewalem sie i nie taki byl cel mojej gadki)

potem pyta: a to Pan zawodowy kierowca? (zauwazyl kat. C+E)
a ja na to: Panie, [cenzura]. szkoda gadać...
– czemu pyta,
– bo w tamtym roku znajomy obiecal mi prace, 3000zł netto na tirze.... wziąłem kredyt, zapisałem się na prawko, zdałem.... poszedłem do niego a on że nie aktualne bo słabo idzie i sprzedaje ciezarowki.... A KREDYT DO DZIŚ PŁACE!!!
Popatrzył z politowaniem i mówi – wie pan co – wpisze Panu 100złotych bo coś musze wpisac za takie przewinienie... – i znow za pasy – tym razem 100zł.
------------------------------------------
chciałem tylko dodać że nie popieram szybkiej jazdy, uważam że należy zapinać pasy i używac zestawów głośnomówiących bo poprawia to bezpieczeństwo jazdy.... a mój przypadek jest tylko przykładem tego czego nie należy robić.... Nic godnego pochwały....

Ponadto jeśli ktoś już będzie w takiej sytuacji, to z mojego doświadczenia proponuję:
– zaakceptować to co mówi policjant, skruszona mina, przyznanie racji, poddanie się karze....
– wczucie się w rolę zmęczonego człowieka – czysta gra aktorska – znalezienie powodu nieszczescia w zyciu i w subtelny sposob wejscie na ten temat.... nie nahalnie tylko subtelnie
– jesli policjant wejdzie w rozmowe i zobaczycie litosc to juz polowa sukcesu..... wtedy trzeba wyzwolic emocje tak jakby wam nowy szczeniak zdechł i dalej cisnąć...
– policjant powinien sam z siebie "zejsc z ceny"

Mam nadzieje, że za moją zuchwałość i opisywanie tego na forum los w nowym roku 2012 nie odwróci się przeciwko mnie:):) a tymczasem trzeba isc sie na sylwka szykowac:) POZDRAWIAM WSZYSTKICH I DO USLYSZENIA W NOWYM ROKU!!
Forumowicz

Od: 4 gru 2011, 20:54
Auto: Mazda 6 BJ 2.5 192 AT Sport Kombi

Postprzez Adamakus » 2 sty 2012, 22:13

Ja zarobiłem 500 zl i 10 pkt za prędkość 139/50 . Bo mnie wzieli na kamere w nieoznakowanym aucie myślałem że chcieli się doczepić na ogon i pogonic kilometrów , po jakimś czasie coś mnie ruszyło , zjechałem na prawy pas oni zrównali sie ze mną i pokazuje mi lizaczek <nie powiem> co ja wtedy na nich jechałem łaciną . Wyjechałem za Kielce na Kraków krzyżówki światła i mnie dopadli pokazali film dali mandacik :( Całe szczęście że kolega siedział i wrzucił bieg , bo zaciągnołem ręczny który nie trzymał a było z górki i by madzia zaparkowała im na tyłku . Jechałem do ośrodka poprawczego do jego syna nie pamiętam nazwy miejscowości . To mój największy mandacik w Niemczech miałem 10 euro , karta sie przydała <spoko>
Uwazajcie na jelonki ! <jelen>
Forumowicz

Od: 3 wrz 2008, 23:49
Auto: Mazda 323F BG 91r

Postprzez s i w y » 3 sty 2012, 14:11

swojego czasu dostałem 500 zł za jazdę bez kwitów. Póki co największy :D
Forumowicz

Od: 30 lip 2009, 11:01
Auto: m6

Postprzez buczos » 3 sty 2012, 14:25

mój największy to 350zł i 6pkt :(
pozatym 2 x 70 funtów w UK... za parkowanie :(
Kamil
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 16:20
Auto: 2019 Mazda 6
2008 Peugeot 107
Było:
Laguna 3 GT
Mazda 3 Sedan BK Top Sport 323F BA

Postprzez Rosso323F » 16 lut 2012, 01:22

Pierwszego razu się nie zapomina... miało być 300,– z punkcikami, bo leciałem na ręcznym na radiowóz... umiejętnościami Jedi wynegocjowałem 5dych za brak gaśnicy.

Wczoraj mój drugi, stówka i 5pkt za przejazd po moście w Wawie. Most Śląsko-Dąbrowski jest czynny wyłącznie dla komunikacji miejskiej oraz pojazdów uprzywilejowanych. Co ciekawe, gościa z Mazdy CX5 puścili... na bank zazdrościli mi podnoszonych świateł w Bagietce! Albo chcieli dłużej popodziwiać majestat tego cudu techniki :)
zoom-zoom
Początkujący

Od: 12 lut 2012, 01:28
Auto: Mazda 323F BG '92
1.6; 88KM, 130Nm

Postprzez CezaR83 » 20 lut 2012, 18:03

Rosso323F napisał(a):Wczoraj mój drugi, stówka i 5pkt za przejazd po moście w Wawie. Most Śląsko-Dąbrowski jest czynny wyłącznie dla komunikacji miejskiej oraz pojazdów uprzywilejowanych.

To żes zabłyszczał, juz od dobrych kilku miesięcy ten most jest zamknięty dla kierowców :P Trzeba uważnie śledzić znaki kolego :)

Ja tam ostatnio trafiam na samych miłych panów w mundurach co lubią pogadać a później przynoszą mi 50zł na mandacie za chodzenie w niedozwolonym miejscu :P
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez ventylmar » 20 lut 2012, 22:42

mój najwiekszy to 12 pkt i 600 zł <glupek2>
jezdzili za mna lublinem po nowej dębie, a nie wiedziałem ze to policja
6pkt i 300 za nie zatrzymanie sie do kontroli a drugie tyle za zagrozenie w ruchu drogowym,
a przyjałem bo jeszcze byłem nie doswiadczony a prawko maiłem 2 miesiace <glupek2>

kolejny wyższy to 400 zł i 10 pkt za predkosc, cos ponad 150 miałem w 50 a misiaczki w krzakach stali,
a co najlepsze ujechałem jakies 5 km i znowu kontrola drogowa, juz wszystko przepisowo było, predkość pasy i wogóle, ale zabrali dowód,
heh, ale od 2 lat praktycznie spokój <spoko>
Forumowicz

Od: 1 wrz 2011, 22:04
Auto: XEDOS 9 2.5 V6 KL-ZE

Postprzez Felicjan » 21 lut 2012, 21:05

100 zł, mandat za jazdę bez zapalonych świateł.
Hiroshima dała logo Mazdzie, a co Mazda Hiroshimie.
Początkujący

Od: 15 gru 2011, 18:13

Postprzez s i w y » 21 lut 2012, 21:44

skan mojego mandatu
Obrazek
zobaczcie jak słownie napisał cymbał :D
Forumowicz

Postprzez Marianek » 21 lut 2012, 22:04

Jeden za parkowanie w niedozwolonym miejscu,niby przed brama 50eur.
Jak bylem młody to złapali mnie jak przechodziłem na czerwonym z pizza i dostałem 5 kolek
wokół skrzyżowania po światłach na placu Kościuszki w Szczecinie,masakra.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez lukias81 » 21 lut 2012, 22:05

500zł 10pkt za 114/50 :( Zapłaciłem, zapomniałem, zwolniłem... hahaha
Mam fabrycznie ustawiony chaos..
Forumowicz

Od: 7 maja 2011, 21:09
Auto: T57HT
Xedos 6 CA KF

Postprzez black_pablo » 21 lut 2012, 22:23

ja 100 zł za 89 na 60tce mój jedyny mandat i to takim trupem :D :

merlol

jak to mówią bez gwiazdy nie ma jazdy ale zaliczony nim trip Polska – Hiszpania <spoko>
Forumowicz

Od: 14 kwi 2011, 09:47
Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL

Postprzez baastek » 22 lut 2012, 20:33

Dwa lata temu w Grecji:350 euro i zabrali mi na dwa tygodnie prawko za brak zapiętych pasów
Forumowicz

Od: 10 gru 2009, 11:02
Auto: mazda 3 1.6CiTD 2005r

Postprzez PawelPJAHH89 » 23 lut 2012, 18:47

Nie ma chyba się czy chwalić :P 1000 zł i 15 punktów. Podwójna ciągła, skrzyżowanie i coś tam jeszcze. Śpieszyłem się na mecz, którego oczywiście nie zobaczyłem. Panowanie policjanci okazali dobre serce i udało się zejść do 300 zł i 5 punktów :D
PawelPJAHH89

Postprzez s i w y » 23 lut 2012, 18:49

co im zrobiłeś/dałeś że tak z punktów i kwoty zeszli? :D
Forumowicz

Postprzez Elmerwawa » 23 lut 2012, 19:05

Nie wiem czy jest się czym chwalić ale jak na duże przebiegi jakie robię to nie jest źle:

3 lata temu 400zł i 8pkt za przekroczenie o 46km/h Hondą Civic w terenie zabudowanym gdzieś pod Skierniewicami,żeby było śmieszniej w odległości 1km od miejsca gdzie mnie złapali same pola oprócz przystanku autobusowego nie było żadnego zabudowania mieszkalnego, oczywiście panowie stali za przystankiem.

2 lata temu 28 grudzień gmina Lipno 200zł i 4pkt przekroczenie o 23km/h ograniczenie do 40km/h Mazda Premacy
Tu mnie trochę poniosło a że było pusto (może nie do końca efekt poniżej)to sprawdziłem osiągi M6
22 Wrzesień 2011 nowy pusty odcinek Trasy S8 na Poznań pomiar laserem 500zł 10pkt przekroczenie o 85km/h na 120-tce Mazda 6

19 Lipca 2011 Żalno, Gm. Kęsowo bardzo sprytne zdjęcie z Wakacji 100zł 2pkt przekroczenie o 12km/h teren zabudowany Mazda Premacy
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 25 mar 2011, 13:35
Auto: M6 2.0CITD 136km