Opony & felgi
Panowie i panie moze mi ktos powiedziec czy do mojej efki BA 1.5/16v/95r wejdzie felga 4x100/16"x7 z opona 195/50/16" chodzi mi o to czy nie bedzie z przodu szorowac podczas skrecania i czy czasem nie bedzie wystawac poza karoserie
z gory dzieuje i przepraszam za bledy ortograficznie

- Od: 2 lis 2011, 20:53
- Auto: Mazda 323F 1.5/ 16v / 95r
chudy2026 napisał(a):Panowie i panie moze mi ktos powiedziec czy do mojej efki BA 1.5/16v/95r wejdzie felga 4x100/16"x7 z opona 195/50/16" chodzi mi o to czy nie bedzie z przodu szorowac podczas skrecania i czy czasem nie bedzie wystawac poza karoseriez gory dzieuje i przepraszam za bledy ortograficznie
![]()
Wejdzie i nie będzie tarła, jeżeli felga będzie miała odpowiednie ET, np. 40
- Od: 25 wrz 2010, 19:45
- Auto: Mazda 323F BA V6
No i poszły felgi 17 za rozsądną cenę dla klubowicza z naszego forum
NA wiosnę chcę założyć Alu "16 tylko zupełnie nie wiem jaki wzór
co sądzicie o takim modelu? http://www.bopss.pl/defi_mb_16___5x114_ ... 45234.html
Nowe letnie oponki już czekają – Fulda Sportcontact 205/55/16, 91W, 2011. Jakie felgi będą pasować do Mazdy 3 2.0 w granatowym lakierze? (fotka poniżej) co proponujecie?
Nowe letnie oponki już czekają – Fulda Sportcontact 205/55/16, 91W, 2011. Jakie felgi będą pasować do Mazdy 3 2.0 w granatowym lakierze? (fotka poniżej) co proponujecie?
W mojej opinii PDW to kompletny szajs. Sprzedales mega wytrzymale felgi, a chcesz je zamienic na bardzo latwo krzywiace sie chinczyki 
radzi89 napisał(a):W mojej opinii PDW to kompletny szajs. Sprzedales mega wytrzymale felgi, a chcesz je zamienic na bardzo latwo krzywiace sie chinczyki
nie tylko krzywiące ale i pekające,kuzyn miał hondzie civic(też ten producent) i wjechał w dziure wnaszym"bez dziur miescie" wrocławiu,pojechał do wulkanizatora bo myślał kapeć,a tu niespodzionka felga pękła
radzi89 napisał(a):W mojej opinii PDW to kompletny szajs. Sprzedales mega wytrzymale felgi, a chcesz je zamienic na bardzo latwo krzywiace sie chinczyki
Nie pisałem, że chce kupić PDW tylko co o tym myślicie, teraz już wiem że to szmelc więc tego nie kupię
Advany z allegro proponuję, niby też chińczyki – ale wyglądają super, i nie są znowu takie słabe jak pierwsze lepsze chinole z allegro, zresztą zapytaj MariuSa bo jest w temacie i ma je u siebie 
chciałbym się dowiedzieć czy felgi od M6 o wymiarach 7J X 17 ET 55 z oponą 215/45/17 będą mi pasować do 626 GE czy będą mi obcierać?
jakieś 2mm 
cichy21_86 napisał(a):chciałbym się dowiedzieć czy felgi od M6 o wymiarach 7J X 17 ET 55 z oponą 215/45/17 będą mi pasować do 626 GE czy będą mi obcierać?
a ktos pomoże w moim problemie?
oto mój set up zimowy:

opona Sava ESKIMO S3+
195/65/15
felga ori BBS z VW model EXIP
średnica 15 cali
szerokość 6 cali
Et 35
rozstaw 4x100
otwór 57.1 mm
na tym set upie auto poszło w górę parę mm ogólnie nic nie obciera nawet na wybojach et wysunęło koła na zewnątrz co do opony się nie wypowiem na razie z opinii internautów i wulkanizatorów dobry stosunek ceny do jakości poczekam ąż przyjdzie zima i wtedy zdam relację
co do koła wiem że będą krytycy ale wyrwałem je w cenie stalówek więc lepiej takie niż zardzewiaki
opona Sava ESKIMO S3+
195/65/15
felga ori BBS z VW model EXIP
średnica 15 cali
szerokość 6 cali
Et 35
rozstaw 4x100
otwór 57.1 mm
na tym set upie auto poszło w górę parę mm ogólnie nic nie obciera nawet na wybojach et wysunęło koła na zewnątrz co do opony się nie wypowiem na razie z opinii internautów i wulkanizatorów dobry stosunek ceny do jakości poczekam ąż przyjdzie zima i wtedy zdam relację
co do koła wiem że będą krytycy ale wyrwałem je w cenie stalówek więc lepiej takie niż zardzewiaki
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Panie i panowie mam pytanko bardzo wazne....
Jak bedzie wygladac sprawa 9" et25 r16 w tylnych nadkolach 323f bg ?
Mianowicie jak bedzie z miejscem miedzy kolem a amorem czy bezei tarlo ? Bo zewnatrz mnie nie intersuje najwyzej bedzie sie cielo,gielo i profilowalo XD
Kwestia tylko wewnetrznej strony....Prosze o szybka odpowiedz
Pozdrawiam Antos ;p
Jak bedzie wygladac sprawa 9" et25 r16 w tylnych nadkolach 323f bg ?
Mianowicie jak bedzie z miejscem miedzy kolem a amorem czy bezei tarlo ? Bo zewnatrz mnie nie intersuje najwyzej bedzie sie cielo,gielo i profilowalo XD
Kwestia tylko wewnetrznej strony....Prosze o szybka odpowiedz
Pozdrawiam Antos ;p
- Od: 20 paź 2010, 19:17
- Auto: Mazda 323F BG 1.8 DOHC