Problem z "wrzuceniem" 2 biegu – Wymiana oleju
1, 2
Manfred napisał(a):Jaki olej wlewaliście do skrzyni?
taki sam jaki jest w M3 i M6 – poszukaj... jest tego sporo na forum
ps. a moze koledzy by uzupelnili swoje profile uzytkownika?
bo rozmawia sie jak z duchami...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Niedawno zakupiłem 5.
U mnie też występuje problem przy wrzucaniu 2 biegu. Ale po wypowiedziach innych kolegów z forum dam sobie spokój z szukaniem przyczyny. Wygląda na to że to jakiś generalny problem. Trudno, będę zmieniał wolniej z 1 na 2. Wtedy jest ok.
U mnie też występuje problem przy wrzucaniu 2 biegu. Ale po wypowiedziach innych kolegów z forum dam sobie spokój z szukaniem przyczyny. Wygląda na to że to jakiś generalny problem. Trudno, będę zmieniał wolniej z 1 na 2. Wtedy jest ok.
-
kubalos
Kolego a co z tym gluchym stukaniem przy puszczaniu sprzegla i zmiany biegow z 1 na 2 u mnie wystepuja te stuki,ale biegi chodza dobrze,a z tym stukaniem nie moge dac rady zlokalizowac czy wymianana oleju w skrzyni zmienila to u ciebie?Mazda 5 2005,przebieg 110.000
Norma???To znaczy ze w twojej M5 jest tak samo?Jestem ciekaw co na to inni uzytkownicy M5 czekam na opinie,ja juz kiedys poruszalem ten temat na forum ale nikt mi nie pisal ze ma podobne odglosy stukania!!!Jestem bardzo ciekawy czy wedlug was to norma w naszych samochodach!!! 

Preczytaj więcej w dziale mazdy 3 – wygląda to na uzbrajanie ABSu. Ja miałem tak od początku i nie wiążą się z tym żadne inne objawy więc uznaję to faktycznie za włączanie się jakiegoś mechanizmu.
viewtopic.php?f=114&t=99413&start=40
viewtopic.php?f=114&t=99413&start=40
- Od: 2 wrz 2008, 20:33
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR-CD
Czy pomogła Wam na problem wrzucenia 2 przy szybkim ruszaniu wymiana synchronizatora?
-
spalacz_benzyny
1, 2