www.mazdaspeed.pl
patryk240 napisał(a):powinno się plus odpinać żeby minus odprowadził jeszcze prąd
Michel napisał(a):Nie wiem czy to ma znaczenie, ale przy kasowaniu błędów powinno się szybko deptać pedał hamulca przez około pół minuty, a nie go trzymać, chociaż wątpię, aby to miało jakieś logiczne znaczenie.
Co do ciągłego świecenia diody, oznacza to złe podpięcie, nie ma takiego błędu.
pawcio1017 napisał(a):patryk240 napisał(a):powinno się plus odpinać żeby minus odprowadził jeszcze prąd
Oj wy elektrycy![]()
![]()
Zaleca sie odpinanie minusa a nie plusa tylko dlatego, że w przypadku dotkniecia odpietej klemy plusowej do masy (o co nie trudno) doprowadzamy do zwarcia a jak odepniemy kleme minusową i niechcący zewrzemy do masy to nic nam sie nie stanie. Dla kompa obojętne czy odpięty plus czy minus bo i tak nie ma napiecia i tak![]()
patryk240 napisał(a):I co nikt niema pomysłu jak mogę skasować błędy
eric81 napisał(a):patryk240 napisał(a):I co nikt niema pomysłu jak mogę skasować błędy
Może zrób metodą zalecaną :
1. Ustawić kluczyk zapłonu w pozycji "ACC"
2. Usunąć 60A bezpiecznik BTN i 30A bezpiecznik EGI. Skrzynka bezpieczników znajduję się w komorze silnika.
3. Odczekac 20 sek i ponownie założyć bezpieczniki. Wszystkie kody usterek powinny zostać usunięte z pamięci.
pawcio1017 napisał(a):A gdzie taka metoda zalecana? Ten bezpiecznik to bezpiecznik główny? Myślę wiec że pomimoi to po jego wyjęciu trzeba przytrzymać hamulec te 20 sek, bo to tak samo jak bysmy odloaczyli akumulator i podlaczyli po 20 sekundach a bledy sie nie skasuja.
bzzyczek napisał(a):Do skasowania błedu wystarczy odpiąc kleme minusowa i wcisnać hamulec, swiatła stop rozładowują resztki napięcia i błędy muszą się skasować ale tylko te nie aktualne, jeśli się nie kasuja to znaczy że bład jest czały czas aktualny i trzeba usunąc przyczyne tego błędu.
eric81 napisał(a):Witaj patryk240
Jak Ci poszło z Twoim problemem ?
cobiiv napisał(a):A przy okazji, bo będę robił kontrole błędów![]()
czy po kasowaniu błędów, są jakieś problemy?
Bo na forum( dział MX-3), było napisane że bo kasowaniu błędów, trzeba jeździć różnymi prędkościamihttp://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=117&t=124881&p=2094713&hilit=kasowanie+b%C5%82%C4%99d%C3%B3w#p2094713?
nastomiast w instrukcji(http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=116&t=99250&start=0) jest napisane, że wystarczy przez minute utrzymywać obroty na poziomie 2000.
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości