Wymiana żarówki w trzecim świetle stop (wszystkie wersje nadwozia)
1, 2
mam pytanie czy można gdzieś dostać obudowę trzeciego światła stopu. Ewentualnie czy ktoś miał doświadczenia z wymianą żarówki w trzecim stopie?
EDIT:
może sprecyzuję pytanie nie mogę zapiąć obudowy trzeciego światła stop (nie wpina się do końca) nie wiem czy pękł jakiś plastik dla tego pytam się o radę.
EDIT:
może sprecyzuję pytanie nie mogę zapiąć obudowy trzeciego światła stop (nie wpina się do końca) nie wiem czy pękł jakiś plastik dla tego pytam się o radę.
Ostatnio edytowano 3 gru 2011, 17:53 przez mazdamaki, łącznie edytowano 3 razy
Powód: prosze edytowac swoje posty
Powód: prosze edytowac swoje posty
-
mazdamaki
Mam takie podłużne światło stopu w mojej M6 w klapie bagażnika, chciałem wymienić żarówkę, ale nie mogę jej wyciągnąć. Nie chcę połamać plastiku. Jak ją wydobyć, Ściągam klapkę, odpinam kabelki, ale oprawka plastikowa z żarówką ani drgnie?
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
no gdzie, kawał szarego plastiku, nie wiadomo w którą stronę wykręcać. Jestem trochę przerażony technologią M 6 po tym jak miałem 323 efkę
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
oj tam,nie popadaj w paranoję
Jeśli jest to żarówka bezcokołowa,to jej się nie wykręca,tylko po prostu wyciąga
Ale zaznaczam,że nie jestem pewien jak jest w sedanach

ruper_323f napisał(a):odpinam kabelki, ale oprawka plastikowa z żarówką ani drgnie?
sedan:
ta oprawke (jest to katowa oprawka – wtyczka wchodzi z boku oprawki, a nie na wprost) nalezy obrocik... o jakies 30 stopni...
czyli
1. odpiac wtyczke
2. obrocic cala oprawke o okolo 30 st.
3 wysunac ja w dol z polki
a kolega ma 5 drzwiowego
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
mazdamaki napisał(a):sprecyzuję pytanie nie mogę zapiąć obudowy trzeciego światła stop (nie wpina się do końca) nie wiem czy pękł jakiś plastik dla tego pytam się o radę.
faktycznie ten plastik wchodzi czasem bardzo ciężko,ale metodą prób i błędów w końcu Ci się uda
Jesli"plastikowa ramka" to po prostu ta zewnętrzna obudowa na klapie,to pod spodem musisz wyciągnąć cały ten plastikowy element na środku i dopiero potem dobierasz się do żarówki(to już zrobisz intuicyjnie).
Może to zdjęcie Wam coś podpowie(nie sugerować się dorysowanymi strzałkami)

Witam,
Potrzebuje porady odnośnie wymiany żarówki w dodatkowym świetle stopu na klapie bagażnika w kombi. Mazda 6 2003. MIał ktoś już takie doświadczenie? Znalazłem tylko temat odnoście lamp tylnych.
Potrzebuje porady odnośnie wymiany żarówki w dodatkowym świetle stopu na klapie bagażnika w kombi. Mazda 6 2003. MIał ktoś już takie doświadczenie? Znalazłem tylko temat odnoście lamp tylnych.
-
BartMX
Niby prosta sprawa ale utknalem na tym ze mam lampe na wierzchu i sa dwa zatrzyski na dole ktorych nie moge ani wypiąć do tyłu ani wcisnac do środka.
-
BartMX
Juz sobie poradziłem bez tego
. Dzieki za odpowiedzi
! POst do usunięcia albo zostawcie dla potomnych

-
BartMX
A moglbys od razu podac jaka tam jest zarowka?:)
i tak jak autor postu mam taki sam problem w GY:
"nie mogę zapiąć obudowy trzeciego światła stop (nie wpina się do końca) nie wiem czy pękł jakiś plastik" jest jakis sposob na to?
i tak jak autor postu mam taki sam problem w GY:
"nie mogę zapiąć obudowy trzeciego światła stop (nie wpina się do końca) nie wiem czy pękł jakiś plastik" jest jakis sposob na to?
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
Wczoraj zabrałem się za wymianę żarówki w trzecim stopie o ile zdjęcie osłony było łatwe zdjęcie, zdjęcie samej lampy już nie tak ... naciskałem nie z tej strony, żarówka jaka jest tam zamontowana to W16W 12V 16W. Zdjęcie pomocnicze gdzie naciskać (tylko delikatnie naciskamy) by łatwiej wyszło
zdjęcie specjalnie obrócone, czyli tak jak na klapie bagażnika 
- Od: 11 lis 2015, 20:30
- Auto: Mazda 6
2.0 MZR-CD 136KM
2004
mogę odświeżyć ? 
mam głupi problem, grzebałem w klapie bagażnika i przy okazji usunąłem martwego robaka z trzeciego światła stop.
Mam teraz taki problem, że nie mogę solidnie zamontować tego całego plastiku, od dołu (patrząc na otwartą klapę) wchodzi ładnie i trzyma, za to od góry odstaje i przy mocniejszym pociągnięciu całość odchodzi.
Od dołu są zatrzaski niby, ale od góry nie widzę nic co mogłoby trzymać lampę z osłoną.
mam głupi problem, grzebałem w klapie bagażnika i przy okazji usunąłem martwego robaka z trzeciego światła stop.
Mam teraz taki problem, że nie mogę solidnie zamontować tego całego plastiku, od dołu (patrząc na otwartą klapę) wchodzi ładnie i trzyma, za to od góry odstaje i przy mocniejszym pociągnięciu całość odchodzi.
Od dołu są zatrzaski niby, ale od góry nie widzę nic co mogłoby trzymać lampę z osłoną.
1, 2