Otóż przeglądałem forum, ogólnie kopałem trochę informacji w necie ale postanowiłem się także zarejestrować tutaj aby wyciągnąć od Was (wyjadaczy Mazd) trochę info.
Jestem zainteresowany kupnem auta model 626 rocznik 1997-2002, koniecznie benzynka. Silnik tutaj do wyboru jest kilka bo aż trzy, ale skłaniam się ku temu środkowemu:
1.8 16v FP (90 KM)
2.0 16v FS (115 KM)
2.0 16v FS (136 KM)
Ogólnie czytałem iż wersja 626 jest modelem dość dobrym, stabilnym jeśli chodzi o awaryjność (wiadomo jeśli się pilnuje wszystkiego) no po prostu auto dla mnie, poza tym uwielbiam Mazdy choć obecnie jeżdżę Oplem Astrą

Do czego zmierzam, ano do tego abyście mi dopowiedzieli tego czego tak na prawdę ludzie nie piszą o tym modelu, na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach auta?
Wiem iż jest podobny temat w dziale Kupię Mazdę, aczkolwiek nie ma tam odpowiedzi na właśnie ostatnią część mojego pytania. Jest to dla mnie priorytet gdyż tak jak wspomniałem w niedługim czasie chciałbym nabyć to auto.
ps chyba że proponujecie zakup innej mazdy (koniecznie 4/5 drzwiowa wersja) – kwota jaką planuję wydać to ok 10tyś zł.