Ocieranie opon o nadkola.
w tedy mało jeździłem bo nie było takiej potrzeby a dopiero u kolegi przez przypadek się dopatrzyłem że mam pękniętą sprężynę.
tarcze w zeszłym roku w lecie wymieniane i zaciski działają bez zarzutów no może ręczny by mógł lepiej ale to wina tych patyczków które popychają tłoczek bo troszkę z wiekiem skorodowały i pewnie są krótsze i pewnie w gniazdach łapki ich popychającej też są wyrobione ale nie długo się za nie wezmę
osłony są ale troszkę poniszczone i muszę je wymienić na nowe bo szkoda żeby w zimie ze śniegiem się zniszczyły bo mają po 80% skuteczności.
ale moim zdaniem to nie to.
no ale nie wiem co może być.
liczę na wasze propozycje.
jeszcze jak będę wymieniał osłony na amortyzatorach to zrobię jedną próbę założę amorka bez sprężyny i zobaczę czy na pewno nigdzie nie obciera.
ale i tak liczę na sugestie.
tarcze w zeszłym roku w lecie wymieniane i zaciski działają bez zarzutów no może ręczny by mógł lepiej ale to wina tych patyczków które popychają tłoczek bo troszkę z wiekiem skorodowały i pewnie są krótsze i pewnie w gniazdach łapki ich popychającej też są wyrobione ale nie długo się za nie wezmę
osłony są ale troszkę poniszczone i muszę je wymienić na nowe bo szkoda żeby w zimie ze śniegiem się zniszczyły bo mają po 80% skuteczności.
ale moim zdaniem to nie to.
no ale nie wiem co może być.
liczę na wasze propozycje.
jeszcze jak będę wymieniał osłony na amortyzatorach to zrobię jedną próbę założę amorka bez sprężyny i zobaczę czy na pewno nigdzie nie obciera.
ale i tak liczę na sugestie.
yrek28
- Od: 23 mar 2009, 22:34
- Auto: xedos 6 2.5 KL v6 170km 93r. XERXES
wedle nr vin to 09.05.1992r
Srebrny MIKI F6 Coral
łożyska?
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
nie piszczały tylko huczały.
A tym bardziej przy skręcaniu jak sam pisałeś...
Podnieś auto na lewarku i pokręć kołem, wtedy będziesz wiedział.
A tym bardziej przy skręcaniu jak sam pisałeś...
Podnieś auto na lewarku i pokręć kołem, wtedy będziesz wiedział.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
mam od zawsze to samo – ile to juz łącznoków stabilizatorów i gum wymieniełem.... nic nie pomaga – zawsze coś podstukuje na mikro dziurach przy małych prędkościach – niezaleznie czy na 17' czy na 15 zawsze tak samo – dźwięk podobny jak przy łącznikach stabilizatora. Podejrzewam zderzak – gdzieś lekko obluzowany, albo lewarek , ale ni cholery nie mogę zdiagnozować – wrażenie takie jakby buda się gięła i w bagażniku leżał łom , który stuka o ścianki – amory OK, poduszki amorów OK i nadal nikt nic nie wie – na trzesiakach nic nie widać, nic nie słychać. Tylko na tych małych dziurkach.
- Od: 24 wrz 2008, 23:29
- Auto: Xedos V6, wcześniej 626 GE 97
dziś zacząłem wymieniać wszystkie osłony i odboje na amortyzatorach i na tyle napotkałem na niemiłą niespodziankę
po pierwsze śruby tak się zapiekły ze nie sposób ich odkręcić ale to nic
ale mocowanie górne amortyzatora było tak skorodowane i w środku zniszczone ledwie się kupy trzymało i przypuszczam ze może to tego wina
jutro kolega ma mi przywieść jakieś używki bo zajmuje się rozbieraniem xedosów na części.
jeśli to pomoże to będzie wszystko jasne a jeśli chodzi o osłonę do tarczy to na pewno nie tak by brzmiała bardziej metalicznie.
po pierwsze śruby tak się zapiekły ze nie sposób ich odkręcić ale to nic
ale mocowanie górne amortyzatora było tak skorodowane i w środku zniszczone ledwie się kupy trzymało i przypuszczam ze może to tego wina
jutro kolega ma mi przywieść jakieś używki bo zajmuje się rozbieraniem xedosów na części.
jeśli to pomoże to będzie wszystko jasne a jeśli chodzi o osłonę do tarczy to na pewno nie tak by brzmiała bardziej metalicznie.
yrek28
Srebrny MIKI F6 Coral
Jej wymiń amor, nie pomoże to masz łożysko do wywalenia, skoro kolega się zajmuje rozbiórką to niech używkę na test przywiezie.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Dziwne,że już po dwóch latach padły
To może świadczyć,że prawdopodobnie masz jednak amorki na wykończeniu,albo sprężyny
Czasem te pomiary na diagnostyce nie pokazują dokładnie.
Ja miałem kiedyś tak,że wychodziło 80% ,a amorki były bez oleju

To może świadczyć,że prawdopodobnie masz jednak amorki na wykończeniu,albo sprężyny
Czasem te pomiary na diagnostyce nie pokazują dokładnie.
Ja miałem kiedyś tak,że wychodziło 80% ,a amorki były bez oleju
firmy kamoka i jak na razie bardzo dobrze mi się na nich jeździ trzymają w porządku bo są olejowe a nie gazowe tak więc jak najbardziej są ok.
jutro wszystko poskręcam i będę wiedział czy to była wina górnego mocowania amortyzatora czy nie
bo te mocowania za darmo dostałem może nie są za najpiękniejsze ale przynajmniej całe a nie rozpadające się
jeżeli to pomoże to będę szukał nowych tych mocowań ale na razie będą te bo skąd tu kasę na te wszystkie nie przewidziane wydatki brać a święta za pasem.
ostatnio jak jechałem do wawy na lotnisko po ciotkę to też mi tak hałasowało ale co dziwnego jak zaciągnąłem ręczny o jeden ząbek to przestało
więc to musi być związane coś z hamulcami i drugie dziwne ze czy jechałem z 50 na godzinę czy 100 to taki sam dźwięk był ani szybszy ani wolniejszy więc to na pewno nie wina koła
jutro wszystko poskręcam i będę wiedział czy to była wina górnego mocowania amortyzatora czy nie
bo te mocowania za darmo dostałem może nie są za najpiękniejsze ale przynajmniej całe a nie rozpadające się
jeżeli to pomoże to będę szukał nowych tych mocowań ale na razie będą te bo skąd tu kasę na te wszystkie nie przewidziane wydatki brać a święta za pasem.
ostatnio jak jechałem do wawy na lotnisko po ciotkę to też mi tak hałasowało ale co dziwnego jak zaciągnąłem ręczny o jeden ząbek to przestało
więc to musi być związane coś z hamulcami i drugie dziwne ze czy jechałem z 50 na godzinę czy 100 to taki sam dźwięk był ani szybszy ani wolniejszy więc to na pewno nie wina koła
yrek28
Srebrny MIKI F6 Coral
i koledzy macie jakieś pomysły?
gdzie może leżeć problem
kolega mechanik mówi że to może być wina zacisków tylnych ale w jaki sposób to nie wiem?
czekam na jakieś sugestie, podpowiedzi
gdzie może leżeć problem
kolega mechanik mówi że to może być wina zacisków tylnych ale w jaki sposób to nie wiem?
czekam na jakieś sugestie, podpowiedzi
yrek28
Srebrny MIKI F6 Coral
To kup od razu zestaw regeneracji przedniego zawieszenia i układu kierowniczego, oraz łączniki stabilizatora tył.
Xed nie toleruje źle dobranych felg i bardzo sowicie się za takie praktyki odpłaca. U mnie już leżą na strychu fajne toory 17", bo jeździć się na tym nie dało, a zawias po sezonie ruina. Wygląd nie jeździ!!! Miłej zabawy
Czy szwedzki łoś może być mocniejszy od japońskiego samuraia?
- Od: 21 wrz 2008, 19:28
- Auto: EC B6D (ale to mojej żony;)) Volvo V70 '98 2.0T5 Kombi (całkiem szybki karawan;)
toster01 napisał(a):To kup od razu zestaw regeneracji przedniego zawieszenia i układu kierowniczego, oraz łączniki stabilizatora tył.Xed nie toleruje źle dobranych felg i bardzo sowicie się za takie praktyki odpłaca. U mnie już leżą na strychu fajne toory 17", bo jeździć się na tym nie dało, a zawias po sezonie ruina. Wygląd nie jeździ!!! Miłej zabawy
Dokładnie!
Chociaż ja u siebie miałem kiedyś ori felgi od 323f ba gt 16" i do tego 205/50, a i jeszcze lekko obniżoną zawiechę... i nic nie obcierało
Dziwne, może ma wywalone amorki i sprężyny i dlatego??Ja bym dokładnie sprawdził...