Zakłócenia w Cb
Strona 1 z 1
Witam.Posiadam radio cb (uniden 520) jest ono podlączone do wtyczki do radia zainstalowalem tez filtr.Moj problem polega na tym ze gdy wlacze zaplon wszystko ok skłesz jest minimalnie a gdy odpale samochod to od razu straszne zakłocenia i skłesz musze podkręcic na 2/3 Prosze o pomoc pozdrawiam
- Od: 27 sty 2011, 18:26
- Auto: Mazda 323f 1.8 rok 1999
Witam, slyszalem ze radio CB powinno podlaczas sie bezposrednio pod akumulator (przez bezpiecznik oczywiscie) . Jesli masz benzyniaka, to sprawdz czy czasem nie masz gdzies przebicia na kablach, cewce itd. Popatrz w nocy, mozesz spryskac spryskiwaczem.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Ja mam podpięte pod gniazdo zapalniczki poprzez filtr. Zakłócenia tylko podczas pracy spryskiwaczy. Co prawda moje CB to nie "Ubot" a Alan Midland 28 
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Włączyć ANL, zasilanie tak jak koledzy pisali pod akumulator, bezpiecznik 5A, antena była by najlepsza która ma bazpośredni kontakt z karosejrią samochodu. Można jeszcze zrobić klatkę tesli na układzie zapłonowym, ale to już większa zabawa. Siać też może sterownik ECU oraz moduł zapłonowy. Pozdrawiam.
- Od: 19 paź 2009, 08:07
- Auto: Mazda 323f 2.0 ditd
Strona 1 z 1