Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
Panowie mam do Was serdeczną prośbę o zrobienia zdjęcia otwartego wlewu paliwa. Po otwarciu po prawej jego stronie znajduje się czarny mechanizm zamykania klapki. Wydaje mi się, że brakuje mi w nim jednego elementu, takiej blaszki... Dobre zdjęcie bardzo mi pomoże 
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Panowie potrzebuje pomocy.
w temacie o czujnikach cofania: viewtopic.php?f=124&t=112938&p=2084471&hilit=czujniki#postingbox
Jest serwisowka od kolegi Steve na http://chomikuj.pl/stone7 Znajduje sie w katalogu Mazda i nazywa sie Mazda6(GH).pdf (Instrukcja instalacji czujników parkowania)
Czy ktos posiadajacy konto na chomiku moglby to sciagnac i zapodac na PW lub maila
w temacie o czujnikach cofania: viewtopic.php?f=124&t=112938&p=2084471&hilit=czujniki#postingbox
Jest serwisowka od kolegi Steve na http://chomikuj.pl/stone7 Znajduje sie w katalogu Mazda i nazywa sie Mazda6(GH).pdf (Instrukcja instalacji czujników parkowania)
Czy ktos posiadajacy konto na chomiku moglby to sciagnac i zapodac na PW lub maila
Wojtek napisał(a):a czy to samo dzieje sie ze swiatlem w podsufitowce?
Swiatlo w podsufitce raczej chodzi, ale jeszcze zwroce uwage na to. Jutro mam serwis, zobaczymy co Panowie wymysla.
UPDATE: Oczywiscie jak mozna bylo przewidziec zwalili cos ostatnim razem przy lutowaniu i byly jakies luzy, nie zawsze stykalo. Zlutowali jeszcze raz i jest OK.
Ale mialem polewke. Od jakiegos czasu jezdze z rejestratorem trasy (opisywane w dziale Moto) i goscie z serwisu nie zauwazyli jej, a wiec nagralo sie kilka ciekawych rzeczy i rozmow
Najpierw nagralo sie jak traktuja nowe auta. Akurat przed nim jechal ktos inny niebieska 6-stka w kombi, jeszcze bez blach, widac do wydania do klienta. Oj jak gosciu ja przypilowal, az sie kurzylo z tylu (i gdzie tu lekkie docieranie auta
?). Potem ten gosciu co odebral moje auto to ostro je potraktowal gazujac na maksa na jedynce. A potem nagraly sie ciekawe rozmowy – najpierw skomentowali, ze gosciu (czyli ja) nie jezdzi autem, bo od kwietnia ma, a tylko 7tys. przebiegu, potem ten drugi, ze zachcialo sie gosciowi podswietlenia powitalnego i ze to zenada. Dowiedzialem, ze tez ktos inny zwalil ostatnio instalacje i zle przylutowal kabel, dlatego sa problemy z tym podswietleniem. Przy okazji pojechali troche po swoim szefie (jeden z nich sie spoznil i musial opony robic), a potem jeden gosciu sie pochwalil, ze zgral mi z pendrive'a cala muze
Sprawdzilem i nawet bezczelnie zostawil burdel w schowku (akurat na porzadek jestem wyczulony). Umiescilbym w sieci, bo mozna niezle sie usmiac, ale to chyba niezgodne z prawem i nie chce tez, zeby goscie problemy mieli.
Ja bym sie wkur..l i do szefa serwisu podjechal.
To Ty placisz kupe siana i masz prawo zadac godziwego traktowania swojej wartosci.
To Ty placisz kupe siana i masz prawo zadac godziwego traktowania swojej wartosci.
glowasiek napisał(a):nie ma co sie pie.... z nimi
dokladnie masz wszystko nagrane, wiec masz podstawy.
Ja bym poszedl i sie spytal co oni na to. A jak nic to wtedy zglosic skarge do Mazda PL.
Albo do TVN Turbo dac. Moze sie zainteresuja Mazda
misiektoja napisał(a):Ale mialem polewke. Od jakiegos czasu jezdze z rejestratorem trasy (opisywane w dziale Moto)
o jaki rejestrator trasy chodzi? Gdzie moge o tym poczytać? Widze że kolega z W-wy, napisz jaki serwis, ja jutro jade do bemo motors na aleje na promocyjny przeglad swoja madzią.
- Od: 21 kwi 2011, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 147 KM
FSM Polski Fiat 126p 1983r.
zielony110 napisał(a):glowasiek napisał(a):nie ma co sie pie.... z nimi
Ja bym poszedl i sie spytal co oni na to. A jak nic to wtedy zglosic skarge do Mazda PL.
a gdzie tutaj polityka prywatnosci klienta?

co na to MAZDA Corp.?
...zeby mi byle kto po schowkach i audio grzebal...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
michal6272 napisał(a):o jaki rejestrator trasy chodzi? Gdzie moge o tym poczytać? Widze że kolega z W-wy, napisz jaki serwis, ja jutro jade do bemo motors na aleje na promocyjny przeglad swoja madzią.
viewtopic.php?f=139&t=126364
Pomyślcie co tam się dzieje na co dzień. To jest tylko filmik z godziny czy dwóch...

-
Kamil
Wojtek napisał(a):zielony110 napisał(a):glowasiek napisał(a):nie ma co sie pie.... z nimi
a gdzie tutaj polityka prywatnosci klienta?![]()
co na to MAZDA Corp.?
...zeby mi byle kto po schowkach i audio grzebal...
Panowie – rozumiem Was – mam podobne odczucia. Ale kurcze, tam auto serwisuje, a potem wiadomo co po zlosci zrobia ? W sumie tragedia sie nie stala, nic nie zniszczyli, pozostaje tylko niesmak, ale nie chce tez sobie wrogow niepotrzebnie robic.
Dokładnie, popieram
ja bym jednak coś pół-żartem, coś kąśliwego rzucił w kierunku mechaników 
-
Kamil
witam, mój pierwszy post
szukałem ale jakoś mi nie idzie
mam pytanie
gdzie są produkowane mazdy6 ktore trafiają na polski rynek?

szukałem ale jakoś mi nie idzie
mam pytanie
-
swan