Hej,
Kupował ktoś z Was interfejs diagnostyczny do BJ'ki?
Jakiś hint jaki można użyć by móc nie tylko kasować błędy ale wyłączać np. poduszkę lub
nawet coś poprzestawiać?
Dotyczy BJ z 2003.
pzdr
Interfejs diagnostyczny – jaki działa
Strona 1 z 1
Witam, odpowiedz na Twoje pytanie brzmi najlepszy jest mazdowski niestety sam go nawet nie posiadam, mam na stanie ok 400 rożnych programów diagnostycznych do rożnych marek do rożnych kabli ale akurat do mazdy używam uniwersalnego którego miałem z kablem. Testowałem rożne na maździe ale wynik był ten sam możliwość z czytania danych niektórych parametrów/kasowanie błędów. Z tego co wiem to do poduszek trzeba mieć odpowiedni kabel/adapter inaczej na zwykłym obd 2 nic nie zdziałasz. Jakbym miał pieniądze to bym bosch-a KTS kupił ale za drogi biznes dla studenta informatyki
On najprawdopodobniej dalby sobie rade z poduszkami, z przestawianiem większości parametrów. No tyle z mojej wiedzy. Może jeszcze ktoś się wypowie.
Combat
- Od: 21 mar 2010, 11:43
- Auto: Mazda 323f
Rok: 2002
1.4 Bendzyna 16V
Hatchback
Tyle ze VAG-i są pod vw, audi, seaty, skody robione bardziej a takiego nie posiadam i nie sprawdzałem, pod mazdę mi nie poszło, nic nie mogłem nim zrobić, muszę uwzględnić ze tez piny na kablu maja w przypadku vag-a znaczenie. Jestem studentem informatyki, a nie mechanikiem a bardziej mechanikiem diagnosta pojazdów. Kasowałem sam sobie błąd w BJ z 2002 roku i w hondzie accord i tyle. Nie zajmuje się tym na codzien
Bardziej hobbistycznie. I tak apropo to o VAG KTT nie słyszałem, wśród kolekcji programów takiego nie posiadam. VAG-COM popularny program ale tak jak pisze program dla grupy vw. Co do Renault i Mitsubishi to nie mam pojęcia. Zreszta miedzy nami ja innych aut niz mazda nie widze wiec tylko co do mazdy i Twojego pytania o BJ sie zainteresowalem i odpowiedziałem.

Combat
- Od: 21 mar 2010, 11:43
- Auto: Mazda 323f
Rok: 2002
1.4 Bendzyna 16V
Hatchback
Ja używam najtańszego adaptera OBD2 z allegro + 4 kabelki by podpiąć się pod maską.
Program ForScan. Można kasować błędy ABS, silnika(tu nie powiem na 100% – nie mam błędów), odczytywać parametry pracy auta.
Program ForScan. Można kasować błędy ABS, silnika(tu nie powiem na 100% – nie mam błędów), odczytywać parametry pracy auta.
Bolsblue Dzięki za info., czyli powinno u mnie chodzić mazdę mam z 2002 roku. Zastanawiam się nad najlepszym zestawem, stosunek cny do ilości sprawdzanych parametrow włącznie z silnikiem diesla 2.0 DITD, 74 kw.
- Od: 29 mar 2008, 19:21
- Auto: 323F BJ 2.0DITD RF4F, Saab 9-5 1.9 TID, Saab 9-3 x 1.9 TTID 180 KM
mam Mazdę z 2003r i nie mogę znaleźć gniazda OBD2 pod kierownicą, jest tylko gniazdo w komorze silnika, którego jak na razie nie ogarnąłem. Wszyscy piszą, że powinno być pod kierownicą. sprowadziłem auto z Belgii i może na Belgię nie montowali takich bajerów 
Strona 1 z 1