przez m323m » 8 maja 2012, 23:54
Witam, dopadło i mnie , zrobiłem dziś test ABS i się przeraziłem , wyskoczyły mi błędy 22 , 24, 26, 28, 51, 63 ,
od błędu Możliwa(e) przyczyna(y)
11, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe ---- Błędny sygnał, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
12, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe -----Błędny sygnał, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
13, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe ---- Błędny sygnał, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
14, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe ----- Błędny sygnał, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
15, Czujniki szybkości obrotów kół ---- Odłączony/zwarty, Druty / element łączący
17, Sterownik ---- Sygnał obrotów, Błąd łączenia
22, Zawór magnetyczny, przód prawy ---- Odłączony/zwarty, Wadliwy zawór, Zwarty
24, Zawór magnetyczny, przód lewy ---- Odłączony/zwarty, Wadliwy zawór, Zwarty
26, Zawór magnetyczny, tył prawy ---- Odłączony/zwarty, Wadliwy zawór, Zwarty
28, Zawór magnetyczny, tył lewy ----- Odłączony/zwarty, Wadliwy zawór, Zwarty
29, Jednostka hydrauliczna ---- Lewe przednie i prawe tylne, Błąd łączenia, Wadliwy zawór
30, Jednostka hydrauliczna ---- Przednie prawe i lewe tylne, Błąd łączenia, Wadliwy zawór
32, Zawór regulacyjny przód ---- Prawe, Błąd mechaniczny, Zwarty
33, Zawór regulacyjny przód ---- Lewe, Błąd mechaniczny, Zwarty
34, Zawór regulacyjny tył --- Prawe, Błąd mechaniczny, Zwarty
35, Zawór regulacyjny tył --- Lewe, Błąd mechaniczny, Zwarty
41, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe---- Obwód elektryczny odłączony / zwarty, Druty / element łączący
42, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe ---- Obwód elektryczny odłączony / zwarty, Druty / element łączący
43, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe --- Obwód elektryczny odłączony / zwarty, Druty / element łączący
44, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe --- Obwód elektryczny odłączony / zwarty, Druty / element łączący
45, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe ---- Błąd sygnału, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
46, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe ---- Błąd sygnału, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
47, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe ---- Błąd sygnału, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
48, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe ---- Błąd sygnału, Czujnik, Wieniec zębaty, Druty / element łączący
51, Przekaźnik---- Błąd obwodu elektrycznego, Druty / element łączący, Przekaźnik
52, Przekaźnik ----- Błąd obwodu elektrycznego, Druty / element łączący, Przekaźnik
53, Pompa hydrauliczna ----- Regulacja pompy otwarty obwód elektryczny, Druty / element łączący, Przekaźnik, Silnik
54, Pompa hydrauliczna ----- Regulacja pompy otwarty obwód elektryczny, Druty / element łączący, Przekaźnik, Silnik
61, Moduł sterowania ----- Defekt/błąd obwodu elektrycznego
63, Moduł sterowania ----- Napięcie za wysokie/ niskie, Zasilanie napięciowe
82, Regulacja przyczepności ---- Kontrola momentu obrotowego, Błąd komunikacyjny
83, Regulacja przyczepności ----- Kontrola momentu obrotowego, Błąd w połączeniu do sterownika
i teraz niewiem czy wymiana całej pompy czy sterownik padł troszkę się zgubiłem ze wszystko naraz wyskoczyło
prosze pomocy
BYŁA 323 SEDANIK 96R,PREMACY 99R, OBECNIE 626GF