Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam
Panowie mam dwa pytania:
1.Mam radio bose przynajmniej tak mi się wydaje i mam w nim 2 klawisze disc 1 i disc 2 czy to znaczy ze można w nim włożyć 2 płyty CD?
czytałem instrukcje i według instrukcji trzeba trzymać przycisk Load żeby można wybrać miejsce dla płyty ale u mnie to nie działa wchodzi tylko jedna płyta i koniec.
Tutaj link do zdjęcia radia:
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 62595.jpg/
2. dzisiaj jak jechałem zauważyłem że na ostrym zakręcie pojawiła się i pikła kontrolka pasów i zgasła zdarzyło mi się dzisiaj to dwa razy na ostrych zakrętach , czy wiadomo co to może być ?
Pozdrawiam
Panowie mam dwa pytania:
1.Mam radio bose przynajmniej tak mi się wydaje i mam w nim 2 klawisze disc 1 i disc 2 czy to znaczy ze można w nim włożyć 2 płyty CD?
czytałem instrukcje i według instrukcji trzeba trzymać przycisk Load żeby można wybrać miejsce dla płyty ale u mnie to nie działa wchodzi tylko jedna płyta i koniec.
2. dzisiaj jak jechałem zauważyłem że na ostrym zakręcie pojawiła się i pikła kontrolka pasów i zgasła zdarzyło mi się dzisiaj to dwa razy na ostrych zakrętach , czy wiadomo co to może być ?
Pozdrawiam
- Od: 13 lis 2011, 21:07
- Auto: Mazda 6 EXECUTIVE , 2007r 1.8Petrol
matrix5 napisał(a):Witam
Panowie mam dwa pytania:
Pozdrawiam
ad1. Masz zmieniarkę na 6 płyt,naciśnij load na wyswietlaczu pojawi sie na chwile "wait" potem "in cd" wtedy włóż płytę(tylko delikatnie napęd sam ją wciągnie),powtarzasz ta operacje aż zapełnisz zmieniarkę (6 płyt).Płyty przełączasz właśnie klawiszami 1 i 2 – disc down/up
ad2.M6 po lifcie ma czujniki obecności kierowcy i pasażera w fotelach.Obstawiam dwie sprawy bo za dużo nie napisałeś o okolicznościach piknięcia.
a)masz padnięty czujnik w fotelu kierowcy lub pasażera ,ty lub pasażer jechaliście w nie zapiętych pasach i przy obciążeniu na zakręcie na chwilę "styknął" i ci pikło
b)z czujnikami jest wszystko ok tylko wiozłeś coś na fotelu pasażera(mi pikło jak położyłem na fotelu pasażera torbę sportową)
Pozdro MK

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
mnieteczek napisał(a):ad1. Masz zmieniarkę na 6 płyt,naciśnij load na wyswietlaczu pojawi sie na chwile "wait" potem "in cd" wtedy włóż płytę(tylko delikatnie napęd sam ją wciągnie),powtarzasz ta operacje aż zapełnisz zmieniarkę (6 płyt).Płyty przełączasz właśnie klawiszami 1 i 2 – disc down/up
ad2.M6 po lifcie ma czujniki obecności kierowcy i pasażera w fotelach.Obstawiam dwie sprawy bo za dużo nie napisałeś o okolicznościach piknięcia.
a)masz padnięty czujnik w fotelu kierowcy lub pasażera ,ty lub pasażer jechaliście w nie zapiętych pasach i przy obciążeniu na zakręcie na chwilę "styknął" i ci pikło
b)z czujnikami jest wszystko ok tylko wiozłeś coś na fotelu pasażera(mi pikło jak położyłem na fotelu pasażera torbę sportową)
Pozdro MK
ad1. No właśnie tu jest problem po naciśnięciu load nie pojawia się nic , i teraz właśnie nie wiem czy tam jest napęd na więcej płyt lub może jest uszkodzony? Jak wyciągnąć to radio z konsoli żeby sprawdzić czy nic w nim niema w środku uszkodzonego?
ad2. No rzeczywiście na siedzeniu pasażera wiozłem plecak ale ile on może ważyć 5-6kg ,myślisz ze on mógł mieć na to wpływ na tą lampkę od pasów, dzisiaj to sprawdzę bez niczego.
ela323f napisał(a):Jak wyjac kratke od mawiewu ta okragła w m6.
Którą? Jest 5 kratek. Jak te od okien to nie wiem
matrix5 napisał(a):No właśnie tu jest problem po naciśnięciu load nie pojawia się nic
Wydaje mi się ze w poliftach wszystkie radia miały przycisk LOAD. Prawdopodobnie nie masz zmieniarki.
A przyciski do zmiany dysku są w każdym radiu.
Tylko że jeśli masz BOSE to powinna być zmieniarka. Ktoś zajumał ?
bieski napisał(a):ela323f napisał(a):Jak wyjac kratke od mawiewu ta okragła w m6.
Którą? Jest 5 kratek. Jak te od okien to nie wiem
ta pod wyswietlaczem srodkowa.
Ostatnio edytowano 19 lis 2011, 12:23 przez ela323f, łącznie edytowano 1 raz
ela323f napisał(a):ta pod wyswietlaczem srodkowa.
Musisz wyciagnąc całe radio. Zaczynasz od tunelu. Sprawa nie jest skomplikowana. Na pierwszy raz z 30 minut roboty. Na poczatku wyrywasz pojemnik na kubki. Potem odkrecasz gałe i sciągasz tą cześć z mieszkiem. Następnie wkręcasz gałe (ważne!) i wykręcasz radio.
Na youtubie sa gdzieś filmy. A na forum gdzieś powinna być fotorelacja.
bieski napisał(a):ela323f napisał(a):ta pod wyswietlaczem srodkowa.
Musisz wyciagnąc całe radio. Zaczynasz od tunelu. Sprawa nie jest skomplikowana. Na pierwszy raz z 30 minut roboty. Na poczatku wyrywasz pojemnik na kubki. Potem odkrecasz gałe i sciągasz tą cześć z mieszkiem. Następnie wkręcasz gałe (ważne!) i wykręcasz radio.
Dzieki.
No właśnie a jak rozpoznać czy to bose? czy według tego zdjęcia to bose? Czy jest jakaś inna możliwość sprawdzenia tego radia?
bieski napisał(a):
W przedlifcie pojawia się napis "BOSE SOUND" przy włączaniu, spodziewałbym się że w polifcie jest tak samo. No i napis BOSE na glośnikach.
U mnie po włączeniu radia nie pojawia się Bose tylko Hello .
matrix5 napisał(a):U mnie po włączeniu radia nie pojawia się Bose tylko Hello .
sam sobie odpowiedziales
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Czyli wychodzi na to ze nie Bose
a czy po kupnie tego radia z panelem na alledrogo
http://allegro.pl/radioodtwarzacz-cd-6- ... 46730.html
montaż będzie taki sam chodzi mi czy nie będzie problemu z włożeniem i podpięciem tego u mnie, Radio na zdjęciu wygląda identycznie jak moje i na dodatek ma zmieniarkę na 6CD czy to jest Bose?

montaż będzie taki sam chodzi mi czy nie będzie problemu z włożeniem i podpięciem tego u mnie, Radio na zdjęciu wygląda identycznie jak moje i na dodatek ma zmieniarkę na 6CD czy to jest Bose?
Samo radio to nie wszystko,do tego dochodzi jeszcze wzmacniacz pod fotel kierowcy,głośniki i subwoofer w koło zapasowe,ale samo radio z tego co wiem też bedzie hulac u ciebie.

mnieteczek napisał(a):Samo radio to nie wszystko,do tego dochodzi jeszcze wzmacniacz pod fotel kierowcy,głośniki i subwoofer w koło zapasowe,ale samo radio z tego co wiem też bedzie hulac u ciebie.
Najbardziej zależy mi na tym radiu i zmieniarce bo te radia nie czytają mp3 a tak człowiek wrzuci sobie kilka płytek i ma z głowy. A jaki wzmacniacz jest pod siedzeniem można gdzieś znaleźć jego zdjęcia i parametry.?
matrix5 napisał(a):radia nie czytają mp3
Czytaja. Są moduły CD które odczytuja mp3.
Duzo taniej bedzie kupic xcarlinka. Niedość że będziesz miał odczyt mp3, to jest aux in.
Pozatym sam sobie możesz dokupić moduł zmieniarki.
matrix5 napisał(a):A jaki wzmacniacz jest pod siedzeniem można gdzieś znaleźć jego zdjęcia i parametry.?
zapraszam do car audio
Arkana , Captur , Mii
Witam! NIe mogę tego znależć na forum, mianowicie potrzebuje info na temat rozstawu spilek i sr. piasty przy kole r15 do mazdy 6 gdyz chce kupic stalówki na zime a nie wiem jakie sa rozmiary.MOze moze mi ktos pomóc z góry dziękuję
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
rozstaw śrub: 5x114,3