Otwieranie bagażnika z pilota
1, 2
czy pręt łączący siłownik z instalacją zamka w aucie mozna kupić gdzieś oddzielnie (indywidualnie) ?
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
Odgrzeje kotleta:)
Mam mały problem, jestem trochę na bakier z czytaniem schematów elektrycznych więc mam do Was prośbę, mianowicie, mam przekaźnik o takim schemacie (opis jest do podłączenia kierunków pod centralke):

Pod które numerki z przekaźnika mam podłączyć odpowiednie kable z instalacji?
Czy w ogóle ten przekaźnik jest dobry?
Mam mały problem, jestem trochę na bakier z czytaniem schematów elektrycznych więc mam do Was prośbę, mianowicie, mam przekaźnik o takim schemacie (opis jest do podłączenia kierunków pod centralke):

Pod które numerki z przekaźnika mam podłączyć odpowiednie kable z instalacji?
Czy w ogóle ten przekaźnik jest dobry?
- Od: 8 lis 2011, 19:06
bartekdw napisał(a):SLAVE, mocowanie siłownika i pręt łączący siłownik z instalacją zamka w aucie, przekaźnik
rozumiem że nie miałeś centralnego zamka, skoro użyłeś siłownika, czy jest to jakiś dodatkowy siłownik?
bo też nad tym myślę bo mam wolny kanał
i do otwarcia klapy masz osobny przycisk na pilocie?
znaczy że jak otworzysz drzwi to bagażnik się nie otworzy tylko zwolni się blokada i będzie go można otworzyć dopiero po wciśnięciu "wkładki"?
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
Łukasz1988 napisał(a):Czy w ogóle ten przekaźnik jest dobry?
Nadaje się, do 85 plus z dodatkowego kanału, 86 i 30 do masy, 87 do jednego przewodu siłownika a drugi do stałego plusa.
rutkowski0075 napisał(a): rozumiem że nie miałeś centralnego zamka
Centralny miałem ale bez siłownika w klapie bagażnika, otwarcie klapy w 323f ba było rozwiązane w dwojaki sposób, wciskając wkładkę zamka (ja nie mam) albo na linkę obok linki klapki paliwa (tak jest u mnie). Przeczytaj wątek od początku, ktoś też miał takie wątpliwości.
Na pilocie nie mam dodatkowego przycisku, dodatkowy kanał jest wyzwalany długim trzymaniem przycisku otwierania, wtedy otwieram bagażnik poprzez tylko uniesienie klapy.
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
1, 2