ZOOM-ZOOM napisał(a):Co myślicie o NAVI-MEDIA MAZ956G

?
cena 2490,– własny montaż + dla BOSE dodatkowy interfejs 599,–
Kolego, musisz poszukac i popytac kogos o ta stacje Navi-Media. Zeby nie bylo tak jak z Vivo-Media na poczatku, ze na papierze wszystko bylo OK, ale w realu niekoniecznie. Ja jak kupowalem auto tez myslalem o tej stacji Navi-Media na poczatku, ale handlarz w salonie dal dobra cene na ich nawigacje z kamera cofania i oryginalna AutoMapa (dogadali sie z Vivo-Media) to wzialem od nich. Troche przewazyl tez fakt, ze stacja z montazem weszla na fakture zakupowa i ubezpieczenie, no i montaz byl tez wykonany przez serwisantow z Mazdy, jakos nie chcialem, zeby ktos "obcy" grzebal mi w nowym aucie

Teraz to sie smieje z tego, bo sam ta stacje montowalem/wymontowywalem wiele razy, no ale czlowiek uczy sie caly czas

Tak czy owak decyzji nie zaluje – sprzet dziala teraz super. I to jest przewaga sprzetu Vivo-Media na chwile obecna, bo masz na forach jakies opinie od kilku ludzi, ze sprzet dziala i jakie sa jej bolaczki. Ta stacja Navi-Media tez na pewno ma jakies wady i tutaj pewnie dowiesz sie dopiero jak sam kupisz

Ja z kolei mam teraz problem z ogladaniem DVD / TV. Po powrocie stacji z serwisu (usuniecie tych szumow w Bose) pojawia sie komunikat "Enjoy music while driving". Normalnie tam jest kabelek, ktory podpinany jest pod hamulec reczny (park brake) i po zaciagnieciu komunikat powinien zniknac. Panowie z Mazdy z kolei zwarli ten kabelek z masa, a wiec dzialalo caly czas. Po wizycie w serwisie Vivo-Media nie dziala juz jednak. Rozebralem pol stacji, kabel byl zwarty z masa, ale nie z kabelkiem dedykowanym do tego (GND), a wiec pocialem i zwarlem z masa, niestety nadal to samo. Nie chce juz mi sie odsylac znowu stacji, a wiec teraz czekam na upgrade MCU, ktory wylacza ten Park Enable. Dostalem juz soft w ktorym zniknal ten komunikat, ale dzialalo tylko DVD, bez TV. Co prawda z TV i tak nie korzystam (z dwa razy moze wlaczylem sobie wiadomosci jak w korkach stalem), no ale chce juz miec wszystkie problemy pozamiatane i przez ostatnie dni zongluje oprogramowaniem dostarczanym przez p. Marcina. Ale jak dziala DVD, to nie dziala TV lub radio etc. A wiec jeszcze nie dostalem w pelni dzialajacego softu