Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 6 GH

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez zielony110 » 18 lis 2011, 22:40

Kamil napisał(a):Kupiłem za 1500zł stację, nową... po prostu się nadarzyła okazja.

Kamil na ebay-u za 300 funtow (czyli jakies 1500zl) sa do kupienia z dwuletnia gwarancja i to bez wiekszej promocji ;)

Na chwile obecna zbieram na alu 17, co by na lato obciachu nie robic.
A z reszta sie zobaczy jak bedzie

P.S. a do tej nawet kamere za frikola dodaja.
http://www.ebay.co.uk/itm/2-Din-Car-DVD ... 3cb98830ab
Ostatnio edytowano 18 lis 2011, 22:43 przez zielony110, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 5 mar 2011, 20:20
Auto: Inne

Postprzez chmooreck » 18 lis 2011, 22:42

Kamil napisał(a):Kupiłem za 1500zł stację, nową...

Jaką i gdzie ? na alledrogo ?
Ostatnio edytowano 18 lis 2011, 22:43 przez chmooreck, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 18:37
Auto: M3 BP '19 2.0 180KM
M3 BM '14 2.0 120KM

Postprzez Wojtek » 18 lis 2011, 22:44

a moze przeniesiecie sie do watku o stacji multimedialnej?
Arkana Obrazek Renault Obrazek Mii Obrazek
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez zielony110 » 18 lis 2011, 22:55

Wojtek napisał(a):a moze przeniesiecie sie do watku o stacji multimedialnej?

no i nic pofolgowac nie da no <glupek2>
A zaczelo sie od swiatel cofania :P
Forumowicz

Od: 5 mar 2011, 20:20
Auto: Inne

Postprzez chmooreck » 18 lis 2011, 23:11

Wojtek napisał(a):a moze przeniesiecie sie do watku o stacji multimedialnej?

A przenoś gdzie chcesz – podporządkujemy się ;)
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 18:37
Auto: M3 BP '19 2.0 180KM
M3 BM '14 2.0 120KM

Postprzez Kamil » 19 lis 2011, 01:52

chmooreck napisał(a):Jaką i gdzie ? na alledrogo ?
tak, na alledrogo ;) polowałem, codziennie sprawdzałem, aż natrafiłem na "kup teraz" gość sprzedawał prywatnie, sprzęt dostał jako nagrodę za udział w jakiś targach moto. zaryzykowałem (bo brak gwarancji itp) i się udało :)
zielony110 napisał(a):P.S. a do tej nawet kamere za frikola dodaja.

no to na co czekasz? :) Powiem Tobie tak, mam parkometry i kamerę i z tych dwóch gadżetów bardziej cenię i polecam Tobie inwestycję w stację/kamerę. ale przestrzegam :–) wcześniej jak jeździłem passatem B5, potrafiłem zaparkować przodem/tyłem na odległość szerokości kciuka od przeszkody, bramy itp.... A teraz? mam kamerę (nie oryginalna stacja, kamera dedykowana) i czujniki dźwiękowe (oryginalne) i mimo to, jak już zaparkuje, to wychodzę i sprawdzam czy dobrze się wpasowałem w miejsce... sprawdzam i co się okazuje?jeszcze metr do poprawki :P umiejętności zanikły bo robi to za mnie technologia ;) także coś za coś :) Możliwe że to ja jestem taki leniwu i szybko przystosowuje się do "wygody", już moja kobieta (jeździ premacy) ma lepszego czuja podczas parkowania, a to jest zły znak <diabełek>
Kamil

Postprzez Popo » 19 lis 2011, 12:32

Powiem Tobie tak, mam parkometry

A po cholere Ci te parkometry w aucie :–)

A ile kosztuje taka instalacja i rozumiem, ze czujniki parkowania (dzwiekowe) nadal beda dzialac po zainstalowaniu kamerki?
Forumowicz

Od: 29 lip 2011, 21:25
Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM

Postprzez Kamil » 19 lis 2011, 14:31

Pfu pfu <glupek2> chodzi o te czujniki oczywiście .koszt zależy od tego jaka kamerę i stacje sobie wybierzesz :–)
Kamil

Postprzez ZOOM-ZOOM » 21 lis 2011, 08:39

Co myślicie o NAVI-MEDIA MAZ956G ???
cena 2490,– własny montaż + dla BOSE dodatkowy interfejs 599,–

Kupić z navi-media czy z vivo?
Który sprzęt lepszy?
Czy pan "Jaksa" coś kupił? Rozmawialiśmy kilka razy na ten temat i pamietam negatywne odczucia co do stacji multimedialnej.

Czekam na jakieś info. Temat kręce od ponad roku.
Może te stacje są już dopracowane?! (nie to co kiedyś)
Nie ukrywam że wkońcu chciałbym mieć to "coś" w swojej Madzi.

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 16 paź 2008, 22:33
Auto: MAZDA 6 GH 2.0 MZR-CD 103kW/140KM TOP '08r.

Postprzez misiektoja » 23 lis 2011, 01:21

ZOOM-ZOOM napisał(a):Co myślicie o NAVI-MEDIA MAZ956G ???
cena 2490,– własny montaż + dla BOSE dodatkowy interfejs 599,–

Kolego, musisz poszukac i popytac kogos o ta stacje Navi-Media. Zeby nie bylo tak jak z Vivo-Media na poczatku, ze na papierze wszystko bylo OK, ale w realu niekoniecznie. Ja jak kupowalem auto tez myslalem o tej stacji Navi-Media na poczatku, ale handlarz w salonie dal dobra cene na ich nawigacje z kamera cofania i oryginalna AutoMapa (dogadali sie z Vivo-Media) to wzialem od nich. Troche przewazyl tez fakt, ze stacja z montazem weszla na fakture zakupowa i ubezpieczenie, no i montaz byl tez wykonany przez serwisantow z Mazdy, jakos nie chcialem, zeby ktos "obcy" grzebal mi w nowym aucie :) Teraz to sie smieje z tego, bo sam ta stacje montowalem/wymontowywalem wiele razy, no ale czlowiek uczy sie caly czas :) Tak czy owak decyzji nie zaluje – sprzet dziala teraz super. I to jest przewaga sprzetu Vivo-Media na chwile obecna, bo masz na forach jakies opinie od kilku ludzi, ze sprzet dziala i jakie sa jej bolaczki. Ta stacja Navi-Media tez na pewno ma jakies wady i tutaj pewnie dowiesz sie dopiero jak sam kupisz :)

Ja z kolei mam teraz problem z ogladaniem DVD / TV. Po powrocie stacji z serwisu (usuniecie tych szumow w Bose) pojawia sie komunikat "Enjoy music while driving". Normalnie tam jest kabelek, ktory podpinany jest pod hamulec reczny (park brake) i po zaciagnieciu komunikat powinien zniknac. Panowie z Mazdy z kolei zwarli ten kabelek z masa, a wiec dzialalo caly czas. Po wizycie w serwisie Vivo-Media nie dziala juz jednak. Rozebralem pol stacji, kabel byl zwarty z masa, ale nie z kabelkiem dedykowanym do tego (GND), a wiec pocialem i zwarlem z masa, niestety nadal to samo. Nie chce juz mi sie odsylac znowu stacji, a wiec teraz czekam na upgrade MCU, ktory wylacza ten Park Enable. Dostalem juz soft w ktorym zniknal ten komunikat, ale dzialalo tylko DVD, bez TV. Co prawda z TV i tak nie korzystam (z dwa razy moze wlaczylem sobie wiadomosci jak w korkach stalem), no ale chce juz miec wszystkie problemy pozamiatane i przez ostatnie dni zongluje oprogramowaniem dostarczanym przez p. Marcina. Ale jak dziala DVD, to nie dziala TV lub radio etc. A wiec jeszcze nie dostalem w pelni dzialajacego softu :)
Forumowicz

Od: 13 kwi 2011, 02:06
Auto: Infiniti Q50S 3.5L V6 364KM Hybrid AWD

Postprzez maciek.wilczak » 9 gru 2011, 12:20

Wiecie może czy są już dostępne te nowe tańsze modemy ???
Forumowicz

Od: 2 sty 2011, 21:45
Auto: Mazda 6 2,2D 180KM

Postprzez misiektoja » 9 gru 2011, 17:08

maciek.wilczak napisał(a):Wiecie może czy są już dostępne te nowe tańsze modemy ???

Chyba juz sa. P. Marcin bedzie w Wawie w pon. to sie umowilem na odbior modemu i jego instalacje. Dam znac jak to chodzi i ile dokladnie mnie to kosztowalo.
Forumowicz

Od: 13 kwi 2011, 02:06
Auto: Infiniti Q50S 3.5L V6 364KM Hybrid AWD

Postprzez Bruno_73 » 9 gru 2011, 19:19

jakieś dwa tygodnie temu mówił, że stoją 400zł...
Początkujący

Od: 16 kwi 2011, 16:30
Auto: M6 2.0D 140KM Dynamic

Postprzez lopa » 22 gru 2011, 23:54

witam,
dzisiaj zainstalowalem w swojej mazdzie stacje multimedialna vivo media vm9951.
Wszystko dziala super za wyjatkiem sterowania komputerem pokladowym.
Dotychczas sterowalem tym za pomoca przyciskow po lewej stronie kierownicy, teraz odpowiadaja one za sterownie stacja i nie mam pojecia jak sterowac komputerem.
Czy ktos moze mi w temacie pomoc?

Z gory dzieki!
Początkujący

Od: 20 lut 2010, 21:18
Auto: Mazda 6 GH; 2,0 MZR-CD;

Postprzez ZOOM-ZOOM » 24 gru 2011, 10:47

Witam.
Ja zainstalowałem dwa dni temu stację multimedialną od Navi-Media + kamerka cofania.
http://audiocarshop.pl/product_info.php?products_id=324 – identyczna
Wszystko działa poprawnie. Jedyny minus to wyświetlanie zegara na głównym wyświetlaczu mazdy w trybie 12-to godzinnym ale to "pryszcz" w stosunku do tego co oferuje. Zobaczymy może z czasem dopatrzę się więcej minusów. Jak na razie... bajka.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę Wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku. <balwan> <prezent>
Forumowicz

Od: 16 paź 2008, 22:33
Auto: MAZDA 6 GH 2.0 MZR-CD 103kW/140KM TOP '08r.

Postprzez ace2 » 28 gru 2011, 11:44

Na stronie Mazdy do nowych modełów oferują panel multimedialny od Pioneera, który nie jest kompatybilny z połową elektroniki – generalnie to prawie nic nie działa – ciekawe po co to do oferty wprowadzono.

http://www.mazda.pl/showroom/mazda6/accessories/
Forumowicz

Od: 24 maja 2011, 09:48
Auto: Mazda 6 2.0 SKYACTIV-G (Pb) GJ

Postprzez Wojtek » 28 gru 2011, 11:56

ace2 napisał(a):który nie jest kompatybilny z połową elektroniki – generalnie to prawie nic nie działa

konkrety prosze... bo stwierdzenie, ze prawie nic nie dziala mnie nie przekonuje...

ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil uzytkownika?
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez ace2 » 28 gru 2011, 12:00

Wojtek napisał(a):
ace2 napisał(a):który nie jest kompatybilny z połową elektroniki – generalnie to prawie nic nie działa

konkrety prosze... bo stwierdzenie, ze prawie nic nie dziala mnie nie przekonuje...

ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil uzytkownika?

... produkt niekompatybilny z systemem audio Bose, produkt niekompatybilny z systemem Bluetooth® zainstalowanym fabrycznie (po montażu fabryczny Bluetooth nie będzie aktywny), produkt niekompatybilny z akcesoryjnym zestawem głośnomówiącym Bluetooth®, produkt niekompatybilny z przewodem/modułem do podłączenia iPoda ...

A teraz przekonuje?
Forumowicz

Od: 24 maja 2011, 09:48
Auto: Mazda 6 2.0 SKYACTIV-G (Pb) GJ

Postprzez Wojtek » 28 gru 2011, 12:10

ace2 napisał(a):A teraz przekonuje?

nie :P
poniewaz:
– zestaw ma w sobie BT i sterowanie I-pod-em... wiec te montowane wczesniej (fabrycznie i dolkadane pozniej jako akcesoria) juz nie musza dzialac...
ace2 napisał(a):produkt niekompatybilny z systemem Bluetooth® zainstalowanym fabrycznie (po montażu fabryczny Bluetooth nie będzie aktywny), produkt niekompatybilny z akcesoryjnym zestawem głośnomówiącym Bluetooth®, produkt niekompatybilny z przewodem/modułem do podłączenia iPoda ...

Jedynie z czym sie zgodze, to nie jest kompatybilny z systemem Bose... ale i to juz mozna obejsc ;)
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Kamil » 28 gru 2011, 13:07

;
Ostatnio edytowano 12 wrz 2012, 01:19 przez Kamil, łącznie edytowano 1 raz
Kamil