Witam , mam pytanie może ktoś przerabiał ten temat , a mianowicie od jakiegoś czasu przestało działać podgrzewanie siedzenia kierowcy , pasażera działa , kontrolki na wyłącznikach działają , niekiedy coś tam jest ciepłe ale sam nie wiem co jest grane , i jeszcze jedno czy są tam jakieś sekcje które grzeją powiedzmy siedzenie a oddzielne oparcie i jak to się naprawia. Kiedyś gdzieś czytałem że tylko tapicer i trzeba sprawdzić obwody grzejne .
Pozdrawiam
podgrzewane siedzenia Xedos9
Strona 1 z 1
Sprawdź jeszcze dobrze wtyczki pod fotelem, może któraś nie ma dobrego styku i dlatego tak się dzieje a nie inaczej.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
musisz sprawdzić czy masz zamknięty obwód, z tego co pamiętam to są dwa oddzielne na siedzisko i na oparcie, jeżeli nie grzeje to czeka Cię zdejmowanie tapicerki.
U mnie bez problemu dało się zlokalizować przerwany obwód, najczęściej objawia się to czarnym przypaleniem w miejscu przerwania.
Najlepiej wymontuj fotel i na spokojnie w domu zacznij rozbierać.
pozdrawiam
U mnie bez problemu dało się zlokalizować przerwany obwód, najczęściej objawia się to czarnym przypaleniem w miejscu przerwania.
Najlepiej wymontuj fotel i na spokojnie w domu zacznij rozbierać.
pozdrawiam
Strona 1 z 1