Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Radex » 2 lis 2011, 09:44

Zyg napisał(a):
luki_92_92 napisał(a):Nigdy nie jadłem sushi, dobre to jest?


Pyszne, ale nie wszystkim smakuje. Mnie Julek z Banditem zarazili i chwała im za to. Jedynie wasabi nie trawię :P

toż to profanacja, jeść suszi bez wasabi. może źle go używasz albo za dużo.
zmieszaj z sosem sojowym najpierw i maczaj sushi.

to tak jak wyrzucanie skóry z golonki.....
to tak jak big mac bez sosu w środku.....
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Szymon » 2 lis 2011, 09:47

A tam.było trochę w środku na smak.ale minimalnie ;–)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 mar 2008, 00:01
Posty: 6452 (360/160)
Skąd: Tarnowskie Dziury
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Radex » 2 lis 2011, 10:10

ale w sosie sojowym chociaż maczasz?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez JohnnyB » 2 lis 2011, 10:37

a poza algami i ryżem i sezamem coś tam do środka wkładasz :D ?

Tak się zbieram od tygodnia aby zrobić sushi. Teraz chyba na pewno zrobię, ale nie mam awokado.
Ja najlepiej lubię z łososiem i ogórkiem.

Co wy wrzucacie ?
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 21:27
Posty: 2541 (46/90)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Szymon » 2 lis 2011, 10:56

Te były takie proste. Łosoś.surimi, ogórek, ryż. W sojowym oczywiście.pyszny jest ;–)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 mar 2008, 00:01
Posty: 6452 (360/160)
Skąd: Tarnowskie Dziury
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez nemi » 2 lis 2011, 13:51

Ja też uwielbiam sushi :). Może zamówię u żony :).
Ale muszę przyznać, że sake jest obrzydliwe, natomiast ichnie winko śliwkowe jest przepyszne (choć dla fana win wytrawnych troszkę za słodkie).
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Szalotka » 13 lis 2011, 17:41

Dzisiaj ogórkowa a na deser fasolka po bretońsku :)
Aż boję sie nocy co powie moja kobieta jak ją zaatakuje Podkołdernik złosliwy hahaha hahaha hahaha
Szalotka
 

Postprzez Erastotenes » 13 lis 2011, 17:54

gromaciek napisał(a):Dzisiaj ogórkowa a na deser fasolka po bretońsku :)
Aż boję sie nocy co powie moja kobieta jak ją zaatakuje Podkołdernik złosliwy hahaha hahaha hahaha


Polecam estragon, zioła prowansalskie, oregano, tymianek lub lampkę czerwonego wina wytrawnego a podkołdernik okaże sie być nie złośliwy <czarodziej> <czarodziej> <lol> <lol> , lecz przyjazny środowisku <lol> <lol> ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 16 paź 2009, 21:04
Posty: 1844
Skąd: Warszawa
Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL

Postprzez luki_92_92 » 13 lis 2011, 17:56

Ja od dwóch tygodni jem ryż + warzywa + albo smażona pierś z kurczaka, albo ryba, jak narazie mi nie obrzydło <serduszka>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 kwi 2009, 19:42
Posty: 2443 (6/12)
Skąd: Sosnowiec
Auto: Mazda 323F BA GLX A-Spec '98 1.8 BP
Mazda RX-8 '05

Postprzez Fans » 13 lis 2011, 18:00

Dziś kotlety schabowe z piersi kurczaka + ziemniaczki + surówka
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Szalotka » 13 lis 2011, 18:04

Fans napisał(a):Dziś kotlety schabowe z piersi kurczaka

?? :|
Albo schabowe albo piersiowe.
Oj kolega chyba tak był glodny ze nawet dokladnie nie wie co jadł :D
Szalotka
 

Postprzez Fans » 13 lis 2011, 18:23

gromaciek napisał(a):
Fans napisał(a):Dziś kotlety schabowe z piersi kurczaka

?? :|
Albo schabowe albo piersiowe.
Oj kolega chyba tak był glodny ze nawet dokladnie nie wie co jadł :D


Hehe piersiowe ale robione na styl schabowych. Pierś z kurczaka w jajeczko, a później w bułkę tartą połączoną z panierką do drobiu chrupiący kurczak od kamisu.
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Szalotka » 13 lis 2011, 18:27

Fans napisał(a):Hehe piersiowe ale robione na styl schabowych.

To jest tkz. antrykot ;)
Szalotka
 

Postprzez Lulka » 13 lis 2011, 18:28

gromaciek napisał(a):
Fans napisał(a):Hehe piersiowe ale robione na styl schabowych.

To jest tkz. antrykot ;)


to nie jest antrykot :]

Antrykot – mięso z tuszy wołowej (z tak zwanej górnicy), lub cielęcej (z tak zwanej górki). Długi mięsień wzdłuż kręgosłupa przyrastający do kręgów piersiowych a od dołu do żeber, z warstwą tłuszczu i powięzi. Również kotlet z wymienionego bitego mięsa

i proszę o zakończenie OT
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 lut 2008, 01:19
Posty: 2749
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 13 lis 2011, 18:41

W niektórych restauracjach w menu widnieje taka potrawa jak Antrykot z piersi kurczaka. W polskim menu ta potrawa nie rózni sie niczym od Filet z piersi kurczaka

Sorry za OT :)
EOT
Szalotka
 

Postprzez Fans » 13 lis 2011, 18:58

Zwał, jak zwał, ale smakowało wyśmienicie :D
A teraz małe co nie co <piwo>
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Radex » 14 lis 2011, 10:46

u mnie to co w połowie domów w całej Polsce...
pomidorowa z wczorajszego rosołu ;P <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Grzyby » 14 lis 2011, 15:53

Radex napisał(a):pomidorowa z wczorajszego rosołu

Zawsze mnie to rozśmieszało :)
U nas zwykle od razu robi się pomidorową, rosołu się raczej nie spożywa.
Ewentualnie na "wywarze" gotuje się inne zupki.

A ja wciąłem właśnie zupkę serową. Taką w 3 minuty z Lidla.
Niezła :)

A w domku będą naleśniki i placki z jabłkami (takie smażone w oleju) zwane również racuchami :)
Obrazek
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Radex » 14 lis 2011, 16:40

Grzyby napisał(a):Zawsze mnie to rozśmieszało

nie wiem co w tym śmiesznego.
krupnik też robi się na rosole.

scyzoryki nie jedzą rosołu? <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Grzyby » 14 lis 2011, 16:47

Radex napisał(a):nie wiem co w tym śmiesznego

To, że w poniedziałek:
Radex napisał(a):w połowie domów w całej Polsce...
pomidorowa z wczorajszego rosołu
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park