Akcesoria do Premacy – pokrowce na fotele

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Piotr Raczkowski » 15 lut 2011, 09:44

co prawda specjaliści nie zalecają stosowania pokrowców do poduszek bocznych gdyż nie wiadomo jak się pokrowiec zachowa podczas bum!!! nawet pomimo "odpowiednich" szwów
po prostu nikt nie nie przeprowadził crasch testu z fotelami które mają poduszki boczne z pokrowcami <płacze> a szkoda może rozwiało by to sporo wątpliwości
co prawda zastanawiałem się nad zakupem ale jednak po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw zrezygnowałem
ale wielki szacun dla kolegi zuczek3011 bardzo ładna robota!!!!!! u siebie ma i wyglądają jak oryginały popatrzcie viewtopic.php?f=121&t=36146&start=20&hilit=pokrowce
pozdro
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 18:25
Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg

Postprzez zuczek3011 » 15 lut 2011, 11:59

Były przeprowadzane testy poduszek powietrznych z założonymi pokrowcami na fotelach. Przeprowadzono je w Przemysłowym Instytucie Motoryzacji na życzenie największego producenta pokrowców samochodowych w Polsce – firmy Kegel-Błażusiak, po których firma ta otrzymała oczywiście odpowiedni certyfikat.

Po lewej fotel z pokrowcem, po prawej – bez pokrowca. Jak widać żadnych zakłóceń pracy poduszki.
Niestety takie testy to wydatek rzędu kilkudziesięciu tys. złotych, więc nasza firma nie zdecydowała się jeszcze na to. Niemniej również stosujemy identyczne rozwiązania jak Kegel-Błażusiak, dostosowujące pokrowce do bocznych airbagów. Ponadto zajmujemy się również regeneracją foteli po wystrzeleniu poduszek, więc doskonale znamy zasady oraz siłę ich działania. Prędkość wystrzelenia airbagu dochodzi do 300 km/h. Dlatego życzę wszystkim, aby nie mieli konieczności sprawdzania sprawności poduszek w swoich samochodach.
Produkuję pokrowce samochodowe klasyczne, tuningowe i eko-skóra z alcantarą praktycznie do każdego modelu w Polsce.
http://www.pokrowce.net
Forumowicz

Od: 18 maja 2009, 20:03
Auto: Premacy 1,8 101 KM 1999r.

Postprzez Piotr Raczkowski » 15 lut 2011, 18:00

wielkie sory!!!!
nie doszukałem się tego filmiku przepraszam
więc wycofuję swe zdanie aby nie odciągać ewentualnych klientów, a pokrowce masz kolego zuczek naprawdę SUPER
pozdro
Forumowicz

Postprzez paradox2604 » 12 lis 2011, 20:15

Witam mam takie pytanie poniewaz poszukuje pokrowcow na siedzenia do swojej premacy z 99r 2.0ditd i nie wiem czy te pokrowce beda pasowaly?> ktory model wogole mazdy jest podobny do premacy chodzi o fotele :)http://moto.allegro.pl/skora-pokrowce-p ... 41241.html
Forumowicz

Od: 26 paź 2009, 10:21
Auto: Premacy 00r
2.0 DITD
90KM

Postprzez Piotr Raczkowski » 22 lis 2011, 08:32

paradox2604 zapytaj kolegę zuczek3011 ma firmę która robi pokrowce
Forumowicz