Ostatnimi czasy sporo się wydarzyło, ale jakoś z tego wszystkiego nie było chęci pisać nic. Najpierw te milsze rzeczy i mniej kosztowne. Po ponownym czyszczeniu EGR'u błąd nie powraca i mam nadzieje będzie spokój na jakiś czas z nim, wymieniona wycieraczka z tyłu i w końcu coś widać w wstecznym lusterku. Oraz zakupione dywaniki gumowe na zimę już.
Dołożone przypominanie włączenia świateł wraz z odstraszaczem nieproszonych gości.
viewtopic.php?f=114&t=125529Jednak nie wszystko może być tak pięknie i ładnie. Zrobione zawieszenie, a dokładnie:
– tylna tuleja wahacza 8szt. (przód),
– łożysko podpory półosi (prawy przód),
– "przysłony" wahacza
– "zaklejenie" wewnętrznej osłony przegubu 8szt
– tuleje wahaczy wzdłużnych 2szt (tył lewa + prawa strona)
– tuleje wahaczy poprzecznych 4szt (tył lewa + prawa strona)
– Ustawiona cała geometria zawieszenia
Ogólnie niecałe dwa dni, uboższy portfel i zrobione, (To w cudzysłowach nie mogłem doczytać).
Teraz nastąpiła gorsza część. Samochód wstawiony w poniedziałek ok 8, miała być do odebrania ok 12. Jednak jak się okazało ktoś spierdzielił robotę wcześniej i była lipa. Klawiatura była klejona na jakiś sylikon do metalu, a nie do aluminium. Olej mi wywalało przez to, że zostały zaklejone kanaliki olejowe i po przez zbierające się ciśnienie wywalało mi go przez uszczelkę pod klawiaturą. Dobrze, że zrobione było to już teraz bo wałek rozrządu nie miał odpowiedniego olejenia i jeszcze trochę i mogła by była być kaplica. Do tego jeszcze jeden wtrysk się zapiekł i nie chciał za nic wyjść, wyszedł dopiero we wtorek wieczorem, przy ostatniej próbie, ale za to został uszkodzony i wymagał naprawy. Ogólnie samochód odebrany dopiero dziś o 17:30, a zakres napraw to:
– demontaż dekla pokrywy zaworów
– demontaż wtrysków 4szt
– naprawa wtrysku 1szt
– wymiana uszczelniaczy pokrywy zaworów
– wymiana uszczelniaczy wtrysków
– wymiana uszczelniaczy wałka rozrządu
Ogólnie Madzia dostała dziś mycie za wszystkie cierpienia ostatnimi czasy i miejmy nadzieje, ze już nie będzie problemu w najbliższym czasie.