Opony & felgi
Czy do mazdy 626 gf 97r. wejdą te felgi ?
http://moto.allegro.pl/felgi-aluminiowe ... 13081.html
z oponą 205/40/17 ?

z oponą 205/40/17 ?
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Witam mam madzie 323F BA 1.5 16v z 95r chcialbym zalozyc jej jakies ladne kapciuszki ale nie moge sie doszukac maksymalnego rozmiaru jaki moge wsadzic bez zadnych modyfikacji ani problemow z tarciem .O becnie moja madzia posiada male 14stki ale chcialbym wsadzic tam cos wiekszego jak felgi o rozmiarze 7x16 z opona 195/45 czy to przejdzie
z gory dziekuje i przepraszam za moja pisownie i ortografie
- Od: 2 lis 2011, 20:53
- Auto: Mazda 323F 1.5/ 16v / 95r
Slyszal ktos jakies opinie o felgach Vermilion ?
Ja tylko raz rozmawialem z czlowiekiem , ktory mail te felgi w BMW M6 – on byl z nich bardzo zadowolony lecz byl to strszy facet wiec moze nie zwrocil uwagi czy sie gna itd...chociaz skoro ma M6 to powienien zwracac
Producent twierdzi, że felgi robione przez nich są ze stopu A356.2 (czyli 93% aluminium, 7% krzemu i 10% żelaza) w technologii odlewu niskociśnieniowego, czyli niby tak, jak np. Rota... ale z opinią użytkowników się jeszcze nie spotkałem. Fakt, nie są to felgi kute, ale jeżeli faktycznie robią je w tej technologii, to myślę że dają radę 
...nawet w niedziele i święta siedzę nad samochodami... ale cóż, kocham to :) Naprawić Ci auto? :)

- Od: 27 lis 2008, 12:18
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=117669
Siw-y napisał(a):LeeeX napisał(a):(czyli 93% aluminium, 7% krzemu i 10% żelaza)
Uuu, felgi na 110%
83% aluminium... no przepraszam za literówkę...
...nawet w niedziele i święta siedzę nad samochodami... ale cóż, kocham to :) Naprawić Ci auto? :)

- Od: 27 lis 2008, 12:18
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=117669
LeeeX napisał(a):83% aluminium... no przepraszam za literówkę...
Skoto przepraszasz to bana nie dostaniesz
Dzieki wielkie za wasze oceny. Na forum BMW Sport znalazlem troche opinii o nich i tam sa dosc popularne – kilku forumowiczow na nich jezdzi. Ceny maja calkiem przyzwoite. Moze zaryzykuje i kupie do Jeep`a na lato , bo w rozmiarze 20" ciezko o cos w przyzwoitej cenie.
Witam,
Mam pytanie odnośnie opon do Mazdy 6, aktualnie na lato posiadalem opony 215/45/17 lecz jest to stanowczo za niski profil jak na polskie realia, chce teraz zalozyc 215/55/17 Czy bedzie dobrze z takim profilem opony? nie bedzie problemow przy obciazeniu samochodu? Felgi sa oczywiscie aluminiowe
Mam pytanie odnośnie opon do Mazdy 6, aktualnie na lato posiadalem opony 215/45/17 lecz jest to stanowczo za niski profil jak na polskie realia, chce teraz zalozyc 215/55/17 Czy bedzie dobrze z takim profilem opony? nie bedzie problemow przy obciazeniu samochodu? Felgi sa oczywiscie aluminiowe
- Od: 21 lis 2008, 20:46
- Auto: Mazda 6 Hatchback 2004r
Z tego co wiem bedzie to zdecydowanie zbyt wysoki profil. Kup 225/45 lub ewentualnie 205/50.
Mam dylemat w jaki kolor pomalować felgi na które chcę zarzucić zimowe opony ... Mam również problem ze znalezieniem nr lakieru o nazwie Gun Metal ...
Malowane będą Ori felgi 16" z Mazdy 323F BA GT
Może biały, niebieski albo Gun Metal ... ?
Jakieś propozycje co do kolorku felg ?
Malowane będą Ori felgi 16" z Mazdy 323F BA GT
Może biały, niebieski albo Gun Metal ... ?
Jakieś propozycje co do kolorku felg ?
Śmierć jeździ szybko ... Bądź szybszy xD
- Od: 4 paź 2008, 11:51
- Auto: 323F (BA) 2.5 V6 KL-ZE

Uploaded with ImageShack.us
Co powiesz na taki kolorek? Wg mnie do twojego koloru auta będzie pasował pięknie

luki_92_92 napisał(a):
Uploaded with ImageShack.us
Co powiesz na taki kolorek? Wg mnie do twojego koloru auta będzie pasował pięknie
Podoba mi się
Narazie wiem tyle, że kolor się nazywa "F Zero Blue", a kodu szukam
znalazłem kody koloru "mag blue" to jest podobny trochę ciemniejszy, dokładnie to taki

a tutaj coś pisali o kodzie tego koloru (gościu chciał tego f zero blue ale dali mu ten http://www.s2ki.com/s2000/topic/811242- ... zero-blue/ )
EDIT: no niestety ale kodu "F Zero Blue" chyba ci nie znajdę bo piszą że to jest limitowana edycja Volk TE37 i nie ma dostępnego kodu koloru :/
a nie możesz im dać fotki i powiedzieć żeby ci coś takiego zrobili w mieszalni?
znalazłem kody koloru "mag blue" to jest podobny trochę ciemniejszy, dokładnie to taki

a tutaj coś pisali o kodzie tego koloru (gościu chciał tego f zero blue ale dali mu ten http://www.s2ki.com/s2000/topic/811242- ... zero-blue/ )
EDIT: no niestety ale kodu "F Zero Blue" chyba ci nie znajdę bo piszą że to jest limitowana edycja Volk TE37 i nie ma dostępnego kodu koloru :/
luki_92_92 napisał(a):Narazie wiem tyle, że kolor się nazywa "F Zero Blue", a kodu szukam
Jeśli możesz to podaj mi kod tego "Mag Blue" ... Podam im nazwe tego pierwszego. Może akurat znajdą a jak nie to weźmiemy ten drugi ... Z fotki to wiesz ... Lepiej mieć kod lakieru
Pod fotką masz link a pod linkiem właśnie jakieś kody lakieru dawali (nie wiem o który konkretnie chodzi więc wolałem dać link)